[#35]
Re: potrzebna pomoc Amiga 600
@baderman,
post #34
Jak wypali pomysł z clock portem to już będzie można po SPI przez adapter wpiąć jak do
A1208 bądź
SPI dla Amigi 1200 poza tym zaczynam się skłaniać do ostatecznego zrobienia 2 projektów, taki standard płyta nie zmodyfikowana z miejscem na 1MB ramu jak oryginał (w sumie to już mam) i coś powiedzmy (Next A600) czyli 2MB, Clock porty, CF myślę mogła by być fajna opcja co do portu na wpięcie akceleratora jak do A500 to nie za bardzo widzę miejsce gdzie to wcisnąć i są ograniczenia w grubości ścieżek możliwości ich upakowania, przeciągnięcia w odpowiednie miejsce przy zostawieniu 2 warstw. Jak skończę testy i przeprojektowanie płyty pod 2MB kostkę wraz z clock portem to przyjrzę się opcji z gniazdem od a500 bądź innym bo wiem ze na to jest zapotrzebowanie

a i myślę że jak pojawiłaby się opcja jakiegoś lepszego złącza na turbinkę to albo przejściówka z istniejącymi kartami albo jakiś standard można by było obmyślić i pewnie osoby produkujące turbiny by się do danego standardu dało przekonać albo w drugą stronę

ale to przy założeniu że będzie CF zamiast PCMCIA, mam nadzieję tylko że mi nocy wystarczy na zrobienie tego wszystkiego żeby to było w jakimś sensownym czasie gotowe. W każdym razie czytam co piszecie i rozważam możliwości na realizację tego ewentualnie przeprojektować płytę z resztą jak to już tu pisaliście wywalić całkiem złącze rozszerzenia i tam przenieść część elementów płyty robiąc miejsce gdzieś indziej na "coś"