[#1] Nowy banner na eXecu ;)
Nowy banner na eXecu naprawde mnie rozbroil
Widac chlopaki maja poczucie humoru ;)
[#2] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Świetne! Yyy...khm khm, chciałem powiedzieć robiące wrażenie.

[#3] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Prince, post #2

Mlehehehehehe - to dobre jest ;)!!! Rozbawiło mnie.

[#4] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

No wiecie, jaki poziom kultury takie się ma bannery
[#5] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Ciekawe kto robi te bannerki.. Ten naprawde fajowy :D

Jesli patrzec na te wszystkie wojenki z przymruzeniem oka to sie mozna niezle posmiac :D
[#6] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Masta Krishna, post #5

Jesli patrzec na te wszystkie wojenki z przymruzeniem oka to sie mozna niezle posmiac :D

Gdyby tylko kazdy mial takie podejscie to by bylo o wiele zabawniej i przyjemniej. A przykre jest ze niektorzy podchodza zbyt emocjonalnie do tych spraw.
[#7] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #6

A mnie jakoś ten baner nie śmieszy
mnie ten baner najpierw smuci potem denerwuje.
Może niemam exec'owego poczucia "humoru"
[#8] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Banerek ciekawy. :)
Zastanawia mnie co takiego nadawali w programie telewizyjnym PEGAZ, ze sie nie spodobało redaktorom eXeca.
Ciekawy jestem co na to autorzy PEGAZa.
A moze przez pomyłke zamieniono loga w animacji? :D

Ostatnia modyfikacja: 16.07.05 17:17
[#9] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Goramo, post #7

Dlaczego Cie denerwuje?
[#10] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Goramo, post #7

Mam dokladnie takie same odczucia . :(
Nie widze w tym banerku nic smiesznego.

Ech nornalnie szkoda slow....
[#11] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Przekaz bannera, uważam, jest jasny. Na PPA kłótnie i pyskówki, a w kółku wzajemnej adoracji pt. eXec pełna kultura.

Cóż, pozostaje mi tylko życzyć wam dobrej zabawy. Tylko czesem nie próbujcie się z nami integrować!

<ciachnięte>

Chyba pierwsza taka cenzura, nie życzę sobie nawet takich tekstów, które usunąłem. Wszyscy wiedzą kto i co, ale porządek być musi! No i proszę pisać za siebie, bo jeszcze wszyscy zostaną wmieszani w czyjąś świętą wojnę. Admin
[#12] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@ravek, post #11

Focha?
[#13] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Najciekawsze/najdziwniejsze jest jednak to, ze te dymki sa tak ustawione, ze sugeruja to, ze te wyzwiska kierowane sa w strone tego Pegaza...
[#14] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Phibrizzo, post #10

Kiedyś na ACP mówiło się: ACP schodzi na psy :D

Teraz muszę powiedzieć: eXec schodzi na psy :(

Szkoda. Nie mówię, że do tej pory było dobrze, ale to mnie zniesmaczyło.
Takie niby to nic nie zostało powiedziane, nikt nie został wprost zaatakowany, ale wszyscy i tak wiedzą o co chodzi.

Panowie redaktorzy:nieładnie.

[#15] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@MikeN, post #14

Uśmiech nie jest jeszcze zakazany! Pewnie że wszyscy wiedzą o co chodzi (chociaż tak naprawdę nikt nie wie o co chodzi) i o to chodzi :D

[#16] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Phibrizzo, post #10

To nie jest smieszne... ZALOSNE raczej.

Hah, integracja... bla, bla, bla.

[#17] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Prince, post #15

Widac o co chodzi - "integracje"
[#18] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@marcik, post #17

Dla Ciebie "integracja", dla kogoś "rewelacja" a jeszcze kto inny może to zinterpretować jeszcze inaczej czyli:
Jak koń wszystkich w konia zrobił, udając motylka :P

[#19] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Andrzej Drozd, post #13

Z przykroscia musze stwierdzic ale dokladnie tak samo to widze.
[#20] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@Phibrizzo, post #19

to jest mała prowokacja, ktoś lubi się bawić

[#21] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@krismiszcz, post #20

ktoś lubi się bawić

Niech się pobawi w piaskownicy.

[#22] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

Zawsze mówiłem, że przy Amidze trzymają mnie dwie sprawy:
1. fajniutki, kochaniutki system opracyjny,
2. kochane, urocze środowisko, ludzie, klimat.

Niestety teraz muszę z przykrością stwierdzić, że od Amigi (tej prawdziwej - z naklejką) drugi punkt nie tylko mnie nie przyciąga ale wręcz odpycha. Zupełnie mnie nie bawią te tendencyjne komentarze na wiadomym portalu. Tylko dlatego tam nie komentuję, że lekarz zabronił mi się denerwować. Przez gadki na ami-portalach prawie miałem już kiedyś zawał serca. ;)

Wiem, że podczas takiej kłótni "AOSvsMOS" często obie strony są winne. Jednak jakoś środowsiko MOSowe wydaje mi się bardziej ludzkie, wyrozumiałe, potrafiące się śmiać z siebie (weźmy słynne "dwa tygodnie" czy nabijanie się z MOSTeam) i przyznawać do błędów. Stosując obiektową terminologię powiedziałbym, że środowisko MorphOS dziedziczy z klasy dawnego środowiska AmigaOS w którym się kiedyś zakochałem. Nowe amigowe środowisko zupełnie do mnie nie przemawia. Nie wiem - może jestem za stary, może za głupi. Jednak środowisko MOSowe wydaje mi się tym co było kiedyś ale w nowym wydaniu. W amigowym świecie nigdy nie było chamstwa, ludzie sobie ufali. Czy ktoś z innego środowiska wysłałby mi Pegasosa bez kasy pod zupełnie niesprawdzony adres? Na allegro za głupią płytkę za 5 zł wymagają wcześniejszej wpłaty na konto. Tutaj człowiek zupełnie mnie nie znał, nie mieliśmy wspólnych znajomych i wysłał mi żebym się pobawił i zapłacił jak wszystko będzie ok. Mieszkając w kraju w którym zło, chamstwo i złodziejstwo jest standardem zawsze byłem wygłodniały takich pozytywnych cech. Zawsze miałem słabość do miłych, dobrych, sympatycznych ludków. Dlatego tak bardzo mi się podobało to środowisko. Jednak teraz nie bardzo mi się podoba to co się dzieje po stronie "oryginalnych".

Możliwe, że to tylko moje odczucie i wcale tak nie jest...

Acha - coś jeszcze. Napisałem co mnie przyciągało do Amigi więc wypada napisać co mnie odpychało. Ano odpychał mnie zawsze amigowy sprzęt. Zawsze mnie on wkurzał. Pegasos2 jest pierwszą platformą amigopodobną, która mi się podoba od strony sprzętowej. Niestety nie mogę tego powiedzieć o mA1. Ten sprzęcik mi się niezbyt podoba niestety. Cena już nawet nie jest tak bardzo ważna. Jakbym się bardzo uparł to mógłbym ją kupić choćby dzisiaj. Dla mnie to taka kolejna A1200. Fajna w momencie gdy wychodzi ale zupełnie nierozwojowa. Mam awersję do takich zamkniętych architektur. Zwłaszcza, że raczej nie zapowiada się na następne modele, serwis kuleje i są problemy z dalszą produkcją.

No to sobie pogadałem... ;)

[#23] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@MDW, post #22

Pozwolisz, że ja też napiszę w podobnym tonie:

Mnie przy Amidze również trzyma system a to co Ciebie odpycha (sprzęt) jest drugą rzeczą, która mnie przyciąga do Amigi (zaraz to wyjaśnię).

Natomiast odpycha mnie od niej to całe środowisko (wiele razy myślałem aby olać Amigę własnie przez to środowisko (MorphOSowców) i atmosferę jaką tworzą).

Mimo, że Amigę mam od 1992 to na PPA zacząłem się udzielać mniej-więcej gdy na rynku ukazał się Pegasos1.
Byłem do niego neutralnie nastawiony (nawet się zastanawiałem nad jego kupnem) jednak sympatycy Pegasosa (bo wtedy niewielu z nich było jego posiadaczami) nastawili mnie do niego bardzo negatywnie.
Na proste pytania odpowiadali wymijająco lub próbowali uszczęsliwić ludzi na siłę twierdząc, że ich filozofia jest jedynie słuszna.
Przykłady można by mnożyć ale chyba najbardziej jaskrawy jest taki, że gdy w owym czasie ktoś się zapytał na forum czy można Pegasosa połączyć z klasyczną Amigą przez port szeregowy/równoległy zamiast odpowiedzi został wyśmiany, skwitowany, że od łączenia komputerów są karty sieciowe i jeżeli kogoś nie stać na sieciówkę niech daruje sobie Amigę. Czy to jest zachowanie "otwartego środowiska"?
Sieciówka jest najwygodniejsza ale jeżeli ktoś chce połaczyć komputery w inny sposób to jego sprawa i można było odpowiedzieć na pytanie bo karta sieciowa nigdy nie była wyznacznikiem amigowości ale chyba wg zwolenników Pegaza komputer z bez sieciówki nie jest godny aby go łączyć z Pegasosem.
Potem były jeszcze inne rozmowy (jeżeli komuś zależy mogę podać odnośniki do odpowiednich tematów na forum) gdzie wypowiadając się neutralnie o Pegazie byłem posądzany o atakowanie i mieszany z błotem.
Jednocześnie zwolennicy Pegasosa jeździli po użytkownikach/testerach/zwolennikach AmigaOS4 jak na przysłowiowej "łysej kobyle" czemu niby tkwią przy ułudzie zamiast wybrać jedynie słuszne rozwiązanie czyli MorphOS.

A teraz gdy sytuacja odwróciła się o 180stopni (AOS4 się rozwija a MOS...no cóż) jest biadolenie jak to źli zwolennicy AOS4 nie chcą integracji bo (zapewne) zwyczajnie po ludzku chcą się odegrać i przez lata mieszani z błotem teraz mogą się pośmiać, że to oni mają sterowniki 3D do czegoś więcej niż Voodoo. A więc czy to na pewno zwolennicy AOS4 zaczeli?

Natomiast co do sprzętu to zawsze uważałem, że Amigowy sprzęt jest fascynujący - weźmy np. możliwość rozbudowy takiej A3000 z 1989roku - można tam włożyć 604e/233MHz (znajdź płytę główną peceta z 1989 gdzie można zastosować PentiumII) czy rozbudowa A1200 o PCI,PPC,itd.
To niesamowite co konstruktorzy potrafią wymyśleć i jak można rozbudować komputer, do którego w założeniu miało być co nawyżej dodatkowe 4MB RAM.
Pewnie, że lepiej byłoby mieć coś zupełnie nowego, ale skoro tego nie ma to trzeba wykorzystać to, co jest dostępne - a mozliwości rozbudowy klasycznej Amigi są niesamowite dzięki pomysłowości (a zapewne i fascynacji Amigą) konstruktorów.

Konstrukcja mA1 też mi się podoba. Ja lubię zintegrowane konstrukcje. Przecież rozbudowa komputera to w dzisiejszycvh czasach mżonka. Komputery (pecety) rozbudowywało się 10 lat temu gdy były drogie. Dziś prędzej wymienia się cały komputer bo jeżeli chcesz go rozbudować o lepszy procesor czy k.graficzną to okazuje się, że trzeba też wymienić płytę główną a więc cały komputer.
Jeżeli Amiga stanie na nogi (tzn będie na tyle duży rynek, że będą powstawać nowe modele) to potem kupi się następcę mA1 z lepszym procesorem i grafiką a jeżeli rynek się załamie to nawet gdyby było wolne AGP i możnaby było tam dać dowolną grafę to za pewne nigdy nie powstaną (przy załamaniu tego rynku) prdukcje wykorzystujące ten sprzęt.
Pamiętajmy, że Amiga podobnie jak Macintosh w założeniu były to komputery, które wymieniało się na nowsze modele gdy takowe powstaną a możliwości rozbudowy były ograniczone do minimum (tym bardziej fascynujące są dzisiejsze możliwości rozbudowy Amigi klasycznej).
[#24] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@amigafan, post #23

Co do tego co napisales na temat srodowiska to w 100% sie z Toba zgadzam.
[#25] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@reactor, post #1

A ma ktoś screenshota z tym bannerem? eXec nie dziala (DNS chyba odmawia współpracy), a chętnie bym obejrzał.

Na mail można, albo tu:
http://www.imageshack.us/
[#26] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@amigafan, post #23

No, biedactwa - "po ludzku chcą się odegrać" za lata krzywd ... To może załóżmy "Instytut Pamięci Amigowej" (IPA), który zgromadzi wszystkie "jadowite" posty w jednym miejscu? Tyle, że Z OBU stron. My Polacy kochamy wspominać - coś tak głupiego powstałoby pewnie w tydzień. Mnie nie interesuje kolor - ja chcę mieć w miarę normalny komputer na PowerPC, na którym odpalę Linuxa, kiedyś AROSa, a w międzyczasie któryś z dwóch zamkniętych systemów amigowych. Chcę też widzieć wokół siebie w miarę normalnych ludzi, a nie fundamentalistów udowadniających wyższość 750 nad "G4, z którego nawet Apple zrezygnowało". Napisałem wyżej, że ten banner jest śmieszny. Cóż, banner może i tak, ale ludzka głupota i nienawiść nie.

[#27] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@htn, post #26

Własnie taki MorphOSowy beton (podobnie jak "partyjny beton") nie zaakceptuje żadnych normalnych rozmów i zawsze zmiesza z błotem konkurencję i będzie uważał siebie za jedynego oświeconego głosiciela prawdy.
Pewnie jako człowiek "bez winy" pierwszy rzucisz kamieniem w zwolenników AOS4.

Piszę normalnie - bez złośliwości a właśnie tacy ludzie niczego nie rozumieją. Poprostu szkoda słów

Ostatnia modyfikacja: 17.07.05 16:05
[#28] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@amigafan, post #27

"MorphOSowy beton" napisał powyżej, że nie obchodzi go kolor i że chciałby się pobawić jednym z DWÓCH zamkniętych systemów amigowych. (bo jeśli serio jestem "betonem", to najwyżej AROSowym. ;) Cóż więc tak Cię dotknęło? Czyżby słowa "w miarę normalny komputer"? No cóż, AmigaOS 4 na takim to zobaczymy pewnie dopiero po upadku Eyetech/MAI. Za Articię to ja faktycznie dziękuję - istny beton ze mnie.

[#29] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@shg, post #25

http://img345.imageshack.us/my.php?image=pegazbanner7sy.gif

jak tylko exec ruszy to kasuje ;)

[#30] Re: Nowy banner na eXecu ;)

@htn, post #28

Coś jeszcze: gdyby walało mi się tutaj te 3K pln, wyciagnąłbym, za przeproszeniem, diabłu z tyłka microA1. Sprowadziłbym ją chcoćby z Bangladeszu, żeby pokazać, że można mieć ten komputer, używać go, lubić, a mimo tego nie zgrywać ofiary i nie mieć manii prześladowczej. Oczywiście, "MorphOSowy beton" zapłaciłby za AmigaOS 4.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem