[#31] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@MUFA-amigaone-pl, post #29

No ale znowu - po co komu nowy/stary sprzęt pod OS4 z tak dużymi ograniczeniami? Jeszcze 10 lat temu byłby okej. Ale dzisiaj?
[#32] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@recedent, post #31

Bo moze kogos nie stac na X1/5K, dedykowanych sprzetow narazie nie widac a ma Mini i chcialby miec OS4.x.
Zawsze to o jedna licencja wiecej.
2
[wyróżniony] [#33] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@Phibrizzo, post #32

Bo moze kogos nie stac na X1/5K, dedykowanych sprzetow narazie nie widac a ma Mini i chcialby miec OS4.x.
Zawsze to o jedna licencja wiecej.

W mojej ocenie lepszą opcją za małe pieniądze będzie pecet z Qemu. Przypuszczam że na mocnym PC będzie to działać wydajniej niż G4 1.42GHz no i grafika lepsza. Wydaje mi się że ponowna dystrybucja systemu dla Pegasosa, świadczy o tym że Hyperion też tak myśli i tu szuka nowych licencji.
[#34] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@MUFA-amigaone-pl, post #33

oj, czy szybciej niz 1.42 to nie wiem, szczególnie fpu jest dość wolne. Ale okolice Pegasos G4 to pewnie realna wartość.
[#35] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@MUFA-amigaone-pl, post #33

Ale jaka lepsza grafika ? jak qemu emuluje tylko SiliconMotion SM502.
[#36] Re: MacMini G4 - AmigaOS 4.1 FE U3

@ab76, post #35

bezposrednie korzystanie z pcie, przez vitu-io
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem