[#31] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@wali7, post #30

Hehe nie przepadam za polityką, ale pięknie poraz pierwszy z gazet dostałem automatyczną odpowieć jak poleconym :D

Dziękujemy za list.
Na list odpiszemy najszybciej jak to będzie możliwe.
Jesli Twoja informacja nie dotyczy portalu, przekazemy ja wlasciwym
pracownikom AGORY SA.

To może więcej osób im napisze i się szybciej coś ruszy w tej kwestjii ;)
[#32] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #31

Poniewaz trudno (mi) przejesc nad tym wszystkim obojetnie i choc na temat takich najbardziej odrazajacych przejawow ohydnego ludzkiego(?) zwyrodnialstwa nie chce sie wypowiadac jakos hucznie, mimo wszystko trafilem dzis na Onecie http://www.onet.pl/b29 na zblizony temat... dlaczego wiec nie szukac tez chocby tam zainteresowania sprawa?
[#33] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@shg, post #23

Przypomina mi się film "Dzień Świra" :)
[#34] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Goramo, post #24

Ciekawe że w tym wypadku pies ma lepiej. Sra gdzie popadnie i nie można go kopnąć za to w d**ę, bo to karalne.
[#35] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

Czytajcie ostatnie posty również na Dogmani :(

http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=6208&PN=1

[#36] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Greglmmmmmm, post #5

Czasem szkoda, ze nie "od 2 lat"...
[#37] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Prince, post #19

Wszedzie, gdzie popadnie, a juz najbardziej chyba bylo to widac centralnie na chodnikach w momencie topnienia sniegu. Nogi z dupy bym powyrywal, ale wlascicielom, nie zwierzetom. Przywleklismy swego czasu te zwierzeta z lasu, to powinnismy o nie dbac. Za znecanie sie - grzywna zalezna od wielkosci majatku i takie tam....
[#38] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Goramo, post #10

Nie sadze, zeby na takie paly podzialalo...
[#39] Re: Brutalny mord psów dla własnej przyjemności w Myszkowie

@Seeker, post #38

Jak się dowiedziałem poufnie od wydawcy jest to bajeczka przekazana przez myszkowską policję do gazety by jak najprędzej uciszyć całą tą sprawę w którą zamieszany jest ich znajomy

http://img42.exs.cx/gal.php?g=gmokladka3xw.jpg
[#40] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #35

Totalny skandal ten artykuł w "Gazecie Myszkowskiej" nr 12, rozumie redaktorzy od czasu do czasu napiszą jakieś brednie, ale żeby "POLICJA" aż do tego stopnia się poniżała kłamiąc dla takiego bandziora (sadysty) z "NOWEJ WSI" skandal Tak sobie myślę ile im zapłacił sprawca jednym i drugim by rozgłaszali takie brednie, a jak takie zdarzenia mają miejsce nagannie w policji to teraz również i nimi powinien się ktoś zająć z wyższego szczebla, bo przecież to oni powinni świecić przykładem

Policja Myszków (034) 313-76-15.

Samo zaginięcie (lewego) zaświadczenia z dnia 18.03.2005 wystawionego dopiero dnia 21.03.2005 u weterynarza, że psy niby były badane na terenie zakładu betoniarni i niby były chore na nosówkę, o którym to dopiero policja wspominała i jest udokumentowane w protokole wraz z podpisami pracowników budzi kontrowersyjne podejrzenie, bo jak na komisariacie giną dokumenty i jeszcze sami coś twierdzą, a później zmieniają fakty to naprawdę z nimi coś jest nie tak

http://img42.exs.cx/gal.php?g=gmokladka3xw.jpg

Brednie jak mogły zdechnąć na nosówkę w dodatku oba psy jednocześnie, jak one nawet nie miały ze sobą żadnego kontaktu fizycznego. Drugi zakładowy pies był i spał dokładnie pod przyczepą samochodową zaledwie od dziesięciu dni. Od kontaktu z wirusem do pojawienia się pierwszych objawów choroba rozwija się dopiero po jakimś tygodniu (okres inkubacji) dokładnie od kontaktu z wydzielinami lub wydalinami (wyciek z nosa i oczu) chorego psa. Jeśli wcześniej organizm psa miał przeciwciała przekazane w genach to pies wcale nie musi zachorować, a jak już się zarazi to wyzdrowieje, w ostateczności zostaną jakieś powikłania podobnie jak w przypadku leczenia chorych na nosówkę psów np. pies będzie chorowity i tyle, ale nie zdechnie tak jak opisane w gazecie, nagle od niby przyjazdu weterynarza na teren zakładu betoniarni, czego co jest istotne (ważne) akurat już nie było opisanego w tym artykule :(

No i co się stało ze zwłokami psów bo policja mówiła, że zwłoki zostały zabezpieczone, a teraz policja mówi, że nic nie wiedzą lub Saniko zabrało zwłoki i tyle. Paranoja czyżby w ciele psa znaleźli pociski, które są własnością policji. Jak myślicie

Firma przy ul.Słowackiego jest na terenie zamkniętym, można by powiedzieć takie (zabudowane) bezludzie, to jakim cudem błąkały się tam na okrągło dwa i te same psy jednocześnie w dodatku suka z psem, prędzej to by się za Helką wałęsały ;)

http://www.gazetamyszkowska.pl/arch47.htm

PS. Jak ktoś będzie wiedział coś w tej sprawie to proszę pilnie o kontakt. Firma betoniarni "POLAK" robi teraz jakieś remonty budowlane prokuraturze myszkowskiej, więc możecie ich odrazu przycisnąć bo są tam często. Chyba, że sami pracownicy z kierownikiem na czele zaczną opowiadać jakieś brednie
[#41] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

O tempora, o mores... (chyba tak się to pisze).. Cóż, tym się właśnie różnimy od zwierząt że zachowujemy się jak zwierzęta-ale tylko w naszym chorym mniemaniu- natura nie posiada takich objaw nieuzasadnionej agresji/przemocy... Nie chcę komentować poczynań sprawców, bo by mi bluzgów zabrakło. Sam posiadam pieska (taki kanapowiec) i jestem wielkim miłośnikiem zwierząt...

Ps. Ja bym zrobił inaczej.. To tak jak z gnojkami którzy wywinęli za duże numery i za dużo ludzi oszukali. Na sądy nie czekać, zebrać się, i taki wpier... spuścić, żeby 3 dni do tyłu chodzili... Wiem, niegodne człowieka inteligemtnego, ale skuteczne.
[#42] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

moi sąsiedzi uwiązują psa do barierki przy wejściu chodzili z nim na tresóre ale ten pies zwariował jest to duży pies chyba owczarek żadko kiedy go spuszczają z łańcucha proszę o animowość
[#43] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@marzenka, post #42

Biedny chory piesek, może powinni z nim iść do psychiatry?
Byłaś kiedyś na wsi? Widziałaś kiedyś coś takiego jak: buda dla psa? To taki mały domek z łańcuchem, na którego drugim końcu jest pies!

[#44] Re: Brutalny mord zwierząt dla zabawy w Myszkowie!

@marzenka, post #42

Bo jak był jeszcze mały to go pewnie bili, agresywnie był traktowany i teraz to normalne, że jest bardzo zły na wszystkich i wszystko za wspaniałych właścicieli tego psa, którzy powinni odpowiadać za to co zrobili z tym biednym psem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem