[#31] Re: Inatalacja napędu CD

@Hexmage960, post #29

Płytę CD po prostu wkładam i mogę korzystać z jej zasobów. Odbywa się to zdecydowanie szybciej, aniżeli kopiowanie danych na kartę PCMCIA.

Nie no, musisz porównać w takim samym stanie początkowym. Jak dane są już na CD/CF i jak musisz je nagrać na CD/CF.

Nawet gdybym miał wszystko pod ręką, utonąłbym w gąszczu, który trudno przeszukać.

Kiedyś przeszukiwałem archiwum moich płyt CD/DVD i takie proste to nie było. Gdy zgrałem wszysko na hdd, to szukanie stało się wydajniejsze. Wirtualny gąszcz jest prostrzy do ogarnięcia niż sterta płyt CD/DVD

Wszystkie płyty w wygodnym futerale.

Mam kilka futerałów. Jeden nawet z metalowymi okładkami (taki)
To były czasy

Przyznam, że rozważyłbym tylko kartę na PCMCIA, bo nie korzystałem i nie badałem tego tematu jeszcze.

Jak masz kompatybilną kartę CF lub adapter SD/CF to poprostu działa.

Te nowe obudowy są fajne, ale trochę dorgie

Zapomniałem wspomnieć o opcji rzeźnik, czyli instalacja CD z laptopa do obudowy A1200
[#32] Re: Inatalacja napędu CD

@snifferman, post #31

No właśnie takie rzeźnickie sposoby są chwalone, a niewątpliwie profesjonalne jak te z TOMS są ganione.

Nie no, musisz porównać w takim samym stanie początkowym. Jak dane są już na CD/CF i jak musisz je nagrać na CD/CF.

Mam CD-ROMy z oryginalnymi okładkami. Dużo łatwiej jest to opanować niż karty Compact Flash.

Kiedyś przeszukiwałem archiwum moich płyt CD/DVD i takie proste to nie było. Gdy zgrałem wszysko na hdd, to szukanie stało się wydajniejsze. Wirtualny gąszcz jest prostrzy do ogarnięcia niż sterta płyt CD/DVD

No OK. Zgadzam się, że zgrywanie na HDD jest dobrą opcją. Ale nie setek Gigabajtów z wszystkimi programami dla Amigi. Wolę sobie indeksować to co mam i używam na co dzień lub potrzebuję.

Futerał na CD-ROMy mam elegancki.

Taki jak tu:

https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-etui-futeral-na-plyty-cd-dvd-48-szt-8939817283

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2021 20:24:10 przez Hexmage960
1
[#33] Re: Inatalacja napędu CD

@Hexmage960, post #32

Jak putmanejka mojej śp. babci.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem