Forum » AROS
[#31] Re: airScanner

@Bohun, post #30

Przetestowałem airScanner na AROPS One 2.9 i działa dobrze, nie pojawił się żaden błąd, zobacz zrzut ekranu!
Jaki rodzaj błędu otrzymujesz? Czy możesz pokazać zrzut ekranu?

https://www.arosworld.org/infusions/forum/attachments/airscanner.jpg

Mam kilka skanerów USB i chciałbym wiedzieć, czy działa to tylko ze skanerem podłączonym do sieci, czy też działa dobrze ze skanerem podłączonym lokalnie na komputerze fizycznym lub za pośrednictwem maszyny wirtualnej.
Ponadto zakładam, że konieczne jest posiadanie urządzenia i sterownika kompatybilnego z AROS!
[#32] Re: airScanner

@AMIGASYSTEM, post #31

Pytanie do Ciebie, czy Twój AROS jest na maszynie wirtualnej czy na realnym sprzęcie?
Deadwood też odpalił program na maszynie wirtualnej bez błędu. Ja na realnym sprzęcie mam problem.

Program działa TYLKO ze skanerami wspierającymi protokół ESCL/airScan (Apple). Jest to protokół sieciowy i program łączy się ze skanerem po numerze IP. USB nie jest używane w tym programie.
Program i protokół ESCL nie wymagają żadnych sterowników. Urządzenia są obsługiwane za pomocą składni XML przesyłanej przez HTTP lub HTTPS w zależności od skanera.
[#33] Re: airScanner

@AMIGASYSTEM, post #31

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem