kategoria: Karty procesorowe
[#91] Re: apollo 1240

@Jacques, post #90

W latach `90 chyba miałem Blizzard 1230 IV z EDO RAM.

Są nawet ogłoszenia zarówno pamięci EDO do tej karty jak i karty z tą pamięcią

Być może wcześniejsze wersje tej karty nie obsługiwały EDO

Inna sprawa, że EDO były zaprojektowane pod chipset Intela, więc mogą nie wykorzystywać ich przyspieszenia

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2025 11:17:53 przez lukjan
[#92] Re: apollo 1240

@lukjan, post #91

Możliwe, albo są jakieś dziwne zależności dotyczące konkretnego SIMMa.
[#93] Re: apollo 1240

@Jacques, post #90

Widze ze masz kostke 32MB. Zrob bardzo prosty test: zapelnij czyms cala pamiec, np przewal co mozesz do RAM Dysku.
Sprawdz czy komputer sie nie zawiesi.

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2025 11:20:05 przez Phibrizzo
1
[#94] Re: apollo 1240

@Phibrizzo, post #93

Wczoraj odpalałem Dooma i demo Settlers 2 pod Fusionem, generalnie karta stabilna jak skała, a miałem obawy przy Apollo
2
[#95] Re: apollo 1240

@Jacques, post #94

Ja tez na Apollo1240 nie nazekalem. Pracowala poprawnie bez timingfixow z plyta 2B.
Ale problem z pamiecia mialem. Teraz naszla mnie taka mysl ze moja kostka 32MB mogla miec defekt.
Po zaplenieniu polowy pamieci komputer zawieszal sie.
1
[#96] Re: apollo 1240

@Phibrizzo, post #95

No tak, raczej defekt pamięci.
U mnie też bez timing-fixa, jedynie płyta po recapie. Nie pamiętam rewizji płyty tej Amigi, w której wczoraj testowałem. Zasilacz 4.2A na 5V.

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2025 11:48:04 przez Jacques
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem