[#31] Re: Bvision PPC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #30

Sadzę, ze tak :D Nie mam żadnego doświadczenia z CyberGrahiX.

Pogrzebałem w tym programie wybrałem ustawiania 31khaz i bvision pojawił się w screen mode. Testowałem też 38khz. Ale również bez rezultatu.

Benedykt Dziubałtowski

[#32] Re: Bvision PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #31

Najbardziej podstawowy test BVision to wejście w ustawienia BPPC wciskając "esc". Lub naciskając dwa klawisze myszy podczas uruchamiania systemu w celu wejścia do boot menu.

Do tego żaden CGX nie jest potrzebny.

Jeżeli nie ma obrazu to BVision lub kabelek jest uszkodzone lub co również prawdopodobne - masz za małe napięcie na linii 5V.
[#33] Re: Bvision PPC

@stachu100, post #32

Zasilanie Amigi mam poprzez Zorro II. Nie wydaje mi się aby był to problem prądu. No ale sprawdzę.

Benedykt Dziubałtowski

Edit.

Wpoiłem zasilanie w gniazdo FDD. Niestety Bvision Dalej milczy jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu.

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia modyfikacja: 28.09.2011 16:06:10
[#34] Re: Bvision PPC

@Benedykt Dziubałtowski, post #33

Bvision działa. Dziękuję Andrzejowi Drozdowi za pomoc przy przetestowaniu. Winny był kabelek. Jadę do jakiegoś elektronika kupić części i zrobić sobie nowy.

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem