[#31] Re: Kosci SOJ26

@krystian77, post #30

Takie 4 szt dają 2Mb ramu ,a nie 4Mb, ja mam takie 4 szt w A500+, GBA1000 i mam 2Mb chipu. ok, racja
[#32] Re: Kosci SOJ26

@Amigo-A1200-040, post #31

A czy cztery takie kosci moge wlutowac w rozszerzenie do A500 i zadzailaja standardowo (tzn jako klasyczne 0,5 MB ?)
[#33] Re: Kosci SOJ26

@goolash, post #32

Nie niebędzie działać.
[#34] Re: Kosci SOJ26

@Amigo-A1200-040, post #31

Jasne że 2MB, Przepraszam za pomyłkę - trochę byłem nieprzytomny jak pisałem(taka godzina).OK
Ale tak się jeszcze zastanawiam czy po wlutowaniu tych kości w rozszerzenie i po ustaleniu stałego stanu na linii A9 by nie zadziałały jako 0,5MB.
[#35] Re: Kosci SOJ26

@krystian77, post #34

a jak to zrobić :) (skad pociagnąć wysoki stan na pinie 9 ?)
[#36] Re: Kosci SOJ26

@goolash, post #35

z Vcc (na przykład).OK
[#37] Re: Kosci SOJ26

@MariuszK, post #36

Czyli mostek vcc na pin 9. To jest bezpoeczne ? szeroki uśmiech
[#38] Re: Kosci SOJ26

@goolash, post #37

A niby czemu nie... Jak bardzo chcesz możesz dać diodę pomiędzy. Obniży napięcie o 0.7V ok, racja
[#39] Re: Kosci SOJ26

@goolash, post #35

Ja bym też spróbował zwarcia A9 z GND albo nawet A0 bo jest najbliżej.
[#40] Re: Kosci SOJ26

@krystian77, post #39

Obecnie mam 3 kosci w obudowie SOJ26 do takiego rozszerzenia pamięci na sprzedaz, jak ktos jest zaiteresowany to zapraszam na nasza giełdę w dziale inny sprzęt retro.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem