[#31] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@Umpal, post #29

czy to jest charakterystyczne tylko dla narodu chińskiego?

Oczywiście, że jest to prawdopodobnie charakterystyczne dla każdego narodu, ale godomy tu o Alliexpress i o największym na świecie produkcyjnym kraju (a nie o innych) OK
[#32] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@Umpal, post #21

Co tak wybuchacie?
Napisałem sprzedawcy ze na aukcji mial inny procesor z oryginalnymi napisami producenta a otrzymałem typową chińską malowanke i mam wątpliwości czy to jest 25 czy 16.
Po tygodniu odpisał że może mi wysłać nowy lub zwrot kasy za sam procek bez kosztów przesyłki około 2$. Nawet nie tłumaczył się z malowanki. Wybrałem zwrot. To chyba cos znaczy ze nie podejmował nawet rozmowy. Kupuje jeszcze u niego epromy i z tym zawsze zero problemu.

@Umpal
Ja nie żądałem zwrotu, chińczyk sam zaproponował.

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2016 19:30:27 przez maliniak
[#33] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@maliniak, post #32

Ehhh gdyby na Allegro tak było
[#34] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@maliniak, post #32

Po prostu sprzedawca uznal ze jego czas zmarnowany na maile jest wiecej wart niz te g. 2 dolary.

Swoja droga niesamowite i dla mnie niezrozumiale - kupiles procesor za doslownie 5 zl, taniej niz big mac w mcdonaldzie, ktory dziala tak jak powinien i spelnia oczekiwania i chcialo ci sie handryczyc ze sprzedawca?!
Wypisywac maile, robic zdjecia, zakladac watki na forum o sprzet za ktory dales piataka i jest sprawny?
Ja to bym nawet nie pisal o takie pieniadze, dziala to dziala, nie dziala to wyrzucam i kupuje drugi. Moj czas poswiecony na maila jest wiecej wart niz te 5zl.
Naprade obys nigdy nie mial w zyciu wiekszych problemow niz handryczyc sie o DWA DOLARY!
[#35] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@maliniak, post #32

Czy ten jest taki sam? link

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2016 15:44:41 przez Vato
[#36] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@lekarz_med, post #34

Niepotrzebne wypociny , nie rozmawiam z pieniaczami którzy ciągle straszą prawnikami i sądami.

A swoją drogą , ciekawe co byś zrobił jakbyś coś kupił na zdjęciu pięknie wygląda , sprzedawca ci wysyła odbierasz a tu ręcznie pisany napis na produkcie a na zdjęciu piękny napis komputerowy.
Pytanie oczywiście rytoryczne i nie oczekuje od ciebie żadnej odpowiedzi.

Co do sprawności procka to muszę porównać z FG16.
Co do ceny to się pomyliłeś.

handryczyc sie o DWA DOLARY!

Czy 2$ to 26,51PLN ?

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2016 18:04:15 przez maliniak
[#37] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@lekarz_med, post #34

Te 2 $ to koszt przesyłki który zapłaciłem i bez tych 2$ dostałem zwrot za sam procek
[#38] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@maliniak, post #36

Znaczy dziala, sprawny, wszystko jest OK ale i tak wziales kase ze zwyklego cwaniactwa "bo napis jest zla czcionka"?

I ten sprzedawca jeszcze robi z toba interesy?
Naprawde chyba trzeba stworzyc na ppa liste podejrzanych kupujacych, ktorym nie warto cokolwiek sprzedawac bo robia tylko problemy.
"tych osob nie obslugujemy" i dodawac nicki.
[#39] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@lekarz_med, post #38

Bez przesady.Chodzi o zwykłe ludzkie wk..... kiedy trafi się na takiego spryciarza.Ja tam pieniaczem nie jestem, ale za takie numery jak tu opisuje kolega maliniak, to mam ochotę nogi z de powyrywac
[#40] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@lekarz_med, post #38

Czytając dalej ten watek i takie posty człowiek wpada w wątpliwości, czy aby na pewno człowiek jest istota inteligentną.Wręcz książkowy przykład patologii, która się ostatnio tu szerzy.

Znaczy dziala, sprawny, wszystko jest OK ale i tak wziales kase ze zwyklego cwaniactwa "bo napis jest zla czcionka"?

Rozumiem, ze miałbyś banana na twarzy kupując powiedzmy oryginalne buty Adidas, a otrzymał buty, które wyglądają tak samo i mają naklejone logo, które ktoś dorabiał.

Sprawne buty? Sprawne. Wiec czego się pan czepiasz?

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2016 15:25:04 przez sanjyuubi
[#41] Re: Procesor MC68EC020FG25 malowanka?

@lekarz_med, post #38

Widzę że lekarzyk dalej hejtuje.

Ostatni raz ci wyjaśnię , że otrzymując produkt inny niż ten co na zdjęciu aukcji masz prawo złożyć reklamację i oczekiwać wyjaśnień. Kupujesz to co jest na zdjęciu.

Nie napisałem do sprzedawcy "oddawaj kasę" , tylko napisałem czemu te napisy różnią się ze zdjęcia i że to w mojej ocenie jest malowanka. Żądałem wyjaśnień od sprzedawcy a nie pieniędzy. Po tygodniu ciszy zaoferował zwrot pieniędzy za sam procesor bez kosztów przesyłki. Chińczycy słyną z tego że przemalowują napisy części elektronicznych by te tańsze sprzedać za większe pieniądze. Procesor który kupiłem jest za 5$ i za 20$ sztuka , czemu taka różnica to nie wiem. Procesor jest nowy a chińczyk dla zabawy nie ściera opisu oryginalnego producenta i zastępuje swoim dla zabawy. Więc moje podejrzenia są słuszne, nie napisał żadnych wyjaśnień, natomiast zaproponował zwrot więc o czymś to świadczy.
To że procesor działa to jest sprawa drugorzędna. Również FG16 będzie działać. Długich testów na zakupionym procesorze nie robiłem, a skąd wiesz co się w najbliższym czasie może się z nim stać? Jeśli to FG16 podkręcony do 33Mhz to długo myślę że nie wytrzyma. Twoje czepianie się mnie , bo "działa" jest bez sensu, za pewnie masz brak wiedzy w takich sprawach i pokazujesz jakim to wielkim uczciwym człowiekiem jesteś.

PS. Jak reagujesz na nowo zakupiony towar w internecie, który otrzymujesz np. zadrapany (o czym nic nie pisał sprzedawca) ale działający?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem