[#31] Re: Reamiga1200 moja wersja rev1.5B

@sillyc0n, post #26

nawiązując do tematu XU9, to czytałem gdzieś że GAL potrafi stracić zaprogramowany firmware. wiesz może czy jest to związane ze zwykłą starością układu lub czy też dzieje się w przypadku długiego nieodpalania sprzętu?
mam płytę 1D4, za którą się w końcu zabiorę. mam też nowy GAL, nie pamiętam już gdzie kupowany. ten z oryginalnej płyty ma szansę zadziałać, czy lepiej lutować nowy układ?

Mam dwie długo nie używane płyty A1200 do przekładki i w obu po wylutowaniu i sprawdzeniu GALi z właściwą dla nich zawartością w obu były różnice więc lepiej przed zastosowaniem ich ponownym wgrać sobie świeżą zawartość by oszczędzić sobie problemów z uruchomieniem. Być może GALe gubiące zawartość to jeden z problemów starszych A1200.
1
[#32] Re: Reamiga1200 moja wersja rev1.5B

@mikidr, post #31

a czy przez te wszystkie lata i różne wersje płyt głównych, nie było więcej niż jednej zawartości dla GALów? z tego co bfgmatik pisał 2.0 na pewno miała inna zawartość.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem