[#31] Re: Dla znawców muzyki

@Ciapo, post #28

> Artysta chce żeby każde jego dzieło było czymś jedynym w swoim rodzaju i tworzy jeden egzemplarz.

A słyszałeś dwa IDENTYCZNE kawalki muzyczne z H!P.

Gmatwasz się w swojej logice. Muzyka to nie Rolls-Royce, nawet jeżeli tamto drugie znacznie droższe. RR są tworzone jak najbardziej identyczne. Muzyka taka nie może być. Szczególnie przez ponad 10 lat. Zawsze następny kawałek musi być inny (niekoniecznie dobry) niż poprzedni. Inaczej się dobrze nie sprzeda.

> Te piosenki na moje kaprawe ucho są wszystkie takie same

No popatrz... jakoś mi to umknęło... Te 5 (w sumie 6) kawałków, do których są linki TEŻ są dla ciebie takie same?

> nie są utwory, przy których po pierwszych 3 akordach mam w głowie tytuł i wykonawcę.

Udowodniono naukowo, że w dzisiajeszych czasach jest wręcz niemożliwe zrobić "oryginalne" 8 akordów. Po prostu wyczerpały się kombinacje...

A co do "3 akordów"... Tak, do niektórych kawałków z H!P wystarczą 3 akordy, żeby z bardzo dużym (patrz powyżej) prawdopodobieństwem poznać kawałek. Przy 5 akordach masz już prawie 100%.

Ostatnia modyfikacja: 21.03.2010 11:02:48
[#32] Re: Dla znawców muzyki

@Grzegorz Kraszewski, post #27

Ja bynajmniej się nie kłócę. Po prostu razi mnie dyskryminacja zawodowa z bycia artystą... :P

[#33] Re: Dla znawców muzyki

@Ciapo, post #29

> Ale masz rację wszystko rozbija się o definicję słowa artysta, a mieliśmy rozmawiać o muzyce

Ja cały czas pisze o muzyce. To ty mi z Rolls-Royce i obrazami wyjechałeś :P

BTW: Lepiej mi powiedz, wyrobniku, czemu nie ma Sakury wśród avatarów ze SF :P

[#34] Re: Dla znawców muzyki

@Solo Kazuki, post #31

Ok ogólnie nasz problem polega na tym, że Ty bierzesz wszystko co piszę zbyt dosłownie, w momencie kiedy ja używam uogólnień i piszę większość rzeczy z przymrużeniem oka, co nawet sygnalizuję odpowiednia emotikoną ";)" W każdym razie dla mnie, laika utwory H!P są nie do odróżnienia. Tak samo jak w pracy przez 9 godzin dziennie przez 2 tygodnie byłem zmuszony słuchać radia Eska znałem wszystkie lecące tam utwory na pamięć ale nie byłem w stanie ich od siebie odróżnić. Zlewały mi się w jednolitą masę bez żadnego wyrazu, tak samo jest z muzyką z H!P i ogólnie całą muzyką zaliczaną do gatunku pop. I na tym chyba zakończę dyskusję, bo jej kontynuowanie nie wróży niczym dobrym, a nie chcę tego :)

Pozdrawiam rotfl

[#35] Re: Dla znawców muzyki

@Solo Kazuki, post #33

BTW: Lepiej mi powiedz, wyrobniku, czemu nie ma Sakury wśród avatarów ze SF :P

Szczerze powiedziawszy nie wiem :) Może dlatego, że nie specjalnie przepadam za tą postacią, a może nie zdążyłem jej zrobić. Te avatary robiłem dobre 5 lat temu więc ciężko mi powiedzieć w tej chwili. Jeśli chcesz mogę zrobić specjalnie dla Ciebie, ale ostatnio cienko u mnie z wolnym czasem :P

Pozdrawiam rotfl

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem