[#1]
Nowe "folie" klawiatury do A500
Witajcie,
Posiadam dwie uszkoszone klawiatury do A500, a dokładnie uszkodzone są ścieżki na foliach. Próbowałem klejów przewodzących, zestawów do naprawy grzałek na szybach samochodowych, ale to rozwiązania na chwilę. Postanowiłem zrobić sobie nową folię, która będzie pozbawiona problemu przerwanych ścieżek oraz wycierających się padów klawiszy.
I tak oto powstała taka folia:
"Folia" została wykonana na PCB grubości 1mm ze złoceniem. Montaż jest prosty, PCB umieszczamy w miejsce starej folii, z gniazda kontrorela klawiatury wyjmujemy zatrzask, który zaciskał folię, a w jego miejscie wsuwamy złącze na PCB. Oryginalne śrubki dają radę utrzymać wszystko w całości, ale mimo wszystko zostaną one wymienione na nieco dłuższe.
Nowa folia przeszła pozytywnie (prawie) rygorystyczne testy wykonane przez niezależych ekspertów
Przez nieuwagę zostały zamienione miejscami klawisze Prawy Alt oraz Prawa Amiga, mimo tego, reset z klawiatury działa.
Miało być krótko, a wyszło opowiadanie

zostało mi jeszcze 8 sztuk PCB, jeśli ktoś jest chętny to mogę je odstąpić po kosztach, 70zł plus 15zł koszt wysyłki paczkomatem lub PP.
Ostatnia aktualizacja: 25.05.2019 18:06:50 przez panti1801