[#31] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@Jazzcat, post #30

Takie konkretne opowieści amigowe to ja lubię OKOKOK
3
[#32] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@Jazzcat, post #30

Wrzuć trochę więcej informacji o tym, jakie są dostępne programy wykorzystujące karty pod AHI. Czy są jakieś samplery...
Bo to co znalazłem na Aminecie było dosyć rozczarowujące. I moja zła opinia wynika z tego, ze nie mam żadnego sensownego oprogramowania, które by potrafiło wykorzystać taką kartę.
2
[#33] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@wali7, post #32

Podczas testów opracowywanej gry Axion, jeden z użytkowników i jednocześnie programista André Geisler, zauważył że AmiGus ma niedopracowany sterownik co pod AHI objawiało się widocznym jednym kanałem. Wczoraj wieczorem pojawiła się aktualizacja sterownika uwalniająca więcej kanałów oraz przekompilowana również na procesory 68060 co powinno dać tej karcie troche "pożyć". BTW Axion brzmi podobno teraz jak trzeba

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2026 10:24:34 przez arturB

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2026 10:24:55 przez arturB
[#34] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@arturB, post #33

No właśnie, bo pisałeś, że trzeba pod Axiona ustawić sobie w AHI 2 kanały dla UNIT 0 , co jest dziwne, bo ustawienia ilości kanałów w AHI nie dotyczą ilości odgrywanych kanałów dla aplikacji, tylko ilości wewnętrznych kanałów miksowania, czyli jeśli do AHI UNIT 0 odwołują się na raz 3 programy, chcą na raz zgrać swoje dźwięki przez AHI UNIT 0, to wtedy ustawiamy 3 kanały dla UNIT 0 ok, racja
1
[#35] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@BULI, post #34

No tak. Moja uwaga odnosnie liczby kanalow do ustawienia byla podyktowana tym ze na jednym kanale miksowanie calego systemu dwieku spowoduje ze bedzie slabo brzmialo bo mikser ahi spakuje wszystko do jednego kanalu co przy np Pauli zrobi dzwięk "z piwnicy". Tym bardziej sterownik AmiGUSa byl niepelnosprawny bo pomimo ze hardware mial mozliwosc to do ahi oddawal 1 kanal.
[#36] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@Mikrobi, post #1

AMIGUS MINI PCMCIA SOUNDCARD FOR A600/A1200 - link

[#37] Re: AmiGUS Audiocard - info nt. możliwości

@koczis, post #36

Fajne. 25 lat temu takie coś by się przydało.

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2026 23:35:30 przez rbej1977
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem