[#1] fajnie ale......
pegaz wyglada fajnie..... jakies mozliwosci ma.......
ale..... w DOOM'a 3 sobie na nim NIE ZAGRAM !!!!!!!! WIEC PO CO ???!!!!
[#2] Re: fajnie ale......

@jurand ze zbukowa, post #1

Bo może nie każdy chce grać w DOOM 3, bo może samo używanie systemu innego niż windows sprawia mi niesamowicie wielką radoche ? i może dlatego żeby taki trol jak ty zadawał kompletnie głupie pytania?? :DDD
[#3] Re: fajnie ale......

Na zwykłym, niewypasionym pececie też sobie nie zagrasz, więc po co?
[#4] Re: fajnie ale......

@mailman, post #3

Oj, chyba i na "wypasionym" pececie różnie z tym może być ;)

[#5] Re: fajnie ale......

Jak chcesz pograc w DOOMa 3 to kup sobie X-BOXa i nie myśl nawet o Pegasosie ;)
[#6] Re: fajnie ale......

Ale bredzisz czlowieku... Az mi szkoda takich ludzi. Czy doom3 jest wyznacznikiem przydatnosci komputera?!? Idz dojrzewac, poucz sie troche i wroc tu za pare lat ze swoimi problememi, moze wtedy beda sensowne.
[#7] Re: fajnie ale......

@reactor, post #6

Debilizm do kwadratu

chłopy czesto maja sporo ponad 20 lat a tylko sie podniecaja gierkami.

No gierki i divx to po to sa komputery dla nich hehe.

no ale trudno bez troli by sie rynek komputerowy nie rozwijal. :P

chciaz przez tych troli to sie rozwija rynek PC :/
[#8] Re: fajnie ale......

rotfl

grx - zamykaj.
[#9] Jurandzie ....

'jurandzie ze ....' przeciez na linuxie tez w dooma 3 nie pograsz a mimo to jest on strasznie popularny... z Mosem jest podobnie... to altenatywne systemy ktore sluza nie tylko do dooma 3 (prawie dla koneserow i takich ktorzy sie na tym znaja, bo pierwszy lepszy *user lamer* nie poradzi sobie z MOSem ani nawet z Linuxem nie mówiec juz o AmigaOS) ... nie kazdy musi miec winde...

******* swoja droga widzialem za na Maca jest quake3 diablo2, probowal odpalac to ktos na emulatorze MACA na MOsie... ???
[#10] Re: Jurandzie ....

@roki, post #9

z tego co wiem to na MOSa nie ma żadnego emulatora Maka. trzeba zainstalować osobny system PegXlin na Pegu.
[#11] Re: Jurandzie ....

@roki, post #9

afaik port d3 na maka jeszcze nie jest gotowy.
[#12] Re: Jurandzie ....

@roki, post #9

Chyba prędzej niż na MOLU Doom3 ruszy na iFusionie. I to na classicu :)
[#13] Re: fajnie ale......

Jaki gostek, hehehe. :D
[#14] Re: Jurandzie ....

@kmilota, post #12

zapytanko - co to jest ''MOLU'' oraz iFusion (mac emulator? pisza ze nie ma na MOSa)

czy ONI zawsze musza mowic szyfrem ............. ????
[#15] Re: Jurandzie ....

@roki, post #14

MOL to MacOnLinux - tutaj o wersji dla Pegasosa.
[#16] Re: fajnie ale......

... bo kaloryferem sie nie ogolisz :D

ROTFL
[#17] Re: Jurandzie ....

@R-Tea, post #10

Mam Pegaza2 G4 i jakoś nie udało mi się (mimo szczerych chęci) zainstalować pegXlin. Może komuś to się udało?
[#18] Re: fajnie ale......

A co to DOOM3?
[#19] Re: fajnie ale......

@MiniQ, post #18

Takie cos do grania co na pecetach sprzed 2 lat wyciaga 0.3-2 fps. :D
[#20] Re: Jurandzie ....

@Arbuz, post #17

Pegxlin to normalny linux..... MOL to witulana maszyna pozwalajaca uruchomic MacOSX, niestety proba uruchomienia jakis bardzo wymagających gier (doom3 np.) jest chyba nie za bardzo możliwa bo MOL nie udaje jeszcze 3D w MacOSie... wiec wszystko leci software.
[#21] Re: fajnie ale......

@MDW, post #19

Bez demagogi - na komputerach sprzed dwoch lat wyciaga sredio 20fps.
[#22] Re: Jurandzie ....

@Brodek, post #20

Gry ktore dzialaja pod MOLem na AONE, wiec z duzym prawdopodobienstwem takze na Pegasosie :

3D Ultra Pinball 2
Absolute Zero
Abuse
Active Lancer
Afterlife
Age of Empires
Age of Empires 2
(Sid Meier's) Alpha Centauri
(Sid Meier's) Alien Crossfire
Baldur's Gate II
Caesar III
Carmageddon 2
Castles: Siege and Conquest
Civilization 3
Command and Conquer
Dark Forces
Deadlock
Deimos Rising
Diablo
Diablo 2
Diablo 2: Lord of Destruction
Duke Nukem 3d
Escape Velocity
EV Override
Geneforge
Heroes of Might and Magic I, II, III
Hexen
Icewind Dale
Imperialism I, II
Inherit the Earth: Quest for the Orb
Jazz Jackrabbit 2
Journeyman Project
Journeyman Project 2
Knights and Merchants
Kurokoge
Legacy of Time
Lighthouse
Lords of the Realm 2
Majesty
Marathon
Marathon 2
Marathon Infinity
Marathon Rubicon
Mars Rising
Master of Orion 2
MDK
Mechwarrior 2
Myst 3: Exile
Myth: The Fallen Lords
Myth 2: Soulblighter
Nethergate
Pathways Into DarknesPathways Into Darknes
Pillars of Garendall
Rebel Assault
Rebel Assault 2
Return to Zork
Riven
Shockwave Assault
Shockwave Assault 2
Star Control 3
Starcraft
Starcraft: Brood War
Stronghold
Syndicate
Terminal Velocity
The Dig
TheMouse2B
Tomb Raider
Tomb Raider 2
Tomb Raider 3
Total Annihilation
Tropico
Waffle
Warlords 2
Welcome to the Future
Wing Commander 3
Wing Commander 4

[#23] Re: fajnie ale......

@Poke, post #21

Na Duronie 750MHz z 256MB RAM i GeForce2MX 200? :D Taki zestaw 2 lata temu kupilem w sklepie. Jakies demo Dooma3 widzialem kiedys na tym i w najszybszych momentach mialo 2 fps. Nie nabijam sie - to zrozumiale, ze jest taka predkosc. W koncu gra wykorzystuje rzeczy o ktorych sie temu mojemu zalosnemu "dziforsowi" nawet nie snilo. I tak dziwne, ze chodzi. :) Na przyklad dzisiejszych dem scenowych juz nawet nie sciagam, bo i tak na tym juz nie chodza. No a jak ktores ruszy to kicha, bieda albo przymula strasznie. :) Jakbym uzywal na codzien peceta to bym ten swoj zestaw od razu wywalil do kosza i kupil cos dzisiejszego z normalna karta graficzna. Ten GF2MX200 czaesto wydaje sie wolniejszy niz Voodoo3 2000. :) Zeby chociaz byl MX400 no to juz by duzo dalo. Ale MX200 to straszny zamulator...
[#24] Re: fajnie ale......

@MDW, post #23

I widać jak ktoś kto ukończonej gry nie widział (tylko jakieś alpha/beta dema) wypowiada się co do prędkości jej działania.
[#25] Re: fajnie ale......

@Ksyho, post #24

Ale doomIII ma przecież koszmarnie wielkie wymagania :D
Bez conajmniej pentiuma/athlona 2.5 GHz , 1GB ram i szybkiej karty graficznej, (rozsądnym minimum wydaje się być Radeon9500), nawet nie ma co marzyć o sensownej grze.
Na moim, nie tak starym, sprzęcie ( Celeron 1.7@2.0GHz, 512 MB RAM, Radeon 9000PRO 128MB), mogę sobie pograć w 800x600 detale na medium( mam tak ok. 15 fps), pod warunkiem, że za dużo do mnie nie strzelają(wtedy to mam ok 5 fps ) , i od kiedy wyznacznikiem przydatności komputera są gry dostępne na daną platforme ?? :D
[#26] Re: fajnie ale......

jak to jest z tym emulem pc na MorphOS podobno jest jakis >Bochs<
widzial to ktos? trzeba mu zaladowc system np. WinXP (swoja droga to chyba niemozliwe, bo zrobilby sieczke na dysku )
jak to dziala chodzi o szybkosc, odpalal ktos jakies gry, programy... ...
[#27] Re: Jurandzie ....

@mailman, post #15

A iFusion jest to emulator powermaca działający na klasycznych Amigach z CSPPC. Szkoda że nie rozwijany
[#28] Re: fajnie ale......

@Ksyho, post #24

Mam rozumiec, ze na Duronie 750 MHz, 256MB RAM, GeForce2MX 200 pelny Doom3 ma 25fps (w powiedzmy 640x480)??? Przeciez widzialem co bylo w tej grze (fakt - w jakiejs wersji alpha), ile jest tekstur na jednej sciance, co potrafi ten najslabszy z "dziforsow" i wiem, ze to niemozliwe. No chyba ze pelna wersja potrafi sie dostosowac do takiego sprzetu i odpowiednio sie zubozyc zeby chodzila plynnie. Jednak nie wyobrazam sobie Dooma3 tak zubozonego zeby chodzil sensownie na GF2MX 200. Przeciez w tej grze nic by nie zostalo. :) Wiekszosci efektow jakie tam uzyto ten moj "dzofirs" poprostu nie wspomaga sprzetowo.
Powtarzam - ja nie fuckam duzych wymagan gier. Wrecz przeciwnie - jestem za, bo to napedza rozwoj. Ale nie uwierze, ze na moim sprzecie Doom3 ma 25fps. To moze i nowy Unreal tez bedzie smigal u mnie, co?
[#29] Re: fajnie ale......

@MDW, post #28

[#30] Re: fajnie ale......

@MDW, post #28

Na Doomie3 można spokojnie pograć na sprzęcie o wiele słabszym niż rekomendowany przez producenta. Nigdzie nie napisałem, że na Twoim też. Napisałem jedynie, że Ty jak i większośc ludzi wypowiadających się o szybkości Dooma na oczy nie widziała działającej pełnej wersji, a swoje błyskotliwe spostrzeżenia opiera albo na wersjach beta albo zasłyszanych opiniach. Doom spokojnie będzie działał na przeciętnie wyposażonym PCie dla gier, więc daruj sobie głupie docinki w stylu "To moze i nowy Unreal tez".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem