[#1] Amiga is dead ?
[#2] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

hmmm ciekawe rzeczy opowiada ten gosc, nowoczesny komputer na windowsie..... haha

[#3] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

Ineria.pl is dead, niech sobie to ludzie uświadomią. Ten portal jest z innej epoki. Niech sobie ci amigowcy wreszcie normalne, nowoczesne portale oglądają, takie jak PPA, Exec...piszące o komputerach z PRZYSZŁOŚCIĄ.
[#4] Re: Amiga is dead ?

@Prince, post #3

Ineria.pl is dead

A czego ty chcesz od Interii? Cytat, który sparafrazowałeś, pochodzi z komentarza do newsa. A, jak apewnie Ci wiadomo, portal nie odpowaiada za treść commentów, które stanowią prywatne opinie ich autorów.
[#5] Re: Amiga is dead ?

@Prince, post #3

Trafne spostrzeżenie. Dodaj ten komentaż na tamtą strone, bo ja jakoś nie potrafię.
[#6] Re: Amiga is dead ?

@KAM_, post #4

Do Interii nic nie mam, chiałem tylko pokazać jak ja odbieram takie bzdurne "newsy". Amiga not dead !
[#7] Re: Amiga is dead ?

@Prince, post #6

Ale to nie news jest, tylko komentarz do newsa...

[#8] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

"Amiga is dead?" - a ty co,Anglik jesteś? :)
[#9] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

To pisał ktoś "normalny inaczej". Chyba nigdy nie miał Amigi. :(

[#10] Re: Amiga is dead ?

@spiryt, post #9

Tak,zapewne z nudów. W końcu kiedyś te niektóre portale pecetowe muszą się znudzić. Więc czemu by nie wjechać przypadkiem na ppa i nie wywalić "amiga is dead" :)
[#11] Skandal na Interii!

@grxmrx, post #7

Czy aby na pewno to nie jest news?

Kliknij na link Interia/Amiga na glownej stronie PPA! To jest news! To jest skandal! Komputerowy rasizm siegnal zenitu!
[#12] Re: Skandal na Interii!

@Szymon Tomzik, post #11

To nie jest news! News dostępny jest pod tym linkiem. Kiedyś link, który mamy w prawej ramce, na dole prowadził do newsów, a teraz to działa chyba bardziej jako wyszukiwarka słowa Amiga na portalu Interii.
[#13] Re: Skandal na Interii!

@mailman, post #12

No to ciekawie im to dziala, jesli znajduje tylko jeden komentarz z wyrazem "Amiga"!!! Maja tam po prostu niezly balagan.:) PPA to profesjonalny portal!

Przy okazji - kto zamieszcza newsy o Amidze na Interii? Pampuch tam podobno juz nie pracuje, no wiec kto? Ta osoba moglaby przeciez wspolpracowac np. PPA. Tylko kto to jest?
[#14] Re: Skandal na Interii!

@Szymon Tomzik, post #13

No cóż, są ludzie i parapety ;) .
Niestety na takich nie ma szans, nawet jak takiemu się pokaże czarno na białym, nawet jak zobaczy jak to działa, to i tak nic to nie da. Palant zostanie palantem i już :D:D:D
[#15] Re: Skandal na Interii!

@Olo, post #14

Tylko kto to jest?

Moze ktos nieprzychylny AmigaOSowi? (oczywiscie moge sie mylic poniewaz tak sobie tylko mysle. A dlaczego tak sobie mysle? Poniewaz jako moderator dopisal koment tamtego ignoranta i nawet nie poprawil go, ze AmigaOS4 to Hyperion, a nie AmigaINC...
[#16] Re: Skandal na Interii!

@Andrzej Drozd, post #15

Modelowy przykład pececiarza z zupełną nieznajomością tematu - aż dziwne że nie napisał że Commodore nadal istnieje,a "Amiga" to domyślnie oznacza A500 z modulatorem tv :) Tyle lat,a takie artki nadal potrafią jeszcze człowieka rozbawić... pozdrawiam wszystkich amigowców
[#17] Re: Skandal na Interii!

@Szymon Tomzik, post #11

Niestety to chyba funkcjonuje jako "news". Serce się kraje amigowcowi, jak takie cosik widzi. W wyszukiwarce na interii jest to na dzień dzisiejszy na pierwszym miejscu wyszukiwań. A ten [.....] nie śmiał się podpisać. Może ktoś wie jak tam wpisać newsy? Nie będzie nam [.....] opini o
Amidze wyrabiał!! Amiga rulez i basta !!
[#18] Re: Skandal na Interii!

@Prince, post #17

Eh, ale to jest komentarz a nie news. Nie drocz się ze mną bo na reklamę przed wiadomościami w tvp mnie nie stać by tam podrkeślić, że na interii to co zauważyłeś to komentarz a nie news ;)

[#19] Re: Amiga is dead ?

@aMifan, post #10

To umiescmy komenty na interii, ktore pokaza, ze my Amigowcy jestesmy nadal i nie mamy w domach tylko A500 z tv (z calym szacunkiem dla A500). Warto wspomniec na interii o G5, który jest linia procesorow, ktore wlasnie Amiga/Pegasos wykorzystuja. Co Wy na to ? PS przepraszam za te wy/my, ale tak wyszlo...

[#20] Re: Amiga is dead ?

@Martin6000, post #19

ale po kiego? co, komu i po co chcesz cokolwiek udowodnić?
[#21] Re: Amiga is dead ?

@Martin6000, post #19

Czyzbys czul sie gorszej kategori?
Dolanczam sie do pytania KAM_a.

[#22] Re: Amiga is dead ?

@Martin6000, post #19

Interia suxx
Pod Ibrowsem nie da się zakomencić.Ale syf
Tamten koleś zatrzymał się na A500 i jest zakompleksiony.
Ta nienawiść pochodzi z tego, że to czego kiedys Ami nie dawała za bardzo dawały picety.A teraz?
Sytuacja wygląda że obydwie platwormy oferują to samo
ale z mała przewaga Ami za stabilność systemu :D
[#23] Re: Amiga is dead ?

@KAM_, post #20

Jesli ktos uderzy Cie w policzek, to nadstawiasz drugi ?? Ja nie...

[#24] Re: Amiga is dead ?

@Martin6000, post #19

Po ca łapać się za łby? Lepiej niech sobie wierzą w te brednie. :D

[#25] Re: Amiga is dead ?

@spiryt, post #24

Ano.
[#26] Re: Amiga is dead ?

@Prince, post #6

A jednak, zbadałem jeszcze raz sprawę i okazuje się, że byłem w błędzie! Ta wiadomość funkcjonuje jako NEWS!

Przepraszam w takim razie za moją ironię i złośliwość bowiem byłem święcie przekonany, że to komentarz.

[#27] list do INTERII?

@grxmrx, post #26

Mysle, ze moze warto by bylo napisac stosowny list do wladz Interii z prosba o usuniecie tego skandalicznego NEWS'a? A moze jakas akcja emailowa?
[#28] Re: list do INTERII?

@SZAMAN, post #27

Tak warto wystosowac taki list. Milo by bylo gdyby PPA taki list wyslal. Jesli bedzie taka potrzeba, do listu dolacze swoje imie i nazwisko oraz adres mailowy. Moze wiecej osob zechce sie "podpisac" pod tym listem ?

[#29] Re: list do INTERII?

@Marcin, post #28

Ja się domagam publicznych przeprosin od interii za obrazę uczuć religijnych :P A tak na poważnie ja też się podpisuję za ewentualną petycją.
[#30] Re: list do INTERII?

@SZAMAN, post #27

Taa, akcja emialowa. Moze jeszcze bombe na nich naslemy... Propnuje zainteresowac sie jedna rzecza - to nie jest news tylko koment usera, wiec petycja o usuniecie newsa majac na mysli koment usera jest conajmniej nielogiczna. Czasem warto pomyslec, zanim cos sie zrobi/napisze...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem