[#1] kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec
Jakos mi tak wpadlo do glowy (w kontekscie ostatnich dyskusji na temat czekania do tzw. usranej smierci) pewne pytanie - ile latek liczy sobie najmlodszy zyjacy amigowiec? Uzbrojony w te wiedze zamierzam obliczyc kiedy znikniemy z powierzchni ziemi (oczywiscie przy karkolomnym zalozeniu, ze amigowcem jest sie do konca zycia, oraz nieco mniej karkolomnym - ze nowych amigowcow juz nie bedzie). No to... Do dziela!

Ja pierwszy zglaszam, ze licze sobie 25 wiosen. Jest ktos mlodszy?

[#2] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

To Ty stary jesteś. Najmłodsi którzy do mnie zagadywali w sprawie amigi mieli po 16 lat.

[#3] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

Ja mam 19 latek, ale sa zapewnie młodsi :)

Ostatnia modyfikacja: 10.02.06 20:06
[#4] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

19 jesionek

-----------
Pegazik G4 & Moserek Userek
[#5] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

Mi jest bliżej 16 lat, lecz rocznikowo mam 17... młodszych osobiście nie znam... chociaż Dusiu jest ode mnie młodszy o rok.

[#6] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@Drako^lM, post #4

Czyli jak na razie wniosek prosty: circa 2059. Na szczescie (przynajmniej statystycznie) juz tego nie dozyje

Ostatnia modyfikacja: 10.02.06 20:19
[#7] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #6

Pozostaje tylko kwestia tego, kim jest ten amigowiec. Jeżeli ten co ma te 16 lat i kupił/kupi AmigaOne czy też Pegasosa lub z pasją traktuje klasyka, używa go, udziela się tutaj i w ogóle to możemy nie dożyć tego, o co się oni będą kłócić w połowie stulecia. Ale jeżeli tym "amigowcem" jest 16-latek, który na pececie odpalił WinUAE i pyta jak zagrać w Superfroga, o którym zapomni za dwie godziny lub kupił Amigę 500 za 20 PLN, odpali trzy gry i rzuci w kąt, to sądzę, że wymrzemy znacznie wcześniej.
[#8] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@mailman, post #7

Tylko kogo mamy na mysl mówiąc Amigowiec? Czy jest to osoba szanująca i kochająca Amigę czy też człowiek używający amigi na codzień?

[#9] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@Lord_10up, post #8

Jedno i drugie :D
Amigowiec bez Amigi to jak żołnierz bez karabinu.

P.S: Jak widać karabin mam. Amigę też :P

[#10] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #6

Logicznie to nawet ten najmlodszy nie dozyje, bo dopiero jak umrze nie
to amigowcy wymra, wczesniej nie :P Czyli żaden amigowiec nie dozyje
czasu kdy amigowcy wymra... :P

[#11] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@Lord_10up, post #5

Właśnie poznałem gościa, który bćdzie chyba oswajał syna z Amigą. Syn lat bodaj 5 :D Ja jeszcze nie mam, ale jak bćdć miał to w pierwszym słowem jakie powie to Amiga, a nie mama
[#12] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@elt, post #11

A żona Cię wyklnię, bo stwierdzi, że to nie jej dziecko
[#13] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@mailman, post #12

;) A kogo? - Amigi?, tzn przyjaciółki? :D A zresztą dlaczego to musi być żona?
[#14] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@elt, post #13

Może byc mąż?
[#15] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@elt, post #13

moga byc dwie

[#16] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@AmiChris, post #15

Ja za dwa miechy będe miał 28 lat :). A co wymarcia nas Amigowców, hmmm. Wszystko w rękach AmigaOS4.0 i sprzętu dla niego. Przecież nie damy rady stojąc w miejscu robić postępy :/. Chyba, że (tak jak np. fani C64/128) będziemy działać i tworzyć na klasykach, ewentualnie na Pegach. W pierwszym wariancie jest jednak jeden problem - hardware. Będą z czasem się psuć te czy tamte komponenty, a z braku nowych umrzemy śmiercią techniczną :/. Tak więc dbajmy panowie o nasze maleństwa (Amigi wszelkich maści) abyśmy jak najdłużej działali. Oczywiście możemy przejść na PC i UAE, ale chyba o tym nie mówimy co :).

Pozdraiwam

[#17] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

Nie jestem pewien czy Malin nie ma coś około 16.
Ja co prawda na ten przykład mam lat tyle o ile ;) ale czuję się na 16.

A temat dobry na Zaduszki, a nie na spokojny zimowy wieczór. Amiga jest wieczna!

[#18] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@Prince, post #17

Jak towarzysz Lenin.

[#19] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@mailman, post #7

Bzdura! Superfrog przyciąga na dłużej niż 2 godziny - ostatnio spędziłem kilka wieczorów przy nim na WinUAE (fakt faktem, że 16 wiosen miałem tak dawno, że hej... ten sentyment)

[#20] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@MinisterQ, post #18

Ja mam 21 lat i uważam podobnie, amiga forever :)

[#21] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@elt, post #11

I to rozumiem :) Panowie (i panie, o ile takie sa)! To od Was zalezy nasza wspolna przyszlosc! Kazdy z nas musi sie zobowiazac, zeby nauczyc swoje pierworodne amigowania oraz podstaw programowania (co by mial kto deweloperzyc). Spocznij! :P ;)

[#22] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #21

A właśnie! Bo ja samotny jestem, dzieci nie mam, Amigę mam dużą i wogóle... No więc jeśli są jakieś amigantki chętne przedłużyć ród amigowy to może wspólnymi siłami byśmy coś na to poradzili.

(Uprzedzam, że nie mam zbyt dużego doświadczenia)

-Grzesiu-

[#23] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@Prince, post #22

Oj Recedent, Ty mnie nie bierz za kobietę. To że sobie taki narysowałem awatar to inna sprawa , bo lubię rysować w tym stylu. A co do pomysłu to bardzo dobry, popieram idee. Może jakaś piękna "użytkowniczka" też się wypowie na ten temat?

[#24] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@ZigZag85, post #23

A na PPA są jakieś użytkowniczki? ;)

[#25] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@koodlaty, post #24

idziecie na latwizne... Zamiast szukac uzytkowniczek, ktorych byc moze nie ma, lepiej znajdzcie jakies zwyczajne babki, ktore nastepnie przekabacicie. Zreszta, po co przekabacac babki, lepiej przekabacac potomstwo :D

"Bo dzisiaj zalezyyy od Ami-mlodziezyyy..."
[#26] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

No cóż ja mam obecnie 16 tal (ledwo skończylem, wiec chyba jestem najmlodszy:P). Amisię dostalem majac lat 5 (to byla 500, kilka lat pozniej kupilem 1200). : )

[#27] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #25

Panie,daj pan spokój - to tylko ciekawość; czyżby płeć piękna nie interesowała się amigą? :P

[#28] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@koodlaty, post #27

Chyba widziałem kotecka...
a jak dobrze pomyśle to może i ze dwa i to zarejestrowane, ale nie pamiętam nicków.

Ludzie! Kobiety są wśród nas!

[#29] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

No cóż.. moja córka ma lat 6 i dość często mnie od pegaza wygania.. ale bacznie sie jej przygląda 2 letni junior.. więc chyba nie jest tak źle..

[#30] Re: kiedy wymrzemy? Najmlodszy amigowiec

@recedent, post #1

Ja będę miał za około dwa miesiące piętnaście lat.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem