[#61] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@parallax, post #57

Dalibyscie mu spokoj.

Wiesz, studia o niczym nie świadczą, to tak ogólnie usmiech

swiadcza swiadcza, ukonczenie tzw. dobrych studiow (w tym takze humanistycznych) swiadczy o nieco wyzszej inteligencji od przecietnej :), nawet jezeli wiedza i umiejetnosci zdobyte na studiach idealnie nie wspolgraja z potrzebami tzw. rynku. problem jest kiedy studia dobre nie sa..

ps. osobiscie uwazam rowniez, ze studia panstwowe nie maja byc tylko od dostarczania pracodawcom w pelni przygotowanych roboli, do czego obecne krotkowidztwo zmierza, bo przeciez teraz w mediach itp. PKB stalo sie niemal bostwem nie podlegajacym jakiejkolwiek krytyce...
[#62] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@GumBoy, post #59

Przecież pisałem post wyżej (tuż nad Twoim), że ukończyłem jeden rok studiów i zostałem przyjęty na drugi rok, ale ze względów zdrowotnych musiałem przerwać tok studiów (trafiłem do szpitala na początku drugiego roku).

Studia może nie są wyznacznikiem wiedzy (przecież czy programista umie zajmować się obróbką skrawaniem?), ale dają ogólny pogląd na mój poziom, bo jestem programistą, który pisze na co dzień na Amidze... Czy zgłasza się tutaj jakiś zawodowy programista, który coś jeszcze koduje na ten komputer? Widelec napisał na przykład, że nie jest programistą, a przenosi gry na MorphOSa.

Z mojej strony dobre wieści - czuję się coraz lepiej (teraz uczęszczam na oddział dzienny) i już niedługo będę kontynuował prace - tylko że chyba bez Krzysztofa, który jak sam pisze jest zawalony robotą i nie ma czasu na rysowanie do naszych gier. A grafiki troszkę brakuje by z tego sensownego coś sklecić. To co dało się sklecić już publikowałem nie raz.

Nie jestem pewien, czy najbliższą produkcją będzie Arcymag, bądź Nurek (ze względu na to, że grafik nie może dorysowywać elementy), troszkę zastanawiam się nad inną, własną produkcją. Uzupełnianie grafiki Krzyśka przeze mnie to troszkę kiepski pomysł, bo nie pasują style, już lepiej jak wszystko opracuję sam.

Jeśli chodzi o moje codzienne zajęcia to oprócz oddziału dziennego robię różne rzeczy, w tym komponuję muzykę i z tym idzie mi również coraz lepiej. Schizofrenia to nie jest jak wielu na forum nieobeznanych mówi "rozdwojenie jaźni", ale skomplikowana choroba, w której chory nie może być pozostawiony sam sobie, ale musi być leczony przez bliskie osoby i brać regularnie lekarstwa. W moim przypadku miałem bardzo dużo omamów słuchowych i wzrokowych i nie widziałem świata taki jaki on rzeczywiście jest (mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem).

Choroba bardzo kaleczyła moją działalność, dlatego nie udawało mi się opracować do końca silniczków. Nie chcę obiecywać znowu gruszek na wierzbie, ale naprawdę czuję się już fantastycznie i za niedługi czas powinienem wypuścić coś ciekawego na Amigę.

Jeśli myślicie, że rok studiów to mało to powiem również, że z 200 osób tylko 15 zdało. Pozdrawiam! :)
[#63] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Hextreme, post #62

Studia może nie są wyznacznikiem wiedzy (przecież czy programista umie zajmować się obróbką skrawaniem?), ale dają ogólny pogląd na mój poziom, bo jestem programistą, który pisze na co dzień na Amidze..

Uważam (i chyba nie tylko ja) że wyznacznkiem wiedzy/zdolności nie są słowa, lecz czyny.
Także zamiast pisać o tym co się chce lepiej to zrobić DO KOŃCA i tym samym utrzeć nosa krytykantom.
Sukcesy przyjdą same.
Powodzenia!OK
[#64] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Hextreme, post #62

W ogóle cokolwiek zrobiłeś na Amigę lub na cokolwiek innego ?
[#65] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Hextreme, post #62

Przecież pisałem post wyżej (tuż nad Twoim), że ukończyłem jeden rok studiów i zostałem przyjęty na drugi rok, ale ze względów zdrowotnych musiałem przerwać tok studiów (trafiłem do szpitala na początku drugiego roku).

Nie odpowiedziałeś na pytanie.

Czy zgłasza się tutaj jakiś zawodowy programista, który coś jeszcze koduje na ten komputer?

Ja znam co najmniej dwóch i wśród nich nie ma Ciebie.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2012 16:39:28 przez GumBoy
[#66] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@GumBoy, post #65

Kolego Gumboy po co te 'odgrzewanie' starych kotletow?
siedzi, pije i chrupki
[#67] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@GumBoy, post #65

Sprawia Ci frajdę dokopywanie człowiekowi, który otwarcie pisze o swoich problemach? Jeśli masz na bakier z empatią, to wysil się trochę i choć zdobądź na zmilczenie. Tak wypada, moim zdaniem. Sorry, nie chcę pouczać, bom nie uprawnionym do tego, ale gdy widzę cynizm i chamstwo, to mi się słabo robi. Z jakichś kompleksów się leczysz w ten sposób? Wyluzuj trochę, pliz.

Serdeczności
Des

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2012 23:25:48 przez Des
[#68] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Des, post #67

Jak dla mnie to Minniat za dużo pisze o tym co pisze, miast najpierw dokończyć dzieło, a potem się chwalić.

Bo od tego gadania słabo się już robi, normalnie "moda na sukces" albo "dragon ball". Chociaż to drugie przynajmniej było zabawne.
[#69] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@kjb666, post #68

Widac,ze nie zrozumiales co napisal Des
[#70] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)
[#71] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Des, post #67

Nie wiem o co Ci chodzi, Minniat zapytał o zawodowych programistów, to mu odpisałem. Znam przynajmniej dwóch zawodowych programistów którzy piszą również na Amigę (obydwaj są na PPA).

A jak nie chcesz pouczać a mimo to pouczasz, to nie rozumiem czemu się tak katujesz robiąc to czego nie chcesz.
[#72] Re: Zmiana polityki pisania przeze mnie gier :)

@Aniol, post #69

Widac,ze nie zrozumiales co napisal Des

Podziel się tą teorią cytując wypowiedź Des'a której nie zrozumiałem :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem