[#1] Problem z GG
Dziaîa komuô GG na Amidze? Ja uűywam Gadami i wyôwietla mi: Serwer nie odpowiedziaî na logowanie (4).
[#2] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

To samo ja mam.Pod grzybem działa bez problemów.
Najciekawsze jest to, że uzywany numer na codzień nie działał a inny sie logował
.Dzis miałem zaś zong i 2 numer tez sie wypioł przy logowaniu.
MKoże ktos wie co się dzieje
czyżby włączyli ssl przy logowaniu?
[#3] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

U mnie Gadami nie dziala od soboty. Podobno dzisiaj dzialal od rana do poludnia. Aktualnie najlepszy wybor to AmiGG (jednak nie istnieje jeszcze publiczna wersja). Mozna takze uzywac Jabbera. Mam prosbe do autora AmiGG, aby zgodzil sie zamiescic newsa z linkiem do najnowszej niepublicznej wersji. Wydaje mi sie ze duzo Amigowcow jest teraz pozbawionych GG.
[#4] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #3

U mnie Gadami dziaîaîo do 15. Potem juű wyôwietlaîo ten bîâd.
[#5] Re: Problem z GG

@DjThunder, post #2

Gdyby aktywowali SSL to trzeba by pobrać jakieś nowe GG na pieca. A nic takiego póki co się nie dzieje.
[#6] Re: Problem z GG

@mailman, post #5

Piec sam sobie pobiera nowe wersje Gadu-Gadu.
Wydaje mi sie űe oni coô pozmieniali na serwerze.
[#7] Re: Problem z GG

@Tomek, post #4

Prośba admina: używaj mapy klawiatury zgodnej z iso-8859-2 lub nie używaj polskich znaków ponieważ zamiast polskich znaków diaktrycznych widać w twoich postach krzaczki :(

[#8] Re: Problem z GG

@Tomek, post #6

Chodzi o obsługę logowania przez program. Gadami nie obsługuje nowszego sposobu logowania. Autor musiałby zaktualizować tą część programu w oparciu o libgadu.
Jeśli chodzi o AmiGG to autor zrobił to już jakiś czas temu i program loguje się bez problemów.

[#9] Re: Problem z GG

@Tomek, post #6

Wierzysz w bajki, że piec sam pobiera? Mój jakoś zawsze informuje, że jest nowa wersja i mogę się zgodzić lub nie na pobranie.
[#10] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #3

Jakto nie isnieje jest do pobrania z oficjalnej strony AmiGG
[#11] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

Zapraszam do uzywania AmiGG, ma jeszcze troche bledow ale dziala w tym momencie.
[#12] Re: Problem z GG

@TomK, post #10

Nie jest to publiczna wersja. Jest to wersja do betatestów i tylko w tym celu może być używana. Betatesty, czyli używasz i koniecznie sporządzasz raporty/zgłaszasz autorowi wszelkie błędy, sugestie i uwagi odnośnie programu, przesyłasz raporty programów do debugu, etc.

[#13] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #3

Ale biedzicie... przecierz Jabber na Amige ma transport GG... wiec jak? nie ma?
Do tego mozna przesylac pliki, dzisiaj z qmplem przetestowalem ta funckje, dziala ok!

Wiec marsz! instalowac Jabberka i konfigurowac co trzeba i zaraz bedziecie na GG
[#14] Re: Problem z GG

@Dariusz Krzempek, post #13

Skad idzie sciagnac tego Jabbera?
[#15] Re: Problem z GG

@Tomek, post #14

http://www.carrott.org/amiga/jabberwocky/preview/
[#16] Re: Problem z GG

@TomK, post #10

:)
[#17] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #16

dzieki :)
[#18] Re: Problem z GG

@Dariusz Krzempek, post #13

Żeby jeszcze po naciśnięciu na kogoś z listy otwierało się okno rozmowy a nie to dziwne okno do pisania wiadomości...Gdyby nie te zakładki MUI w oknie programu co zwiększa szerokośc okna, które z założenia powinno nie być szerokie..., brak obsługi polskich znaków... Wtedy jak dla mnie taki program byłby użyteczny. Z tego co wiem takie sugestie i uwagi były zgłaszane autorom...i nic.

[#19] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

Używam Gadami 0.47c i inni użytkownicy twierdzą że cały czas jestem "niewidoczny" mimo że mam właściwą zakładkę ustawioną na "aktywny" lub "zajęty". Poza tym nie są widoczne komentarze które mam wpisane. Ma ktoś jeszcze taki problem?

[#20] Re: Problem z GG

@aMifan, post #19

zassaj na www.gadami.prv.pl jszcze raz.Wersja nie zostala zmieniona tylko data.Data powinna byc 14.IV.2004.Ta jest dobra.Zapewniam.
[#21] Re: Problem z GG

@aMifan, post #19

Też tak miałem, na pewno jeżeli chodzi o status. Co do opisów to nie wiem, nie zauważyłem. Jeżeli masz datę Gadami inną niż 14.IV.04 to możesz zassać jeszcze raz "tę samą wersję". Po prostu autor rzucił 2 wersje w krótkim odstępie czasu.
Przy okazji mam pytanie. Czy u innych też Gadami rozłącza się ostatnio dosyć często (mam tak prawie od tygodnia)?
[#22] Re: Problem z GG

@deez, post #21

"Czy u innych też Gadami rozłącza się ostatnio dosyć często (mam tak prawie od tygodnia)?"

Tak. Pewnie brakuje opcji ponownego laczenia sie z serwerem. AmiGG to ma :)
[#23] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #22

Oj Andzeju,jemu chodziło o Gadami. Gadami tak nie ma :)

[#24] Re: Problem z GG

@deez, post #21

Dokładnie,chodziło o ten błąd w statusie. Ściągnałem poprawioną wersję i ok. Dziękuję :)

[#25] Re: Problem z GG

@aMifan, post #23

Wiem. Napisalem o tym ze gadami u mnie tez sie czesto rozlacza. A AmiGG sie nie rozlacza, a dokladnie to sie znowu sam laczy :)
[#26] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

nie mam ciągle połączenia z serwerem rejestracyjnym i nie mogć zaimportować listy kontaktów mimo że Internet działa mi sprawnie,
a kiedy chcć szukać znajom,ych pisze mi ze nie jestem zalogowana,
moze znacie jakis inny program podobny do gg, ale działający sprawniej?
[#27] Re: Problem z GG

@Tomek, post #1

nie mam ciągle połączenia z serwerem rejestracyjnym i nie mogć zaimportować listy kontaktów mimo że Internet działa mi sprawnie,
a kiedy chcć szukać znajom,ych pisze mi ze nie jestem zalogowana,
moze znacie jakis inny program podobny do gg, ale działający sprawniej?
[#28] Re: Problem z GG

@hakuna, post #27

nie mam ciągle połączenia z serwerem rejestracyjnym i nie mogć zaimportować listy kontaktów mimo że Internet działa mi sprawnie

Jaki klient GG sprawia te kłopoty?

a kiedy chcć szukać znajom,ych pisze mi ze nie jestem zalogowana

Żeby szukać znajomych trzeba być zalogowanym (połączonym) z serwerem GG. Tak jest na kazdym kliencie GG, to nie zalezy od jego funkcjonalności.

moze znacie jakis inny program podobny do gg

Na amidze najbardziej popularne są dwa - Gadami i AmiGG. Ten drugi można pobrać z tego serwisu - link jest na głównej stronie, po prawej stronie (Nowe wersje).
[#29] Re: Problem z GG

@hakuna, post #27

hakuna napisał(a):

> moze znacie jakis inny program podobny do gg, ale działający
> sprawniej?

@OLEŃKA, post #26

a jakiego programu Oleńka używa?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem