[#27]
Re: CDTV 2MB Chip Ram - rozszerzenie po mojemu
@QUAD,
post #24
Teraz to mnie zaskoczyliście, nie ma jeszcze ceny, projekt do końca nie sprawdzony, a tu lista na ilość już przekraczającą to co mam. Trzeba to jakoś ogarnąć :)
Na stan dzisiejszy rozszerzenie ma jeden mały problem, podczas startu na zimnym komputerze wyskakuje guru, resetuje się sam i staruje prawidłowo, potem już wszystko śmiga aż do momentu ponownego wyłaczenia i ostygnięcia. Wiem co jest przyczyną, zamówiłem już co trzeba w TME. Co ciekawe, na końcowym prototypie tego nie było (ale to była góra kabelków i trzy płytki, kolega
Norbert widział

) więc i warunki trochę inne.
Co do Agnusów, moduł przystosowany jest do 318069-10, na 90% będzie też działał 390544-01 ale to wymaga potwierdzenia, i tutaj odezwę się do kolegi
NeckUno1 bo chyba takie siedziały w A500+.
Tak jak pisałem wcześniej, mam 10 płytek i tyle na razie mogę zrobić modułów. Jeżeli wszystko będzie OK to nie ma problemu z zamówieniem drugiej partii. Wszystko się wyjaśni jak podam ceny

Co do zamówienia Agnus'ów, znalazłem je tylko na http://www.ebay.pl/itm/New-Amiga-318069-10-Agnus-2MB-Chip-for-A500-PAL-A600-PAL-/361690701929?hash=item5436722069:g:gtUAAOSwawpXvBsL , jeżeli ktoś zna tańsze źródło to było by super. Cła czy VAT'u chyba UC nie doliczy, bo to UE?