[#31] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Kilos, post #28

Tylko że TF530 ma bardzo ważną zaletę. W pełni złożona z EC030/40 i 882/33 wyszła mnie ok 200pln.
[#32] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@waldiamiga, post #31

Widziałem, że do A500 były dostępne pcb. Był też taki projekt do A600 z dostępnym do kupienia samym pcb?
[#33] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@amigos11, post #29

Spoko karta, ma nieznacznie, ale lepsze osiągi niż współczesne np. 9T czy Furia z 020, które dla odmiany mają trochę więcej FASTu dzięki możliwości wykorzystania przestrzeni pseudo-slow.
Karta jest stosunkowo rzadko spotykana i ma walor zabytkowy więc zawsze będzie droższa niż współczesne konstrukcje o podobnych osiągach. Osobiście nie dał bym za nią 200 ojro, nie interesuje mnie jej zabytkowy walor, wolał bym kupić 9T gdybym jej nie miał.

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2018 21:45:34 przez Kilos
[#34] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Kilos, post #33

Oki. To mnie uspokoiłeś ;) Gdybym jej nie naprawił to przymierzałem się do zakupu Furii bo bez karty to nie ma przyjemności z zabawy komputerkiem :)
[#35] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@waldiamiga, post #31

Obawiam się, że gdyby miała mieć 4 czy 8MB wyszło by Ci niewiele więcej, nie w tym rzecz.
Nie potępiam ani nie wyśmiewam tego projektu, fajnie kiedy powstają nowe urządzenia do Amigi. W przypadku TF mam jednak wrażenie, że autor zaatakował temat nie używając wcześniej Amigi, albo używał jej bardzo dawno temu. Weź prostą instalację ClassicWB 68k, po załadowaniu zostaje Ci niecałe 1MB FASTu. Co dalej?
[#36] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Kilos, post #35

Weź prostą instalację ClassicWB 68k, po załadowaniu zostaje Ci niecałe 1MB FASTu. Co dalej?
Nic, odpalam zainstalowanego "natywnie" F-117A czy Gunship2000 i cieszę się płynną wektorową grą. Nie samym WHDLoad człek żyję :D
[#37] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@amigos11, post #29

Nie miałem akurat Mteca w A600 a Apollo ...1230/28 z 8 Mb fast bardzo dobrze wspominam ...1230/43 LC juz gorzej ..mniej stabilna być może kręcona fabrycznie
Jak sie uda odratować daj znać ! Zawsze jeden sprzęt z epoki więcej przy życiu
[#38] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Kilos, post #35

Weź prostą instalację ClassicWB 68k

Proszę Cię, nie proponuj tego nikomu więcej.
[#39] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Drakon, post #38

To co byś zaproponował do upiększenia WB3.1 ? Lepiej MagicWB?
[#40] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@amigos11, post #39

Instalację wszystkiego od zera na czystym systemie.
[#41] Re: Karta turbo A600 M-Tec 630 szukam pomocy w naprawie

@Drakon, post #38

Proszę Cię, nie proponuj tego nikomu więcej.

No nie mogę obiecać, poza tym ja nie proponuję, ani nie polecam tylko podaję przykład w kontekście małej ilości pamięci dostępnej na karcie. Są lżejsze rozwiązania włącznie z postawieniem sobie czystego systemu, ale nie w tym rzecz.
Dyskusja o tym czy zrobić sobie pizze samemu od podstaw czy może jednak iść do pizzerii i która z nich będzie smaczniejsza to temat na inny wątek, a pomijając wszystko nie każdy potrafi i nie każdemu się chce.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem