@EllipticDawid25,
post #74
To że kopiuje Ci się coś do C to pewnie komedy i programy. Chyba że masz katalog C i dalej C, Devs, Libs itd. to coś robisz źle. Zawsze instalowałem AmigaSYS czy ClassicWB na UAE. Na Ami robiłem to dosłownie raz. O ile pamiętam to chyba zgrałem zawartość plikopartycji na HDD, zbootowałem Ami i dyskietkami "aktywowałem" system.
Jakim cudem pokazuje Ci 040 to nie wiem. Może fakt że masz koproc coś tu miesza. W każdym razie zaufaj kolegom. Jeżeli zasysasz jakikolwiek soft z Aminetu, to zawsze pobieraj wersję na 020 jeżeli nie ma dedykowanego pod 030. Motorola 68040 to już zupełnie inna bajka.
Inna sprawa że do odpalania gier w WHDLoad wystarczy goły system bez bajerów. Z drugiej strony wszelkie "upiększacze" nie bolą tak bardzo, chyba że jakiś slave wymaga 2MB Chip RAMu. Z takimi jednak się nie spotkałem (na razie). Generalnie gotowiec pokroju AmigaSYS czy ClassicWB nie zwalnia Ciebie od znajomości systemu. Przynajmniej powinieneś wiedzieć co gdzie siedzi i do czego służy. Żeby potem nie było że pobierzesz z sieci soft wymagający bibliotek których nie masz i będziesz pytał dlaczego nie działa, albo gdzie mam dograć biblioteki.