Trzeba pomyslec, co sie pisze !!!..."> Amiga is dead ? - strona 2
[#31] Re: list do INTERII?

@marcik, post #30

"Moze jeszcze bombe wyslemy" > Trzeba pomyslec, co sie pisze !!!
[#32] Re: list do INTERII?

@Marcin, post #31

Ktoś ma możliwość wysyłania newsów (nie komentarzy) na interię? Wyślemy "swojego" newsa i po sprawie.
[#33] Re: list do INTERII?

@Prince, post #32

Taaaak?... Jakiego na przykład?...
[#34] Re: list do INTERII?

@KAM_, post #33

AmigaOS 4.0 zostala sprzedana od swojego powsatania w wiekszej ilosci egzemplarzy, a nizeli Windows do dnia dzisiejszego
[#35] Re: Amiga is dead ?

@mi^AMI^, post #25

Aktualnie jestem w posiadaniu PC i Amigi1200, Ale nadal jestem bardziej za amiga niz za PC
Trzeba zrobic tak: wyslac do interii e-mail z wyzwiskami za skompromitowanie najlepszego komputera na swiecie
[#36] Re: Amiga is dead ?

@Wrona, post #35

Ja tez mam pc, ale to maszyna tylko do programow, ktore wybitnie potrzebuja windy. pc i winda nie ma tej magii co Amiga

[#37] Re: Amiga is dead ?

@Martin6000, post #19

Jeśli chodzi o akcję mailową to także się pod nią podpisuję, jak trzeba będzie to na zajęciach z chemii zrobie jakiś biały proszek (nieszkodliwy oczywiście) wsypie się go do koperty, napisze parę arabskich znaków i wyśle.

Tak na poważnie to można dać wzmiankę o programach i sprzęcie najnowszej produkcji, ale zamiast słów uszanowania zapytają raczej co to jest np. G5 albo Hyperion nie wspominając już o Mediatorze.

Pozdrawiam wszystkich Amigowców. AMIGA rulez.

P.S.
Jak byście coś planowali to dajcie znać.
[#38] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

Ja was czasem ludzie nie rozumiem. Publicznie obrażają komputer co do którego każdy tu komentujący ma sentyment a odzew jest typu "niech sobie gadają co nas to obchodzi". Powinno się CO NAJMNIEJ zasypac tamtą stronę odpowiedziami udowadniającymi, że ten koleś nie ma pojęcia o czym pisze a tu wszyscy zamykają się w swoim amigowym getcie i udają, że nie słyszą i nie widzą co się dzieje poza PPA.
Postępując w ten sposób zawsze Amiga będzie postrzegana jako umarły komputer bez względu na to co do Amigi jeszcze powstanie (AmigaOS4/PegasosIII).
Wszelkie inicjatywy chcące promować Amigę w "szerszym świecie" są kwitowane na forum "a co ich to obchodzi, że istnieje Amiga" - z taką postawą Amiga NIGDY nie wyjdzie poza "getto" w którym Amigowcy sami sie zamknęli!
[#39] Re: Amiga is dead ?

@amigafan, post #38

Ja natomiast doszedłem do wniosku, że ten "news" na interii to prowokacja, kij mrowisko, czy jak to kto chce inaczej nazwać. Z plotek wynika, że Marek Pampuch tam już newsów nie klepie od dawna więc ktoś to do tej pory robił, wyszukiwał ich, chodził po amigowych stronkach. Może temu człowiekowi się znudziło już, pomyślał sobie "a po co i dla kogo ja to klepie? i tak to nikogo nie obchodzi..." i podsycony jakimś archaicznym uczuciem amiga vs. pc i chęcią zbadania sytuacji wstawił takiego newsa by zobaczyć jaki będzie odzew.

[#40] Re: Amiga is dead ?

@amigafan, post #38

komputery@firma.interia.pl - taki jest adres

Ja wyslalem nastepujacego maila:

"Po wpisaniu hasla "amiga" w wyszukiwarce znajdujacej sie na Panstwa portalu komputery.interia.pl pojawia sie m.in. taki news:

Amiga is dead. Niech sobie to ludzie uswiadomia. Amiga jest to komputer z poprzedniej epoki. Niech sobie ci amigowcy wreszcie normalne, nowoczesne kompy kupia, na Windowsie, Linuksie lub BSD, czyli na systemach Z PRZYSZSOSCIA

Spolecznosc uzytkownikow kompuetra Amiga, do ktorej naleze jest obuzona trescia tej "informacji" - http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=6144&t=6034

Jest to jawna dyskryminacja, ktora jest niezgodna z polskim i miedzynarodowym prawem! Zadam usuniecia tego fatalnego newsa!"

[#41] czy odpisal mi Pampuch?

@SZAMAN, post #40

Dostalem odpowiedz z Interii:

adres nadawcy jest taki:
Marek Pampuch

tresc maila taka:

"Bez nerw. TO NIE JEST NEWS TYLKO KOMENTARZ. Pretensje mozna wyrazic w komentarzu do tego komentarza, do czego zachecam

pzdrw
mp"

I teraz pytanie - czy naprawde odpisal mi Marek Pampuch? Czy moze ktos sie pod niego podszywa i robi sobie z nas jaja!

1. Dziwne jest to ze nie podpisal sie mps!
2. Tekst jest zbyt prymitywny i zbyt krotki jak na pana Marka.

Co o tym myslicie?
[#42] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@SZAMAN, post #41

Myślę, że to może jest nawet ktoś, kto się udziela na PPA i ma nieziemski wylew. W 100% zgadzam się z grxmrx'em (jak to się wymawia?). A co do Pampucha, to b. możliwe, że to ta sama osóbka się podszywa i nowy zamęt sieje. Pan Marek, ma zupełnie inny styl.
[#43] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@SZAMAN, post #41

Moze to i jest komentarz, ale jest wyswietlany jako news. Napisz do nich nie lepiej zobacza owy watek i poprawia ewentualne bledy w silniku strony.
[#44] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@Prince, post #42

Grafologa zatrudnij :) Co to za bzdury...
[#45] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@aMifan, post #44

O co Ci biega? O to, że to nie Pampuch, że to ktoś podszywający się, czy o wymowę ksywki?
[#46] Re: Skandal na Interii!

@Olo, post #14

"normalne, nowoczesne kompy kupią, na Windowsie" - i jeszcze z wielkiej litery napisał ;)
[#47] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@Prince, post #45

E tam,już o nic :)
[#48] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@SZAMAN, post #41

Byłem na Karaibach, nie gniewajcie się. Już wróciłem i wszystko bedzie już dobrze.

MPS
[#49] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@MPS, post #48

A czy moglbym zapytac kim jestes dobry czlowieku, i "co bedzie juz dobrze"?

Poki co, to wszystko jest enigmatyczne, tak jak pewien niesmaczny news na interii...
[#50] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@MPS, post #48

...post faktycznie wkurzający, ale niczego nie ukrywający. Ot, przesadnie nazwana pozycja Amigi ;). Albo to jakiś zgorzkniały amigowiec, który nie doczekał się porządnej następcy Amisi Classic (hehe, jak ja).
A co do MpS`a, to nie uwierzę dopóki nie zobaczę!!! Mały post na kilka zdań i wszyscy by się zorientowali. A tak, to coś za spokojnie :P
Na wszelki wypadek jednak, pozdrawiam!

PS.->amifan- grafolog to człowiek wydobywający Twoje zady i walety z charakteru pisma, a nie treści.
[#51] Kolejny skandal!

@VVV, post #1

Trochę się w archeologię pobawię, ale to po prostu straszne

http://komputery.interia.pl/index/news?inf=587407

Przeczytajcie sobie opis. A i zobaczcie kto to napisał...
[#52] Re: Kolejny skandal!

@shg, post #51

Niby kto to napisal?
[#53] Re: Kolejny skandal!

@SZAMAN, post #52

No chyba pan Marek, on podpisywał (podpisuje się) w swoich artykułach na interii MMM, tak, jak tu: http://nt.interia.pl/szukaj/news?inf=223404
[#54] Re: Kolejny skandal!

@shg, post #53

Pan Marek podpisywal sie MPS, a poza tym ktos na interii podszywa sie pod pana Marka, poczytaj tu:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=6147&t=6034
[#55] Re: Kolejny skandal!

@shg, post #53

Jak szanowny Pan Marek Pampuch :D to zastanawiam się czy oddaje głosiki na PPA ;)

Pozdrawiam

- AMIGA RULEZ -
[#56] Re: Amiga is dead ?

@VVV, post #1

Co się przejmujeta jakimś ćwokiem co nie ma pojęcia o temacie. Amiga NOT dead! Punx NOt dead!

[#57] Re: Skandal na Interii!

@NzPC, post #46

chyba juz pora napisac vira, ktory bedzie wysadzal piece bez UAE, co? :)))
Nie sprobujesz ziomus?
[#58] Re: Skandal na Interii!

@Seeker, post #57

Ten news mnie zalamal ale potem mi humor poprawil natepny news prawie wylecialem z fotela a chodzi mi o emulator maca ppc na grzyba i ten demon szybkosci i funkcjonalnosci. :D

[#59] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@Prince, post #45

Wiecie co ja mysle ? Mysle ze jesli Pan M.Pampuch
ma jeszcze jakis komputer i jakis internet to
na pewno z ciekawosci przeglada amigowe stronki.
Wiec moze ktos napisze posta z zapytaniem czy
prosba do Pana Marka aby sie odezwal do
spolecznosci amigowej ?

[#60] Re: czy odpisal mi Pampuch?

@kadarr, post #59

Może się boi?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem