[#1] Słucham sobie...
Piszcie co w danym momencie słuchacie:)

ja słucham Rage Against The Machine - Know Your Enemy

[#2] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Ze tak zapytam: a po kiego to?
[#3] Re: Słucham sobie...

@reactor, post #2

Bo to jest Hyde PArk.. nie chcesz nie pisz :P

Bob Marley -Roots, Rock, Reggae :D
[#4] Re: Słucham sobie...

@reactor, post #2

A po to aby wiedzieć co kto słucha. I aby wypełnić czas.

[#5] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #4

Oby tylko z tego się kilometrowy tasiemiec nie stworzył bo wtedy zamkne ;)

[#6] Re: Słucham sobie...

@grxmrx, post #5

Cieszę się, że moderatorzy czuwają i nie pozwalają, aby "świat poszedł naprzód..." :)

[#7] Re: Słucham sobie...

@grxmrx, post #5

No to w takim razie ja słucham Mandaryny, Dody Elektrody, Boys, Wioletty Willas, Ich Trolle oraz Laskowskiego. ;)

[#8] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Czego słucham w tej chwili, czy ogólnie czego lubię słuchać?
J.M.Jarre jest git, no a Sandra jest dobra na wszystkie dolegliwości!

[#9] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Mamy...
[#10] Re: Słucham sobie...

@Sasquatch, post #9

:D skąd ja to znam...:):):)

Ostatnia modyfikacja: 04.07.05 22:06
[#11] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

- TVN24 w pokoju
- rodziny "wiszącej" na telefonie - obok
- jakiegoś "wściekłego"psa za oknem
- i nawiedzonego szalejącego motocyklisty który pewnie chce się zabić na pobliskiej drodze
- czasami też słucham pociągów towarowych (~200/dobę!)
[#12] Re: Słucham sobie...

@AlaN, post #11

- i nawiedzonego szalejącego motocyklisty który pewnie chce się zabić na pobliskiej drodze

Nerki też są potrzebne.
A w tej chwili słucham wiadomości w TV.

[#13] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Wczoraj Sepultura
Dzsiaj polska Kura
Jutro Pink Floyd
A pojutrze Depeche Mode
[#14] Re: Słucham sobie...

@Kokos, post #7

Mandaryny, Dody Elektrody, Boys, Wioletty Willas, Ich Trolle oraz Laskowskiego.

Boze, Drogi! Bron Nas Od...a nie... Mandaryna moze byc
[#15] Re: Słucham sobie...

@AlaN, post #11

- czasami też słucham pociągów towarowych (~200/dobę!)

Pociagi nie sa zle, czasami pociag do piwa lepszy niz pociag "wuoski"
[#16] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Specyzuj mianowicie "w danym momencie". :) Teraz to ja słucham głównie dyszenia psa - coś chyba gorąco potworowi... Za jakąś godzinę pojadę trochę popracować, więc pewnie to, co zwykle w autku - RAMONES, The Wipers, INSTIGATORS.

[#17] Re: Słucham sobie...

@LeMan, post #16

dyszenia psa - coś chyba gorąco potworowi

wody daj zwierzakowi :D
[#18] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

U mnie coś tam w TV brzęczy, za oknem jakiś facet sę drze, że pies sąsiada mu coś samochód obsikał a z kolumn leci muzyka ze StarTreka :D

Ostatnia modyfikacja: 05.07.05 09:45
[#19] Re: Słucham sobie...

@Olo, post #18

Precyzuję: Jakiej muzyki słuchacie w danym momencie.. Ale ciekawe odgłosy, które słyszycie też są mile widziane :D

[#20] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #19

WINAMP: Ron van den Beuken - Sunset (Ron van den Beuken Remix) [08:42m]

Ja Tylko Trance :D:D

[#21] Re: Słucham sobie...

@djhacker, post #20

Panowie co powiecie na rip z vinyla... muzyka dNb... tytul ep'ki "SighCo" wykonuje mistrz Muffler... tak chlopak poszedl w swiat dance ale nawet tu jest nie do roz... jeszcze znalazlem taka ep'ke "MUFF002" tez jego autorstwa i tak samo cudne drum n bass. ciekawe czy w Polsce jest to dostepne na oryginalnym nosniku

[#22] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #19

Ale ciekawe odgłosy, które słyszycie też są mile widziane

Uuups! Przepraszam..... pierdnąłem - czy to też się zalicza do "ciekawych odgłosów"?
[#23] Re: Słucham sobie...

@AlaN, post #22

Może na azjatyckich bądź niemieckich forach. ;P

[#24] Re: Słucham sobie...

@AlaN, post #22

NIe sądzę, żeby to był ciekawy odgłos :S

[#25] Re: Słucham sobie...

@Lord_10up, post #1

Hmmm.. a czego ja mogę słuchać... wieczorkami to ja se słucham mojej pani przez skajpa, rankiem swego szefa, podczas snu swej chorej podświadomości, a w klopie jak się u-boot woduje.

A tak na poważnie to w każdej wolnej leci jakiś kawałek w stylu Infected Mushroom, Yahel - jak się znudzi to wolę coś lajtowego typu Myslovitz,Kult,Szwagier Kolaska - tudzież polskiego rocka i pochodne, czasami Gorana Bregovica, J.M.J (rulez!), Kraftwerk, lubię czasami dobre country(Johnny Cash, Willie Nelson, Don Williams, Kriss Kristofferson , Hank Wiliams Sr. etc), tudzież lata 60,70,80 - full przekrój, a kończąc na muzyce klasycznej ( poważnej jak ją zwą czasami ) - Bęc.. eee.. Bach, Beethoven, Chopin, Rossini, Czajkowski, Haydn, Mozart i innych..

Wszystko zależy od nastroju. Jedynie czego nie trawię to Hip - Hop. Totalne nieporozumienie. No i z Jazzem ( mocniejszym ) też sie nie lubimy :D

Nu, a teraz, to słucham.. bąków... po fasolce
[#26] Re: Słucham sobie...

@TJindy, post #25

TJindy napisał(a):

> Nu, a teraz, to słucham.. bąków... po fasolce

LOL. Następny! Kto jeszcze? :>

[#27] Re: Słucham sobie...

@TJindy, post #25

Zgadzam się co do hip-hopu. Nie trawię takżę techno, mogę posłuchać tylko mocniejszych kawałkuów, np. utwory z Matrixa 2.

[#28] Re: Słucham sobie...

@TJindy, post #25

muzyce klasycznej ( poważnej jak ją zwą czasami )

Pamietam, kedys Bernstein w swoich wykladach muzycznych (byl kedys taki nedzielny cykl na TVP), sprecyzowal ze jest to muzyka "dokladna" poniewaz jest grana dokladnie z nut bez improwizacji. Wlasciwie ma racje, bo niby czemu nazywac lekki i wesoly kawalek powaznym? No, a w sumie dzisiejsi kompozytorzy nie tworza muzyki klasycznej (chociaz tak brzmi) bo to nowa muza. No ale pewnie zdania moga byc podzielone :)

Ostatnia modyfikacja: 06.07.05 14:03
[#29] Re: Słucham sobie...

@Andrzej Drozd, post #28

No w sumie racja, tez nad tym myślalem. ALE: czy jeśli autor (kompozytor) będzie czerpał całymi garściami z muzyki klasycznej , np. skomponuje walca w stylu Straussa ( bardzo charakterystyczne motywy ), to czy nie będzie to raczej muzyka klasyczna (bo ma charakter klasyczny ) ?

W sumie jest się nad czym zastanawiać. Za 100 lat pewno tak będą mówić o muzyce niejakiego Drozda - klasyczna muza :D
[#30] Re: Słucham sobie...

@TJindy, post #29

to czy nie będzie to raczej muzyka klasyczna (bo ma charakter klasyczny ) ?

Bedzie...mozliwe ze problem lezy w tym ze nie sa sprecyzowane podgrupy tej muzyki. Hehe, troche to wszystko skomplikowane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem