[#10]
Re: Wzmacniacz słuchawkowy w CD-32
@Ender,
post #9
Dziękuję za odzew.
Wiem że można zmienić kondensatory i myślałem nad tym, tylko nie chciałem tego robić po omacku a z pdf-em ( ,bo może nie być tak jak w kodekach np. wolfsona gdzie jest
fodc=1/(2pi(LC)^0.5))
Jak dla mnie to te mocne soprany są na każdych słuchawkach i dłuższe używanie tego
złącza powoduje ból uszu...
Laser w cd-32 to Sony KSS-210A i nie ma wpływu na dźwięk tak mocno jak ten wzmacniacz, o którego modyfikację walczę.
Podłączanie zewnętrznego wzmacniacza jest zawsze dobre i mam też taki, ale ten wewnątrz jest wygodniejszy, bo wystarczy wpiąć słuchawki.
Ciekawostka: wzm. jest na tyle głośny że można podpiąć też głośniki 8ohm przez przejście na cinch.Bardzo dobrze gra się tak w Glooma.
Ogólnie to ostatnio gram znowu na Gameboyu Szaraku i jego brzmienie jest dla mnie całkiem miłe, mimo iż wydawałoby się że to złom.
Tuning cd-32 i brzmienie też będzie miłe
Ian Steadman zrobił b.przyzwoity wzmacniacz z mieszaniem kanałów i jak coś to się go ew. wpakuje do środka bo miejsce jest. Płyt CD nie da się słuchać z tego samego powodu a na schemacie jest że sygnał z przetwornika wychodzi wzmocniony i jest mieszany z dźwiękiem Pauli i ten mix dany jest na wyjście cinch i do wzmacniacza o którym mówimy.
Pozdr
Ostatnia aktualizacja: 30.10.2015 21:32:45 przez Mikrobi
Ostatnia aktualizacja: 30.10.2015 21:33:14 przez Mikrobi
Ostatnia aktualizacja: 30.10.2015 21:34:04 przez Mikrobi