[#1] PaulaNET - wifi przez port floppy
Wow

2
[#2] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #1

w Amidze wolniejsza niż komunikacji przez Paule jest chyba tylko spisywanie na kartce kodu morsa z caps locka i wysyłanie listem
1
[#3] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@michal_zukowski, post #2

Wyniki są na poziomie 50kB/s (kilobajtów) i używane jest DMA.

Chyba zamówię albo poczekam aż ktoś zamówi płytki szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2026 23:31:59 przez -tbn-
1
[#4] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #1

Czyli PaulaNET nie wymaga do działania dodatkowego zasilania jak ImpBox i mogę normalnie używać IBrowse a nie tylko IMPa?
2
[#5] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@Leon, post #4

z impboxem ibrowse działa bez problemu https://www.ppa.pl/forum/elektronika/48780/impbox-bsdsocket-library#m861330
3
[#6] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #3

Wyniki są na poziomie 50kB/s (kilobajtów)

Prędkość 400 kbps i Wam mało?

Bill Gates by się obraził normalnie.
1
[#7] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@juen, post #5

Na filmie jest nawet test pracy IMPa na tym tentegesie szeroki uśmiech
1
[#8] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #3

Wyniki są na poziomie 50kB/s (kilobajtów) i używane jest DMA.

Moje pierwsze stałe łącze (Neostrada) miała 512kbit czyli jakieś 64KB. Nie widziałem, że można tyle wyciągnąć z portu stacji.

50KB nie wystarcza do odczytu dyskietki 1.44MB?
[#9] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@snifferman, post #8

Moja 128kbit szeroki uśmiech
[#10] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@snifferman, post #8

Jeśli mnie pamięć nie myli, to nie. Paula dostaje cały strumień danych ze stacji, oprócz właściwych danych jest tam jeszcze dużo "pobocznych", więc efektywnie przepustowość jest mniejsza niż rzeczywiście przesłana ilość danych.
1
[#11] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@snifferman, post #8

przeciez port stacji jest rownolegly, z tym ze wolniejszy niz zwykly port rownolegly, wiec nie ma sensu podlaczac pod port stacji skoro mozna pod szybszy równolegly
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem