[#1] Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!
Kilka dni temu miało miejsce bardzo brutalny mord psów na terenie firmy "POLAK", około 40-letni pracownik tejże firmy najprawdopodobniej jak widzieli naoczni świadkowie czyli inni pracownicy, którzy szybko zapomnieli to co widzieli, a strzelał z broni w dodatku palnej do owczarka niemieckiego Soni(suki) miała około 4-lata oraz ślicznego kundelka, który porzucony przybłąkał się teraz w zimie i spał pod samochodem, następnie sprawca jeszcze ledwo żywe krwawiące psy zaciągnął do pieca komina w tej firmie betonu, oblał je benzyną i podpalił

Nie znam się na prawie u nas obowiązującym dla zwierząt, ale z tego co słyszałem to za samo się znęcanie nad zwierzętami jest karane, a on je zabił tylko dla własnej przyjemności po przyjeździe rano do pracy samochodem. Ta sprawa nie powinna zostać zapomniana, a sprawcę tego brutalnego czynu się powinno ukarać surowo tym bardziej, że te psy były bardzo spokojne nawet za spokojne, ale tak to jest, że dobrego złe prędzej spotka i jeszcze wcześniej jak Sonia miała małe szczeniaki to zamiast by je rozdać ludziom to dosłownie ten sam pracownik zabił wszystkie bez uprzedniego powiadomienia wcześniej innych pracowników czy kierownika tej firmy. Tym bardziej ciekawe bo nie był psów właścicielem, a nawet ich nie karmił podobnie jak skąpy kierownik - wlaściciel tej firmy

W dodatku jakiś czas temu dokładnie w tej firmie inny pracownik zabił koty - kotkę rzucając o ścianę wraz z jej małymi kociątkami

Firma "P.P.H.U. - POLAK"
ul.Słowackiego 92
42-300 Myszków
woj. Śląskie
tel: (034) 313-28-54, 313-48-67.

Dzwoniłem do "Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami" ale nikt nie odbiera telefonu tylko włącza się fax, więc jeśli macie taką możliwość wysłania faxu bo ja nie mam :( to wyślijcie tą wiadomość na nr. tel: (034) 324-24-68 Częstochowa al.Wolności 77/79.

Jak możecie to poinformujcie media o tym czynie, przy okazji można coś zarobić jak się oczywiście zainteresują np. w "radio RMF-FM" czy "radio Z" płacą około 500PLN, a w TV jeszcze więcej

Jeśli znacie i możecie to przytoczcie tutaj na forum linki do paragrafów odn. karalności za znęcanie się nad zwierzętami.

Z góry wielkie dzięki za pomoc w ukaraniu tych psycholi :D
[#2] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

Faktycznie, mógł je otruć, albo zastrzelić w miejscu bardziej odludnym. Szkoda że u nas się nie zjada tego, tak jak w Chinach.
Łazi tych kundlów od cholery po osiedlach.

>Potępiam znęcanie się nad zwierzętami - to tak gdyby ktoś mnie wziął za jakiegoś sadystę>
[#3] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #2

Mam nadzieje ze cie kiedys ktos odstrzeli. Moze nawet to bede ja. Spodziewaj sie.
[#4] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Poke, post #3

Nie wiem z jakiego powodu publicznie mi grozisz (co jest karalne).
Być może mnie nie zrozumiałeś. Ja również potępiam to, co kolega Agressor opisał.
Jest to brutalne, niehumanitarne i nieetyczne. Chętnie pomogę w złapaniu tych ludzi (i nie dla pieniędzy)
[#5] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #4

Grrr, rozerwe tego goscia na strzepy! Mam teraz ochote napisac tu duzo mocnych slow, ale sie powstrzymie...
Trzeba sie zorientowac co mozna zrobic, przeciez za znecanie sie nad zwierzetami grozi do 2 lat pozbawienia wolnosci!!!
[#6] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Greglmmmmmm, post #5

Lepiej nie znizac sie do poziomu tego bandyty. Trzeba zlapac i zamknac w scianach bez "scian"...i resocjalizowac psychologicznie.

PS. Mysle ze warto sprawdzic co sie dzieje z jego rodzina...
[#7] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Andrzej Drozd, post #6

Poinformowalem Bielski Klub Gaja, moze beda wiedzieli co z tym poczac.
[#8] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Greglmmmmmm, post #7

straż miejska policja z nęcanie się nad zwierzętami !! i broń palna !! co sku***** spalić jeszcze żywe stworzenia :( i ta kotka z kociętami :( :( :(.zgłoś to na policje i straż miejską powaga + GAZETA + RADIO
[#9] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Domik, post #8

Tego pana ktoś powinien postrzelić kilka - kilkanaście razy z broni małego kalibru, wybić mu młotkiem przednie zęby, wyrwać paznokcie kombinerkami, wypalić ślepka papierosem, następnie oblać benzyną i podpalić. Ja tylko wymieniam ulubione "zabawy" Polaków z bezdomnymi zwierzętami - &**#%$%^ - katolicki naród ...

[#10] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

a ja mam taką propozycję po telefonie do buraków i mała zjebkę im dać
[#11] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #4

Prince daj se siana morda w kubeł i siedź cicho
Bo naprawde ktoś ci zacznie groźić ćwoku jeden

Albo nawet zacznie spełniać swoje groźby
[#12] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@htn, post #9

Co więcej... Powinni mu naciągnąć****a do szyji i go nim udusić... Lub też udławić go własnymi jajami... Względnie obie te czynności na raz
[#13] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

Z informacji których się dowiedziałem wynika iż właściciel już od jakiegoś czasu myślał o nowych psach groźniejszych, a dokładnie od początku jak ponad cztery lata temu syn byłego pracownika tejże firmy przywiózł Sonie bo wcześniej słyszał, że jest takie zapotrzebowanie na dużego psa wilczura i dostał właściciel ślicznego owczarka niemieckiego ale później nie pasowało właścicielowi, że to akurat jest suka i się zaczęły schody bo jeszcze jak była mała musiała spać przy mrozie dochodzącym nawet do poniżej -20°C w zniszczonej (ciekawe jaki biedny pies cierpiał wcześniej w tej) ala budzie dopiero później zrobili prowizoryczny kojec, który z czasem został ulepszony, ba właścicielowi szkoda było wydać grosza na karmę dla Soni i sami pracownicy przeważnie to stróże z własnych pieniędzy kupowali i gotowali dla niej jedzenie co nie było dla nich problemem. A najciekawsze z tego wszystkiego jest to, że właśnie sprawca tego mordu jest dobrym znajomym właściciela tej firmy, więc mogę przypuścić stwierdzenie nie twierdzę, że akurat tak jest a konkretnie właściciel zlecił wykonać całą brudną robotę właśnie temu gościowi, który był już wcześniej znany z zamordowania małych szczeniaków Soni, a obecnie mieszka na Nowej Wsi. Informacja na 100% potwierdzona - 20.03.2005 Policja wraz z Saniko(sanepid) późnym popołudniem przyjechała na teren zakładu firmy "POLAK" po ciała psów w między czasie zostało zrobionych kilkadziesiąt zdjęć aparatem cyfrowym również i kamerowali całe miejsce zdarzenia wraz z Soni kojcem, pozostałości małego pieska czyli pewnie sam już szkielet oraz ciało Soni z której jedynie w całości nie zwęglone to pozastały chyba kończyny, ale z tego co słyszałem to była dokładnie w całości po czym spisali protokół zabrali ciała i pojechali i to by było na tyle. Gdyby w ten dzień nie przyjechali to nic by nie pozostało, bo ciała już wcześniej w piecu zostały zamaskowane, przysypane drzewem a dokładnie przygotowane do spalenia całkowicie następnego dnia. Po mordzie w mawiano wszystkim pozostałym pracownikom co akurat jeszcze nie byli w pracy, że ciała zostały załadowane na przyczepę samochodu i wywiezione. Mineło już tyle czasu i dosłownie nikt nic o tym nie mówi w Myszkowie, a całe zdarzenie miało miejce rano dnia 16.03.2005, dosłownie zero żadnej wzmianki w gazetach myszkowskich, a jest ich nawet kilka bo sam nawet napisałem do tych co była taka możliwość niestety bez odpowiedzi. Jeszcze się dowiedziałem, naprawdę ale to jest totalny szczyt zakłamania bo dopiero teraz powiedzieli pracownikom, że psy zostały spalone bo weterynarz, który to dopiero po sekcji zwłok orzekł, że były chore na nosówkę, a czy tak naprawdę były chore (może i na grypę bo akurat panuje, z tego co słyszałem weterynarz jest do bani i hoho a ile bierze kasy nawet 60zł za byle wizytę) i tylko dla tego musiał do tych psów strzelać następnie oblać benzyną i podpalić/spalić, czy on nie zdał sobie sprawy ile musiał zużyć benzyny tylko po co?, nie wystarczyło mu zakopać ciał psów tylko na żywca w piecu smażył i pewnie jesze skakał z radości. To poprostu jest śmieszne tylko skąd ten psychol wiedział, że akurat Sonia i ten dopiero co przybłąkany piesek ma nosówke jak pewnie nawet Sonia nie miała robionych okresowych szczepień, a nawet jak miały psy tą nosówkę (tzn. rozumie przez to, że jego zdaniem nosówka to jest malaria czy jakaś ebola i człowiek także się zarazi) to po cholerę biegał z giwerą po całym placu strzelając do psów jak widzieli pracownicy, nawet było pełno plam krwi i to w róznych miejscach na placu. Policja w Myszkowie zamiast dochodzić sendna sprawy to części pracownikom zadawała jakieś głupie pytania nie mające niczego wspólnego z tą całą sprawą by tylko jak najprędzej zniechęcić od całego tego zamieszania zwłaszcza o pierwszym czym wspomnieli, że użyta została broń palna. To co jest czy Policja w Myszkowie nie zna paragrafów przecież wystarczyło, że zrobił to nawet gołymi rękami, ale jakby to robił gołymi rękoma to on sam prędzej by został zjedzony na śniadanie przez te wygłodzone psy hehe. Czyli sprawą musi się zająć nie jakiś tam okręgowy bruk, tylko poza okręgowy oddział specjalny prokuratura, policja wraz z telewizją publiczną, ale kto da radę to załatwić? Jedyny portal w Myszkowie na jakim można się normalnie wypowiedzieć bez cenzury czy banu postu to ---> http://myszków.info.pl/
[#14] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

http://myszkow.info.pl/
[#15] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Poke, post #3

Dopóki właściciele psów nie zbierają odchodów po swoich psach, to jestem za usypianiem zbędnych zwierząt albo wysokiej karze dla właścicieli.
[#16] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@kmilota, post #15

a ja jestem za tym aby te pieniądze które płace w formie podatków i czynszu były przeznaczne zdodnie z przeznaczeniem czyli np na sprzątanie po moim psie

płacę więc wymagam
[#17] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

Właśnie podzwoniłem do nich z zapytaniem czy palą psy na sztuki czy też hurtowo
Panienka była deczko zdenerwowana
[#18] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Goramo, post #16

heh ludzie robia kupe i psy robia kupe tylko ze czlowieka sie za to nie usypia. Karal bym raczej chamow ktozy wyprowadzaja pieska coby sobie dziabnal pod blokiem i nie racza posprzatac po pupilku. Ja ma 2 taczki psiego lajna do wywiezienia sprzed domu dzisiaj. Nie przepadam za sprzataniem po swoim psie (duzy pies, duza kupa:), ale nie czuje zalu do niego za to ze sobie puknal tu i owdzie;)
[#19] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Fazior, post #18

No widzisz, w mieście (gdzie nie ma warunków na psa), każdy wyjdzie, albo i nawet spuści psa na kilka godzin pod blok i nawet do głowy nikomu nie przyjdzie, że jest nasrane gdzie popadnie.
Nie wspomnę już o tym że teraz jest taka chora moda ze obciach jest kupić sobie jakiegoś pudla czy kundla, trzeba mieć rottweilera, dobermana czy jakiegokolwiek innego zaliczanego do psów morderców.
Dużo biednych stworzeń jest w schroniskach (bo piesek się znudził). Możnaby powołać jeszcze jakiegoś hycla, jakby za odbiór pupilka właściciel by zapłacił kilkaset zł, to na drugi raz by go pilnował.
[#20] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #19

Topic o spalonych żywcem "firmowych" psach to chyba nie miejsce na samorządowo-komunalne dywagacje ...

[#21] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

Hey dobra wiadomość :D Sonia nigdy nie miała szczepień i nie była u weterynarza bo nie miała takiej potrzeby była zdrowa jak ryba również i z dnia 15.03.2005 na 16.03.2005 rano kiedy została brutalnie zamordowana z nowym kumplem była zdrowa to może potwierdzić nawet świadek, który właśnie skończył pracę i teraz najlepsze weterynarz nie robił żadnej sekcji zwłok tylko odwalili sztukę dla sztuki (korupcja). Pracownik(kierowca) który zabił tą kotkę rzucając o ścianę mieszka w Zawierciu. Nie zgłaszać nigdzie tutaj w okolicy Myszkowa o tej sprawie na Śląsku włącznie od Katowic do Częstochowy bo oni wszyscy się ze sobą kontaktują, trzeba to zgłosić w prokuraturze poza okręgiem jak najdalej i jak najszybciej liczę na was

Ten gościu ma również tą firme "POLAK" w Tarnowskich Górach.
[#22] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Goramo, post #16

To za te podatki co mi zabierają z pensji, to moge srac trzy razy dziennie na chodnik :)
[#23] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@kmilota, post #22

Niedawno płaciłem 50, czy 60 zł podatku za psa. I chciałbym wiedzieć, co się z tymi pieniędzmi dzieje, bo koszy na psie kupy w moim mieście nie ma, darmowych szczepień nie ma, to co jest? Czyżbym się jakiejś świnii za biurkim dołożył do nowego samochodu?

kmilota Nasraj pod urzędem miasta, będzie checa :D

A z psem chodzę do lasu, bo mam blisko ;)
[#24] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@kmilota, post #22

Jeżeli nie masz innej możliwości i nie jesteś wstanie utrzymać np. homoroidy bądź inne schorzenia odbytu
to takie działanie może być usprawiedliwione ale będziesz wtedy podpadał pod czyny nieobyczajne.
Więc będzie lepiej jak jednak poszukasz sobie jakiegoś ustronnego miejsca.

I jak już musisz to sugeruje trawnik a nie chodnik.
[#25] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #19

Niema czegoś takiego jak PIES MORDERCA
To ludzie są mordercami i idiotami

We wszystkich wypadkach z psami jakie znam winę ponosi człowiek a nie pies
[#26] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #21

USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r.o ochronie zwierząt (Dz.U.03.106.1002):

Art. 5.
Każde zwierzę wymaga humanitarnego traktowania.
Art. 6.
1.Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione.
2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień,

Jest tu jeszcze mowa o kwalifikowanym znęcaniu się nad zwierzęciem, czyli o znęcaniu sie ze szczególnym okrucieństwem (...)

Art. 35. 
1. Kto zabija, uśmierca zwierzę (...) z naruszeniem art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4 albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2 i art. 31,
podlega karze pozbawienia wolności do roku, ograniczenia wolności albo grzywnie.
2. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa ze szczególnym okrucieństwem,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
3. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1, sąd może orzec przepadek zwierzęcia, a w razie skazania za przestępstwo określone w ust. 2, sąd orzeka przepadek zwierzęcia
- jeżeli sprawca jest jego właścicielem.
4. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec wobec sprawcy zakaz wykonywania określonego zawodu, prowadzenia określonej działalności lub wykonywania czynności wymagających zezwolenia, które są związane z wykorzystywaniem zwierząt lub oddziaływaniem na nie, a także może orzec przepadek narzędzi lub przedmiotów służących do popełnienia przestępstwa oraz przedmiotów pochodzących z przestępstwa.
5. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 1 lub 2, sąd może orzec nawiązkę w wysokości od 25 zł do 2.500 zł na cel związany z ochroną zwierząt, wskazany przez sąd.

Art. 39.
1. W sprawach o przestępstwa określone w art. 35 ust. 1 i 2, jeżeli nie działa pokrzywdzony, prawa pokrzywdzonego może wykonywać organizacja społeczna, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.
[#27] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #21

A masz jakich świadków którzy by zeznawali w tej sprawie?!?
zawiadomienie przestempstwie można złożyć tylko że jak gość się
wybroni a się raczej wybroni to może jeszcze dla odreagowania pare
zwierzaków skatować. bo w końcu okaże się że prokuratura mu nic nie
zrobiła to wolno
[#28] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@Goramo, post #27

Ja bym sugerował dać znać do mediów, najlepiej ogólnopolskich. W
zeszłym roku słynna była sprawa idiotów którzy wysłali psa pocztą,
pisała o tym GW, już zapadł skazujący wyrok w sądzie.
Polecam GW, zrobią dziennikarskie śledztwo, będzie wiecej ludzi ich
kryło - tym lepiej, będzie ciekawszy reportaż ;).....
[#29] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@wali7, post #28

Media już wiedzą ale widocznie informacje tylko od jednej osoby to za mało by się coś ruszyło.
Nawet mi toz@toz.pl nie odpowiadają. Masz jakieś namiary adres, tel, e-mail do tego GW i co to jest mają jakąś strone?

www.toz.pl/interwencje.php - najlepiej to kto może to niech zgłosi tą sprawę u siebie w okręgu.
[#30] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #29

No wiesz ;)
GW=Gazeta Wyborcza
www.gazeta.pl
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem