[#31] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #29

niedomuwilem, chciałem powiedzieć żebyś niepobielał w paincie :)

[#32] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #27

Mysz typu 'trumienka' (ta kańciasta) w bardzo białym stanie. Zazdroszczę Ci :)

[#33] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@mosfet, post #32

A były niekanciaste? Chyba pomyliło ci się z C64.
[#34] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@pwe, post #30

Kurczę, dziś otworzyłem całość... :P
I co dopiero tam jest
Muszę dokupić śrubki, bo są wybrakowane.
Dzisiaj wstałem z rana, 10 godzina, od razu Amisia w ruch.
"Kojot" poszedł w ruch. Półgodzinki dla zabicia nudy...
Doszedłem do 3 etapu. :P
Amirul, były niekanciaste, i kanciaste. Obydwie były do Amigi, obydwie są na zdjęciu.
Napotkałem parę problemów przy czyszczeniu "trumienki" :P
Nie mogę odkręcić tych śrubek co tam są...

Ostatnia modyfikacja: 23.06.07 12:02
[#35] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@Amirul, post #33

Były :]

[#36] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@mosfet, post #35

mosfet, trumienka w rzeczywistości nie jest taka biała .
Chociaż jej stan jest w miarę dobry.
[#37] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@mosfet, post #35

Oj sorry, myślałem, że chodzi ci o obudowę... Po prostu zamiast "mysz" przeczytałem "masz".

Ostatnia modyfikacja: 23.06.07 18:51
[#38] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #27

No moje gratulacje! I nie powiem - nawet ładna ta Amisia :) ; taka bielutka. Az przypominają mi się dawne czasy, gdy swoją przytargałem do domu. Była ciut inna niż Twoja, bo zamiast napisu A500 miała kwadratowe logo "C=". Jej.... ile to ja godzin przy niej przesiedziałem! Najmilsze wspomnienia z obcowania z komputerem :) . Załatw sobie jakiś monitor i podąłcz go przez RGB, wtedy zobaczysz różnicę w barwach i wyrazistości obrazu!

[#39] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@pwe, post #11

Mialem podobnie:) Moj starszy montowal wideo na A1200 (fg24 rulez i genlock tez rulz;)) a potem kupic sobie pc i Ami mi dal. Bylo to kolo roku 2000. A pamietam jeszcze jak szedlem w 97r z tata do Eureki kupic Blizzarda 30/50...jakie to byly emocje! Porownywalen z tymi ktore mialem przy wlozeniu pierwszej plytki do swiezo kupionego cd-romu do Ami. Pamietam ze byla to jakas jedna z pierwszych plytek MA:)

[#40] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@Mat, post #39

Mój stary też montował...a raczej robił czołówki na Scali+ FG24...można powiedzieć że montował. Dopiero 2 latat temu przeszedł na PC..

[#41] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@Mat, post #39

CD montowany wewnętrznie?
Ciekaw jestem jak zrobiłeś dla niego dziurkę. :D
[#42] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #1

Ja się tak podniecałem 16 lat temu, gdy kupowałem A500+...

[#43] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #41

Nie, nie montowany wewnetrznie. Stal obok Ami na polce specjalnie dla niego zrobionej, obok kieszeni z dyskiem. Nawet nie wygladalo to tak zle;)

[#44] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@Pinto, post #42

Rocznik '91... :P
Ile wtedy Amigi musiały kosztować.
[#45] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #44

Dużo kolego, duuuuużo! Ja w 'latach dziewięćdziesiątych kupiłem gołą A1200 z komisu (bo normalnie sie nie dostało) za 1400000zł {milion czterysta tysięcy} - czyli na teraźniejsze za 1400zł! Spłącałem ją w ratach przez rok. Amiga miała KS3.0 no i wreszcie była AGAtka i szybszy procek :) . No i zaczęła się wielka przygoda :) . Warto było wóczas dać za A1200 tyle kasy, bo kolega męczył się w tym czasie na PC-286 + herkules + covox na LPT :D

Ostatnia modyfikacja: 05.07.07 11:37
[#46] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #44

Dokładnie to było prawie 16 lat temu, dokładnie 3.I.1992. Za A500+ dałem 5 700 000, co było okazją, bo ceny Amigi poszły w górę i zwykłe 500 kosztowały ok. 6 mln :P

[#47] Re: Moi drodzy, Amiga 500 dochodzi do mnie paczką...

@DanielJ., post #44

Moja a600 została w 1993r. przywieziona z dojczów. Kosztowała 3000 "czegoś", nie pamiętam czego. Ojciec już nie pamięta, ja nie pamiętam. Nie chcę pokręcić ;) .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem