[#1] 4funTV
Cześć Wam!
Chciałbym wystosować apel do wszystkich Amigowców.
Jak zapewne wiecie, niedawno pojawiła się w sieciach
kablowych i na platformach cyfrowych stacja 4funTV.
Jest reklamowana jako "stacja interaktywna". Owa
interaktywność polega na możliwości zamawiania sobie
piosenek poprzez SMS-y i mozliwość pogadania nie
chacie. W piątek jakiś odważny Amigowiec wysłał
pozdrowienia dla nas wszystkich w Polsce(i jeszcze zareklamował PPA :) ) Moderator
zapytał "Amiga? To wy jeszcze istniejecie?". I tak
przyszedł mi do głowy pomysł darmowej (no prawie,
jeden SMS kosztuje 1zł + VAT, a wcześniej trzeba się
zalogować, co też kosztuje złotówkę z VAT-em, ale
logowanie jest na szczęście jednorazowe) reklamy
Amigi. Ta stacja ma zasięg ogólnopolski. Gdyby tak
każdy z nas wysłał choć jednego SMS-a z pozdrowieniami
(i ewentualnie napisał, co Amiga potrafi),
zrobilibyśmy całkiem niezłą reklamę. Początek akcji
ustaliłem na dziś na 19:00. Co o tym sądzicie?
[#2] Re: 4funTV

@OSH, post #1

Szkoda że nie mam tej stacji w skojej kablówce. Na pewno bym cos do nich wysłał.
[#3] Re: 4funTV

@OSH, post #1

Ja nie mam takich telewizji (ledwo 4 programy odbieram) ale moge sie przylaczyc do akcji. Jednak musisz dokladnie opisac wszystkie kroki jakie musze zrobic zeby sie przylaczyc. Podaj numer pod ktory trzeba wyslac SMSa i jak to sie tam loguje. Dwa SMSy po zlotowce mnie nie odstraszaja. :) Porulezujemy troche. :) A to na jakiegos javowego czata trzeba wejsc? Coz za ironia... trzeba bedzie z pieca wchodzic. :):):)

[#4] Re: 4funTV

@MDW, post #3

Nie, na szczęście to nie JAVA.
Żeby się zalogować wysyłasz SMS-a na numer 7112 o treści "PC START litera ksywa"
Litera (od A do I) oznacza buźkę, jaka będzie się pojawiać przy kazdym twoim SMS-ie. Ksywa to chyba wiadomo. A potem SMS-y wysyłasz pisząc "PC treść wiadomości". I to wszystko. Szkoda, że nie masz tej stacji. Lecą tam fajne teledyski (np. od piątku puszczali chyba 10 razy "Ucieczkę z tropiku" Marka Bilińskiego)
Ale widzę, że zainteresowania za wielkiego tą akcją nie ma. Czyżbyście nie chcieli robić reklamy Amidze?
[#5] Re: 4funTV

@OSH, post #4

Kurcze.. ja bym tam wysłał, a nawet pogadał, jest tylko jeden problem - jestem w akademiku, a telewizję mam w domu... :/
ale może w weekend? to się piszę!

a tak pozatym, to faktycznie, trochę mały odzew :/, ale myślę,że termin na dziś, to troche za wcześnie, akcja nie jest rozpropagowana, może faktycznie , w ten, lub następny weekend????
[#6] Re: 4funTV

@OSH, post #4

OSH napisał(a):

> Czyżbyście nie chcieli robić reklamy Amidze?

"reklamy" to duze slowo. a 2 zl to dla wielu amigowcow majatek :)
lepiej zorganizuj (darmowoa oczywiscie) petycje zeby rejestracja byla dla amigowcow za free, albo jak juz ma kosztowac to niech pierwszym slowem bedzie AMIGA i boingball zamiast mordki. Wymysl jakis podobny idiotyzm, zrob stosowna stronke (najlepiej z bledami html tak zeby tylko w ie w miare dzialala) z kilkoma bannerami allegro i wtedy bedziesz mogl liczyc na rozglos, slawe, duzy udzial braci amigowej i mokre majtki 16 latek. :>
[#7] Re: 4funTV

@baderman, post #5

Podaj mi jak możesz parametry tego kanału :P to też :D sobie wyśle sms-a
[#8] Re: 4funTV

@dziadzioMiecio, post #7

cholera wie, ja mam na cyfrze, ona sama się programuje
[#9] Re: 4funTV

@OSH, post #4

A ten tekst wiadomości to gdzie się pojawia? To jakiś scroll leci na ekranie czy jak?
[#10] Re: 4funTV

@OSH, post #4

sms'a wyślę. szkoda tylko że nie zobacze efektu, bo nie mam tej TV.
[#11] Re: 4funTV

@baderman, post #5

a dajcie spokój...
[#12] Re: 4funTV

@Valwit, post #6

No bez przesady. Jak studenciaka stac na browca po 5 ( i to niejednego) i niekoniecznie w lokalu z garniturem, to co tu mowic o marnych 2 zl?
[#13] Re: 4funTV

@MDW, post #9

pojawia sie buzka, wyskakuje komiksowa chmurka, i w niej tekst, chmurki sa nieduze, wiec jezeli sms byl wiekszy, to sie bedzie przewijal wewnatrz chmurki
[#14] Re: 4funTV

@baderman, post #8

Jesli chodzi o Cyfre+ to kanal 65

[#15] Re: 4funTV

@OSH, post #1

NIe jakis odwazny Amigowiec tylko ARBUZ czyli ja wyslalem tego sms-a. I przeczytalem o tej akcjiu ale nic nie bylo wczoraj tj w poniedzialek o 19. A ze mi braklo karty w komorze to nie wyslalem nic. A mogla byc fajna akcja. Moze ktos poda jakis nowy termin?

[#16] Re: 4funTV

@Andrzej Drozd, post #12

studenciaka zadko stac na niejednego browca po 5 zeta :> my studenciaki raczej raczymy sie tanimi winami, piwami marki biedronka, nalewkami... poki nam watroby dzialaja... potem przychodzi starosc (4, 5ty rok) i siegamy po rozum do glowy :>
[#17] Re: 4funTV

@baderman, post #5

Ej, kolego, widać nie oglądałeś uważnie Bo ja wysłałem jednego SMS-a nt. Amigi, a potem ze 3 o c-64 bo się okazało, że jedna moderatorka ksywa "AGENTKA" miała C-64
Nowy termin trzeba tak ustalić, żeby wszyscy mogli wziąć udział (np. kupić sobie dekoder Polsatu, albo Cyfry+ ) A na poważnie, to musimy się jakoś zgrać w czasie. Na pewno taka akcja zostanie powtórzona. Wszyscy chętni, którzy chcą, niech piszą do mnie na adres kg1980@poczta.onet.pl.
A teraz do człowieka, podpisującego się ksywką KAM_:
Jeżeli nie podoba Ci się ta akcja, nie musisz przecież brać w niej udziału.
Zaproponowałem ją, coby zrobić trochę szumu wokół Amigi. Dzięki tej stacji mamy możliwość przypomnieć "innowiercom", że Amiga jest i trzyma się nieźle!
[#18] Re: 4funTV

@OSH, post #17

Ciezko jest ogladac caly czas te same piosenki. Ale zglaszam sie do akcji zarzucenia 4fun.tv sms-ami o AMIDZE.

[#19] Re: 4funTV

@Arbuz, post #15

Chociaż nie mam tej telewizji chętnie się przyłączę do akcji. Ale musi być to jakiś termin z wyprzedzeniem np. 28 marca br. lub podobnie i godzina. Ja np. przez dwa dni nie miałem dostępu do sieci z powodu awarii i dopiero teraz się o tym dowiaduję. :D

[#20] Re: 4funTV

@OSH, post #17

Dzięki tej stacji mamy możliwość przypomnieć "innowiercom", że Amiga jest...

ale człowieku, tak naprawdę to ich to g...o interesuje!

...i trzyma się nieźle!

taaa, wręcz doskonale.
[#21] Re: 4funTV

@KAM_, post #20

A co ty jestes taki spiety? Wyluzuj.

[#22] Re: 4funTV

@OSH, post #1

Przychylam się - fajny pomysł :)
[#23] Re: 4funTV

@OSH, post #1

no no no, jakbym miał komórę. i tą stację... ale pomysł spoko!
[#24] Re: 4funTV

@MDW, post #3

heh.. 4funTV.. wszyscy sie podniecają jakby to cos wielkego bylo... moja ocena:obleci.. ogoolnie w porzo ale czesto takim.. eh. nie fiem jak to okreslic... noe niefiem.. sztywniactwem zalatooje.. ta cala loża taka wykreowana jest... ale fajnie z tym ze sopie mooze moshna wybierac:) i dlatego będe dalej 4funogladac:P
[#25] Re: 4funTV

@#truskafffcia#, post #24

Jesteś inna niż my ;)
[#26] Re: 4funTV

@OSH, post #1

czesc
jaki maja adres www?
dzieki
[#27] Re: 4funTV

@#truskafffcia#, post #24

Te! Nie krytykuj lozy, bo ci komora wybuchnie. Mamy magiczny promien z nadajnika. No i juz wiecie ze jestescie obserwowani.
[#28] Re: 4funTV

@OSH, post #4

:zygi: co to jest? i o co w tym chodzi?
[#29] Re: 4funTV

@OSH, post #1

4fun.tv to g...o i od tej telewizji mi sie srać chce

Najbardziej komercyjna telewizja w polsce!
[#30] Re: 4funTV

@jacek z krakowa, post #26

Jacek: www.4fun.tv
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem