[#31] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@heman70, post #30

Co to za satysfakcja zbudowane już urządzenie uruchamiać?
1
[#32] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@bobycob, post #31

Pico i wtyczkę to i owszem. Ale te małe pluskwy szeroki uśmiech smd, to nie dla mnie.
-tbn- pochwal się, jak się sprawuje po uruchomieniu.
[#33] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #1

Czy gdzieś jeszcze można taką kartę nabyć gdyż jestem bardzo zainteresowany. Samodzielne lutowanie niestety nie wchodzi w grę.
[#34] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@Dorian3d, post #13

Dorian3d:

> Amiga to Klasyka nie retro
---------------
Heeehehehee, kupuje ten tekst.
1
[#35] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@michal_zukowski, post #11

Port równoległy obciąża procesor już z racji tego, że dostęp do CIA to 10 cykli zegara 7MHz zamiast 4ch, gdzie Paula przez DMA zapisuje strumień danych w RAM. Bez udziału CPU masz transfer jak z dyskietki, a nawet lepszy, bo można robić gęstszy odczyt niż 250kb/s, z czego korzystało wiele gier, by zmieścić więcej na ścieżce.
1
[#36] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@bulbulator, post #35

Sieciówka na PCMCIA, PlipBox plus to i mamy najdziwniejszy router w historii :)
1
[#37] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@heman70, post #32

Powiem Wam, że to jest zaje...fajny projekt.

Elementy może nierówno, ale działa:

Samo uruchomienie, w kwestii softu, to bajka. Podpina się Pico kablem microUSB, pod windows pojawia się napęd, na który wrzuca się plik z firmware. I tyle. Potem podpina się PaulaNET do Amigi, włącza i... pojawia się DF1, a w środku tool do zarządzania Wifi i PaulaNET.device

Ustawiłem Roadshow, puściłem ping i czasy jakie są każdy widzi (pamiętajcie, że to 68000). Te pingi o długim czasie to moment gdy zacząłem równolegle grzebać na DF1:

Testy na Impie - stabilne 34 kB/s (dioda wymiany danych z Amigą prawie non stop zapalona):

Ciekawe jak na dopalonych Amiszach - ja niestety nie mam ekstra portów w CD32

Koszt to koło 90 zł, z czego 34 zł to koszt wtyku DB23

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2026 22:13:06 przez -tbn-
2
[#38] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #37

Do przewidzenia było, że pojawią się nowe wariacje pcb:

4
[#39] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #38

Popełniłem obudowę A600 style:

1
[#40] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@-tbn-, post #39

Jakiego koloru filamentu używasz ?
[#41] Re: PaulaNET - wifi przez port floppy

@Norbert, post #40

Bone White od Sunlu. Bliżej mu do A500, niż A600, ale nie ma aż drastycznej różnicy bym nie mógł spać z tego powodu szeroki uśmiech
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem