kategoria: Sprzęt
[#61] Re: karta graficzna

@tom256, post #60

I Mediator na ZIV.
[#62] Re: karta graficzna

@_arti, post #56

Arti, ja mam CV64 w Amidze 3000. Ta karta jest dedykowana do tego modelu - jest przelotowa, aby podłączyć kablem (dodanym do niej) wyjście z flickerfixera do karty. I mamy na monitorze albo obraz z karty, albo z amigi przez flickerfixer - wszystko po jednym kablu. W Amidze 4000 po dołożeniu flickerfixera można podłączyć tak samo. CV64/3D jest raczej dedykowana Amidze 4000, gdyż nie będąc przelotowa trzeba podłączać dwa kable: karta/amiga i dlatego jest do niej specjalny flickerfixer i wtedy jest ok., ale w przypadku Amigi 3000 dublujemy niepotrzebnie flickerfixer (choć można). Ponadto CV64 jest pod zorro III, co daje jej większą prędkość od swojej następczyni.
[#63] Re: karta graficzna

@AS, post #62

flickerfixer (...) w przypadku Amigi 3000 (...) (choć można)

Ten flicker fixer jest dedykowany dla układów AGA, nie działa za dobrze w slocie video ECS (potrzebne są pewne modyfikacje aby w ogóle działał).

Ponadto CV64 jest pod zorro III, co daje jej większą prędkość od swojej następczyni

Ta teoria ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. CV64/3D jest uniwersalną kartą, która może działać w trybie Z II i Z III. Gdy działa w trybie Z III wykorzystuje w pełni jego możliwości. Różnica wydajności wynika z zastosowania mostka PCI, jak pisałem gdzieś tam wyżej (i w rzeczywistości nie jest tak duża, jak wynikałoby z jakiś tam benchmarków).

Ostatnia aktualizacja: 14.12.2011 00:17:31 przez strim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem