@dez3, post #30
@sanjyuubi, post #39
Dez3, jesteś elektronikiem i wypowiadasz się na forum wśród ludzi nie związanych z tematem mało profesjonalnie.
Temat przerabiałem przy okazji układów 29F160 i 29F800, wisząca w powietrzu linia WE sprawiała, że 29F160 nie działała u mnie i Toniego Willena, dodanie rezystora podciągającego rozwiązało problem. Układy 29F800 działały bez podciągania u mnie normalnie i u większości ludzi, do których wysłałem, prócz jednego przypadku, w którym po zasugerowaniu podciągnięciu VCC do WE, zaczęło wszystko działać. Kiedy pytałem się sprzedawcy, czy wprowadzi poprawki do adaptera z tą kością, to odmówili twierdząc, że nikt nie zgłaszał problemów. Problem jak widać jest marginalny, ale nie znaczy, że nie istnieje. Podobny przypadek miał Architekt1200.
Poza tym, gdyby Cloanto nie robiło bubla, to nie powstał by ten wątek, bo kość działałaby z wszystkimi pinami włożonymi w podstawkę, a sprowadza się to jedynie do zapełnienia całej kości kopiami kickstartu.
@sanjyuubi, post #47
@lysyzastary, post #49
dlaczego tak jakos dziwnie sie sklada, ze dwoch, ze tak napisze, sprzetowych "guru" ppa ma akurat problem z takimi kick'ami?
@lysyzastary, post #49
dlaczego tak jakos dziwnie sie sklada, ze dwoch, ze tak napisze, sprzetowych "guru" ppa ma akurat problem z takimi kick'ami?
@sanjyuubi, post #52
@lysyzastary, post #53
@lysyzastary, post #53