[#55]
Re: Zbieram zamówienia na AOS4
@amigafan,
post #53
Ja się nie dziwię Kaczusiowi czy komukolwiek kto czepi się jakiegoś terminu w tym a nie innym kontekście. Byli ludzie co z jakąś nadzieją czekali na szczęśliwy rozwój wydarzeń. Jednak kolejne firmy zamiast robić coś konkretnego tylko obiecywały i nic nie robiły. Po prostu szkoda tylu lat, tylu obietnic, robienia frajerów z ludzi.
Jak już się znalazła firma, która zrobiła coś konkretnego w temacie to zrobiła to za późno bo w międzyczasie innym udało się zrobić równie dobry system, tyle że bez Amigi w nazwie. Co więcej jeśli chodzi o AmigaOS na PPC to ciekawe czym byłby ten system gdyby Hyperion zrobiłby go tak jak miał zrobić wg umowy z Amiga Inc., bez żadnych dodatkowych ulepszeń.
Jeśli Kaczuś teraz rżnie głupa to może wg mnie to robić w taki sposób jak robi (chociaż bez przesady żeby codziennie o tym pisał) bo użytkownicy Amigi i systemu AmigaOS byli przez długie lata traktowani jak frajerzy bo czekali na jakiś przełom, na system napisany dla PPC i gdyby taki był napisany to nie wiem czy dzisiaj np. MorphOS istniałby i czy miałby sens istnienia.
Pomimając wymianę poglądów nie chciałbym aby dyskusja ta pomiędzy wami rozwijała się bo z doświadczenia wiem że poza zaostrzeniem inwektyw do żadnych nowych wniosków nie dojdziecie, a przy okazji bana można załapać, więc lepiej uważać ze spamowaniem ;)