[#24]
Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?
@Vato,
post #22
Nie wiem, czy znasz zasady działania aliexpress, ale byłbym daleki od stwierdzenia, że ktoś się do czegoś przyznał. Kupuję tam dosyć często i miałem jedną sytuację, gdzie sprzedawca wysłał mi wadliwy towar i do tego nie tani. Napisałem do niego i dostałem chamską odpowiedź oraz jego zapewnienie, że towar był sprawny i został przed wysłaniem sprawdzony. To było oczywiste kłamstwo, bo jak można nie zauważyć, że podświetlany panel nie świeci albo kontrolki sygnalizujące pracę urządzenia nie robią tego wcale? Napisałem do obsługi klienta aliexpressu i otrzymałem takie oto mniej więcej zdanie w odpowiedzi: "Proszę się nie martwić, jeśli sprzedawca nie uzna reklamacji, to
my sprawimy, że będzie współpracował". Byłem w szoku, bo takiego podejścia się nie spodziewałem.
Fakty są takie, że tamtejsi sprzedawcy z reguły przystają na roszczenia klienta, nawet jeśli te są wyssane z palca, i wolą ponieść stratę żeby zachować wizerunek firmy i dalej móc sprzedawać. Ja w każdym razie nigdy nie nadużywam tej łatwej możliwości, bo oprócz wyznawania zasady, że człowiek powinien postępować uczciwie uważam, że czasami powinien po prostu odpuścić. W tym konkretnie przypadku OP kupił procesor, który ma wątpliwy nadruk, ale
działa tak, jak powinien. Zażądanie zwrotu "pieniążków" w takiej sytuacji jest po prostu
niemoralnym nadużyciem. Tym bardziej, że zostaje teraz i z nimi i z towarem. Rzućcie we mnie kamieniem, jeśli uważacie, że nie mam racji.
PS Po przemyśleniu proszę o nie podnoszenie kamieni
Ostatnia aktualizacja: 11.04.2016 17:29:46 przez Umpal