Cześć wszystkim,
Stalem się szczęśliwyn lub nie szczęśliwym posiadaczem karty apollo 1240 40mhz z ramem 16mb.
Karte kupiłem niesprawną po użyciu izopropanolu karta okazała się sprawna.System clasicWorkbench elegancko ładuje Mi się z karty CF
Mam w związku z tym kilka pytań:
1.Zdarza mi się że przy właczeniu Amigi 1200 pojawia się okienko z kickstartem 3.1 z dyskietką zamiast systemu clasicWorkbench ale po ponownym uruchomieniu Amigi system startuje co może być tego przyczyną?
2.karta Apollo nie do końca mieści się w obudowie Amigi 1200 czytałem że powodem tego jest drugie złacze na pamięć simm przy procesorze.
Czy można to złącze wylutować? Jeśli tak to coś jeszcze trzeba zrobić na tej karcie?
Rozumiem że jak wylutuje te złacze simm przy procku to będę mógł tylko 32mb ramu maksymalnie w jednej kości zainstalować? Czy może wtedy istnieje sposób na to aby na jednym złączu simm karty obsłużyć kość 64mb?
3.Zauważyłem że procesor dość mocno się grzeje.Nie jest podkręcony to standardowy Mc68040 40mhz.
Rozumiem że muszę wyposażyć się w radiator na procesor i wentylator? Jeśli tak to jaki? Czy ktoś mógłby mi wskazać linka do takiego zestawu wentylator+radiator który pasowałby do apollo 1240?
4.Mam wylutowaną starą baterie ale chciałbym jednak z RTC korzystać.Czy jest gotowy zestaw podstawka+bateria która pasowałaby w miejsce starej baterii?
5.Nie wiem czy to wina karty czy może źle wsunąlem taśmę od klawiatury amigi ale nie chce mi działać kilka przycisków jak spacja i dolne klawisze nad spacją.Reset dziaĺa numeryczna dziaĺa u góry też działają.
Wcześniej mi wszystkie klawisze dziaĺały
7.Co jeszcze można zrobić z tą kartą?
Bardzo proszę o pomoc

Dziękuję