[#31] Re: fajnie ale......

@Marcin [Morgoth] Kurek, post #29

No widze. Na jednym obrazku sa mniejsze tekstury. No ale rozdzielczosc tekstur to nie wszystko. Z tego co wiem moj cudak akceleruje tylko 2 tekstury, a w Doom3 chyba ze 4 naraz pchaja. Tam chyba to jest rysowane w dwoch przebiegach na takim sprzecie jak moj. Tylko, ze wtedy to sie odbija na predkosci. Tak czy siak to nie wierze, ze na moim sprzecie bedzie plynne. :)
[#32] Re: fajnie ale......

@Ksyho, post #30

Jak kiedys bede mial okazje to odpale Dooma3 na swoich 750 MHz, GeForce2MX 200i 256MB RAM. Zdoluje go tak jak sie da i zobacze. Jednak watpie zeby taka okazja sie trafila, bo ja nie grywam raczej...
[#33] Re: fajnie ale......

@Marcin [Morgoth] Kurek, post #29

Taaa, ale jak bedzie wygladac. Kto widzial te gre na niskich detalach wie o czym mowie.
[#34] Re: fajnie ale......

@Ksyho, post #30

Jak sie dorobie dvd-romu to zobacze czy to wogole ruszy na duronie 1,6GHz + radeon8500. Ostatnio ktos mi wciskal kit ze widzial FarCry w 800x600 z detalami na medium na 1GHz sprzecie z jakims 32megowym geforcem. Dobry bajer nie jest zly...
[#35] Re: Jurandzie ....

@Mufa, post #22

Tylko skad te gierki wziac na maca...
[#36] Re: fajnie ale......

@klocek, post #26

Bochs + Win95 + Office2000 = da się używać. Instalacja Win98 trwa wieki niestety więc nawet nie próbowałem jak to działa.
[#37] Re: fajnie ale......

@klocek, post #26

Bosh nie jest emulatorem przenaczonym do normalnej pracy, wiec wysokiej wydajnosci bym sie po nim nie spodziewal.

Ale jest emulator z JIT'em dzialajacy na PPC i nazywa sie qemu ... z tym, ze jeszcze nikt sie nie pokusil o port.
[#38] Re: fajnie ale......

@MDW, post #23

Coz... Musze Cie rozczarowac - juz wtedy kupiles sprzet mocno przestarzaly.
[#39] Re: fajnie ale......

@Olo, post #25

Olo napisał(a):

> Bez conajmniej pentiuma/athlona 2.5 GHz , 1GB ram i szybkiej
> karty graficznej, (rozsądnym minimum wydaje się być
> Radeon9500), nawet nie ma co marzyć o sensownej grze.

Co jest na dzis standardem (oprocz 1GB Ram, ale akurat w D3 bezproblemowo da sie grac na 512)...

> Na moim, nie tak starym, sprzęcie ( Celeron 1.7@2.0GHz, 512
> MB RAM, Radeon 9000PRO 128MB), mogę sobie pograć w 800x600
> detale na medium( mam tak ok. 15 fps), pod warunkiem, że za
> dużo do mnie nie strzelają(wtedy to mam ok 5 fps ) , i
> od kiedy wyznacznikiem przydatności komputera są gry dostępne
> na daną platforme ?? :D

Zupelnie mnie to nie dziwi - Celeron "zabija" Ci wydajnosc - zmien na cos co nie jest zabawka, a prcesorem a odetchniesz. Celeron to nie procesor, to nawet nie nadaje sie do kalkulatora.
[#40] Re: fajnie ale......

@Poke., post #39

Celeron to nie procesor, to nawet nie nadaje sie do kalkulatora.

Naturalnie. Kolejny autorytet się odezwał.
[#41] Re: fajnie ale......

@MiniQ, post #40

Czybys uwazal inaczej? Uwazasz ze to "cos" to procesor?! + EOT
[#42] Re: fajnie ale......

@jurand ze zbukowa, post #1

Szczęśliwi Ci co nie grają A'propos -->

w DOOM'a 3 sobie na nim NIE ZAGRAM !!!!!!!! WIEC PO CO???!!!!....

Jak byś miał najnowszego PC i np. BeOS'a to też sobie nie pograsz. A sprzęt przecież by był b.szybki! I co? I qpa.

PS: Nie ma to jak stary Flashback na classic'u :D

[#43] Re: fajnie ale......

@jurand ze zbukowa, post #1

Na niejednym grzybie też sobie nie zagrasz...
[#44] Re: fajnie ale......

@LeMan, post #43

Boshe... i tylu ludzi sie na to zlapalo?...
[#45] Re: fajnie ale......

@_arti, post #44

Forum grzybiarzy??? :S

A ja się założę, ża jakby zgrzybiali programiści nie szastali zasobami na prawo i lewo to na spokojnie wymagania dóma tszy i inszych superprodukcyji dało by się co najmniej o połowę obniżyć, ale po co?...
[#46] Re: fajnie ale......

@shg, post #45

Bzdury wypisujesz. Carmack i spolka swoje wiedza i nie sadze zeby lali na wymagania - po prostu robia soft pod nowy sprzet bo na starym sie nie da niektorych rzeczy osiagnac i gry nie beda wygladaly tak jakby chcieli.
[#47] Re: fajnie ale......

@MiniQ, post #18

to chyba coś z przedszkolem związane - kiedyś był nawet taki program w TV: "DOOM-owe Przedszkole"

[#48] Re: Jurandzie ....

@roki, post #9

Ooo, kulą w płot. Akurat na linuch Doom3 jest, mam nawet demo. Tylko nie pytajcie mnie co i jak, bo tej giery nawet nie zamierzam tykać.

pozdrawiam

LeMan

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem