PWS, wystarczyło taśmę klejącą z wierzchu odkleić, albo naciąć... Podszedłeś chyba do tematu zbyt dynamicznie
Wiesz co, szkoda zniszczyć tej niebieskiej wtyczki, bo są drogie i trudno dostępne. Jak nie wiesz jak rozebrać, to jest duże ryzyko, że połamiesz i będzie po wszystkim - i nie chodzi mi tu już o to czy i jakie ktoś ma zdolności manualne, tylko taka jest po prostu konstrukcja tej wtyczki, że rozebrać bez połamania jest ją bardzo trudno. Ja sobie do tego powyginałem odpowiednio spinacz na otwartej wtyczce i mam takie "specjalne narzędzie", ale nie jestem w stanie tego wytłumaczyć, ani pokazać jak to robić...
Dlatego jeśli chcesz, to wyślę Ci po prostu drugi taki kabelek - od Mikołaja

Wówczas ten uszkodzony możesz mi odesłać, a ja go wykorzystam. Jeśli chcesz wykorzystać tą opcję, to napisz na PW, dogadamy się tam już.
Druga opcja: nie rozbieraj wtyczek i nie wymieniaj taśmy, tylko napraw ją w tym miejscu, w którym przeciąłeś. Po prostu polutuj, zaizoluj i już.
Trzecia opcja: jeśli koniecznie chcesz zrobić taśmę samodzielnie i uda Ci się rozebrać wtyczki, to mam kilka wskazówek.
1. Taśma musi mieć 24 żyły (jak już sam policzyłeś) i teraz: jak chcesz identyczną długość, to tniesz kawałek taśmy o długości 14cm, takie tnę długości taśmy dla A600/A1200.
2. Czarna wtyczka IDC26 ma 26 pinów, w niej taśmę montujesz na środku, czyli po obu stronach ma zostać jeden niepodłączony pin.
3. We wtyczce DB25 taśmę należy zamontować maksymalnie przesuniętą w tą stronę gdzie są wszystkie piny (nie tam gdzie są usunięte).
UWAGA! Nie należy się pomylić z tą taśmą jak się ją robi samemu, bo na złączu i na taśmie są napięcia 5V i 12V, niewłaściwe podłączenie zasilania może spowodować uszkodzenia zarówno w Goteku, jak i w Amidze, czy w zasilaczu. Taśmy zrobione przeze mnie są tak wykonane, że na pewno jest wszystko dobrze (testuję każdą taśmę), a konstrukcja całości jest taka, że nie da się tego źle podłączyć.
Ostatnia aktualizacja: 20.12.2018 11:17:46 przez Mq