[#31] Re: MiniDisc jako wzmacniacz słuchawkowy w CD-32

@Mikrobi, post #30

Tu są szczegóły operacji baterii:
http://forums.sonyinsider.com/topic/29197-repairing-a-lip-12-battery-mz-r30-and-such/
[#32] Re: MiniDisc jako wzmacniacz słuchawkowy w CD-32

@Mikrobi, post #28

Wreszcie miałem okazję sprawdzić mojego minidisca i... niepowodzenie . Albo nie potrafię włączyć w nim nagrywania, albo coś jest nie tak. Posiadam Sony MZ-R500. Instrukcja do niego mówi, że trzymając Rec należy wcisnąć Play. Robię tak, ale pojawia się tylko migający przez chwilę napis SAVED zamiast Recording, czy coś w ten deseń. Mam tylko jeden mini disc do niego, na którym jest 13 utworów, więc całkiem możliwe, że jest pełny. Ale nie udaje mi się też usunąć żadnego utworu. Niby potwierdza komunikatem Erased, ale jak było 13 tak jest dalej tyle. Bez względu na to wszystko i tak nie dostaję komunikatu o braku miejsca, więc chyba coś jest nie tak z nagrywaniem. Poddałem się.
[#33] Re: MiniDisc jako wzmacniacz słuchawkowy w CD-32

@Umpal, post #32

Hi. Nie poddawaj się!
Instrukcja mówi że "Saved" oznacza, że masz zatkniętą zaślepkę uniemożliwiającą
nagrywanie. Odbezpiecz i ew. wypróbuj na innej płytce.
link
http://www.minidisc.org/manuals/sony/sony_mzr500_manual.pdf
Mój R-30 ma zepsutą głowice kasującą i mimo tego używam go jako wzmacniacz słuchawkowy.
[#34] Re: MiniDisc jako wzmacniacz słuchawkowy w CD-32

@Mikrobi, post #33

Też pomyślałem, że dyskietka zabezpieczona jest przed zapisem, ale obejrzałem ją i nie znalazłem żadnego "zypcyka". Będę musiał jeszcze raz to zrobić dokładniej, bo innej niestety nie mam.

Edit: Pierwsze spojrzenie i od razu zauważyłem bezpiecznik (aż ciężko mi uwierzyć, że go przeoczyłem). Dyskietka wymazana, ale w tej chwili nie sprawdzę jak i czy działa z Amigą, także będzie to musiało zaczekać chyba do jutra...

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2017 18:22:14 przez Umpal
[#35] Re: MiniDisc jako wzmacniacz słuchawkowy w CD-32

@Umpal, post #34

Ok.
Coś ruszyliśmy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem