Kicki działają, stacje dyskietek do czyszczenia smarowania i przelutowania. Zapomniałem o braku interfejsu do myszki PS2 ale na szybko coś może zrobię.
No to jeszcze 2MB chip możesz wcisnąć.
Albo SOJ-MOD, albo gotowe rozwiązanie od lotharka,
albo rozszerzenie 1MB pod klapkę, które nie wiem czy ktoś sprzedaje
No i RTC. Możesz użyć zegara epsona (72421) z wbudowanym rezonatorem. Mniej lutowania i mniej prądożerny
Ostatnia aktualizacja: 28.12.2019 18:12:58 przez snifferman
Nie wiem który lepszy, pamiętam, że zbudowałem kiedyś jakiś interfejs i wskaźnik myszki poruszał się jak ślimak, nie pamietam tylko, któy to był interfejs.
Zbudowałem kilka sztuk ps2m... tyle że na 16F84 (ponieważ miałem wtedy wyłącznie selfmade programator pod Ami, a on nie lubił 16F628)... i w każdym wypadku było ok. Jedną sztukę jeszcze gdzieś mam.
Te adaptery USB do ps/2 mają jedną wadę. Myszy muszą mieć elektronikę, która obsługuje zarówno standard PS/2 jak i USB. Czyli nie działają ze wszystkimi myszami, które w ręce wpadną.
Bowiem jest to przejściówka (w środku nie ma żadnej elektroniki) a nie adapter.
Skoro obydwie mają po 1MB, to weź tą z RTC.
edit:
Ta z RTC to jest płyta z fabrycznej A500+, druga płyta jest z A500 z wlutowanymi układami 512kB. Płyta z A500+ wygląda słabo... akumulator zrobił pod siebie i dookoła.
Ostatnia aktualizacja: 29.12.2019 18:17:44 przez Kilos
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.