[#1] Zamiennik LF347?
Walczyłem od jakiegoś czasu z A600 znajomego, nie działał lewy kanał Audio. Po wymianie kondensatorów i wyczyszczeniu płyty z elektrolitu (najgorzej było w okolicy LF347), dźwięku niestety nadal nie było.

Na początku sprawdziłem wszystkie przejścia na ścieżkach, zgodnie ze schematem, wszystkie przejścia są ok.

Dzisiaj znalazłem chwilę czasu po pracy i wygląda na to, że znalazłem winowajcę. Jest nim wzmacniacz operacyjny LF347, podmieniłem wzmacniaczana sprawny z mojej Amigi i dźwięk powrócił na obu kanałach.

Czy możecie powiedzieć czy taki TL084 będzie pasował?
[#2] Re: Zamiennik LF347?

@lopezpb, post #1

Tak będzie pasował
[#3] Re: Zamiennik LF347?

@lopezpb, post #1

Pasuje, a przy okazji możesz wymienić C321/C331 aby poszerzyć pasmo. Ja dałem 10nf i gra nieporównywalnie lepiej. Więcej o tym tutaj.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem