@teh_KaiN, post #1
@Adinfo, post #2
@teh_KaiN, post #3
@janekdrukarz, post #6
@teh_KaiN, post #7
Muszę tylko popatrzeć na fotosy jakiego Krashan użył scalaka w swojej kątówce, jak go podłączył i dodać dla tego scalaczka miejsce na płytce ;)74HCT14. Tu jest schemat. Dwie dowolne negujące bramki HCT połączone kaskadowo załatwiają sprawę. Np. w dwuportowej przelotce użyłem 74HCT00.
@Krashan, post #14
@teh_KaiN, post #15
@teh_KaiN, post #16
użyję jeszcze kości 1G04, o ile to ma jakąkolwiek dostępnośćMa, w TME jednobramkowe TTL są bez problemu.
czy regeneracja sygnału IDE40 przy pomocy U1B i U1C była Ci potrzebna?U1C robi za „elektroniczny wyłącznik” sygnału, sterowany zworą J1. Oczywiście lekko to przekombinowane, bo można było zworę dać po prostu przed rezystorem podciągającym wprost w linię ACTIVE. No ale skoro i tak miałem 4 bramki, to się pobawiłem.
@Krashan, post #17
@teh_KaiN, post #18
sprawdzę później czy to działa też na zwykłym NOT bez SchmittaRaczej tak, w KA60 mam bez Schmitta. W KA47 dałem inwertery z histerezą tak na wszelki wypadek, bo skoro i tak wybieram układ, to dlaczego nie... Dla diody nie ma to żadnego znaczenia, nawet gdyby pojawiały się stany przejściowe. Poza diodą nic z tego sygnału nie korzysta w Amidze.
@janekdrukarz, post #20
@QUAD, post #24