[#1] Amigowe koszulki
Co Wy na to ? :D

http://tnij.org/amiga-koszulki
http://tnij.org/amiga-front
http://tnij.org/amiga-clean

Mnie się design podoba i chętnie bym w takiej pośmigał. Byleby nie była z obcisłego lateksu :D

Jeśli macie jeszcze jakieś linki do ciekawych t-shirt'ów to walnijcie linka. Chętnie oblookam :)

Ostatnia modyfikacja: 25.03.2010 14:23:36
[#2] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #1

Cienizna. Piłeś?

[#3] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #1

Bezsensowne motywy. Poszukaj na Allegro znajdziesz koszulki z Amigą.

[#4] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #1

Co to ma być? :D :D :D

[#5] Re: Amigowe koszulki

@aMifan, post #2

Panowie to taki new design może hasło nie jest chwytliwe ale podoba mi się sam fakt, że jeszcze ktoś coś robi wspominając amisię. A jak każdy dobrze wie są gusta i guściki mnie się podoba Wam najwyraźniej nie, ale to się właśnie nazywa konstruktywna krytyka ;)

[#6] Re: Amigowe koszulki

@QkiZ, post #3

Jeśli chodzi o koszulki amigowe to sam mam kilka jak nie kilkanaście w tym moja ulubiona ze zrzutami pamięci GURU MEDITATION :D

Stare motywy troszkę mi się przeżarły dlatego zacząłem szukać w czymś nowym.

Ostatnia modyfikacja: 26.03.2010 12:24:46
[#7] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #1

HAHA

co to za dziadostwo ? :D
[#8] Re: Amigowe koszulki

@selur, post #7

Selur byś się opanował :P

[#9] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #8

Od kogo ta uschnięta ręka od morphosowca? :P

[#10] Re: Amigowe koszulki

@Leon, post #9

Mam sugestię :P http://spleck.net/images/easter2.jpg

[#11] Re: Amigowe koszulki

@Katiria, post #10

Też mam sugestię :P sugestia

[#12] Re: Amigowe koszulki

@parallax, post #11

To raczej ręka nie jest xP

[#13] Re: Amigowe koszulki

@Katiria, post #12

Katiria, a zgadnij cio? :D:D:D

[#14] Re: Amigowe koszulki

@parallax, post #13

To może ja spróbuję:
Na zdjęciu jest mózg fotografa. Ewidentnie widać lewą i prawą półkulę, które są związane różowym sznurkiem od snopowiązałki, dzięki czemu dochodzi do zwarcia pomiędzy nimi, które jest niezbędne przy karkołomnej próbie uchwycenia na prezentowanym zdjeciu wyskokiego ilorazu inteligencji fotografa.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2010 23:25:32
[#15] Re: Amigowe koszulki

@Ender, post #14

Jeżeli potrzebujecie projekt na koszulkę to może uda mi się coś zrobić
prośba do autora wątku co by sobie widział na koszulce (nie chce mi się czytać całości ;))

poproszę jakieś podpowiedzi i coś w cudoszopie wymodze ;)

[#16] Re: Amigowe koszulki

@Amigowiec_1987, post #15

To może zapleśniałą struclę jabłkową rozgniataną BoingBallem (i żeby marmolada pryskała na boki od impetu uderzenia Boinga). ;)

[#17] Re: Amigowe koszulki

@Ender, post #14

Zdjęcie w pewnym sensie przedstawia sytuację komputera Amiga. Pozytywny odbiór obrazu, ma przesłaniać odbiorcy tragizm sytuacji.
[#18] Re: Amigowe koszulki

@przemysław, post #17

Masz rację. Nikt nie chce odrodzenia amigi jako kontunuatorki tego co było, szkoda.

[#19] Re: Amigowe koszulki

@parallax, post #11

Takie sugestie to ja rozumiem :P

W odpowiedzi na #14

Jak ci się chce to możesz coś zrobić ;)
Chodzi o to, żeby stworzyć jakieś nowe motywy z Amigą, nie koniecznie z piłeczką chociaż gdzieś tam w tle mogą się przewijać. Coś jak "Amiga wraca i jest wkurzona" albo coś w ten deseń. Takie tapety czy koszulki co by motywowały do działania i mówiły "hej! my tutaj jesteśmy!" a nie w stylu "wspomnienia amigi", "jak kiedyś było fajnie" itd.

Co do inwencji i pomysłów to uruchom wenę ja się tam w kreatywność z bucikami nie wciskam :)

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2010 12:21:10
[#20] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #19

Co do inwencji i pomysłów to uruchom wenę ja się tam w kreatywność z bucikami nie wciskam

Po prostu skomentowałem (na wesoło) pomysł. Nie doszukuj się w moim szyderczym opisie jakiejś ideologii.

Co do pomysłów, nie jestem grafikiem, ale może coś takiego: jest nagrobek z napisem amiga, ktoś odkopuje trumnę zabiera z niej szmatki (czyt. sukienkę) amigi i zakłada na gumową lalkę. Chowa się za nią i macha jej rączkami. Jedną tak jak na przywitanie, a w drugiej trzyma chorogiewkę z napisem ciągle żyje.

Amiga umarła, nowy system zrywa z tym co było, to są opinie znawców (bo trzeba iść z po(d)stępem;). Dla mnie to już zupełnie inny system, inna filozofia, tylko nazwa pozostała ta sama no i znaczek. Uruchamianie tego co powstało kiedyś pod winuae ? niby się da, ale amiga to MC68k, a nie PPC i tego niesposób zapomnieć. Odcięcie się od tego, to taka scenka z sukienką amigi, którą przedstawiłem powyżej. Sorki za straszne wizje, ale tak to powoli zaczynam wszystko odbierać.

[#21] Re: Amigowe koszulki

@Ender, post #20

a może coś takiego:

widać grób na tablicy napis amiga z ziemi wystaje zgnita ręka(lub coś odpowiedniego) a obok stoi jeden lub dwa zszokowane czy też zdziwione PeCety :P

[#22] Re: Amigowe koszulki

@Amigowiec_1987, post #21

Pogrzebałeś nam amisię ? Ty nie dobry człowieku
Zrób to ocenimy ten artystyczny (s)twór :D

[#23] Re: Amigowe koszulki

chore pomysly z tymi grobami...
[#24] Re: Amigowe koszulki

Mnie tam pomysł podoba się z małą modyfikacją. Nie wstaje jakaś tam zgniła Amiga lecz "nówka sztuka". Może też nie z grobu ale z popiołów. Nówka sztuka=nowy model Amigi na współczesny rynek:D. Taki full wypas:D

[#25] Re: Amigowe koszulki

@selur, post #23

selur wymyśl coś lepszego

cos pokombinuję jak zrobię to się odezwe

[#26] Re: Amigowe koszulki

@selur, post #23

Najlepszy pomysł to zrobienie pierdzącego boing balla (lekko spłaszczonego) tak jak w Cywilizacji była pokazana jakaś planeta w intro z erupcją wulkanu. Pierdzi z wentyla zielonym gazem a do tego napis: Amiga to nie stary pierdziel.

Wiem, że to świetny pomysł i od razu przypadnie Wam do gustu. Myślę, że zrobię jeszcze wersję swetra na drutach.

[#27] Re: Amigowe koszulki

@BagoZonde, post #26

[#28] Re: Amigowe koszulki

widać grób na tablicy napis amiga z ziemi wystaje zgnita ręka(lub coś odpowiedniego) a obok stoi jeden lub dwa zszokowane czy też zdziwione PeCety

No i ta ręka łapie takiego PeCeta za obudowę i z ziemi wyłazi amiga, która zaczyna wyrzerać mu mózg (procesor i inne podzespoły) z obudowy. Do tego tepy wzrok amigi niczym z filmów grozy klasy B i napis ociekajacy krwią "świt żywych amig". (W sumie nowe amigi nie będą miały zamkniętej architektury, będą podobne do tego co zjedzą, czyli PC)

Ewentualnie amiga w podziurawionej obudowie bez kilku klawiszy z migajacą czerwoną diodą i napisem jeszcze tu wrócę/ dzień sądu/

No i na koniec motyw z Matrixa. Nowy user ma do wyboru czerwonego i niebieskiego boinga do połknięcia (ze zrozumiałych powodów połyka czerwonego, jakże by inaczej, ale ile przy tym problemów zobaczcie sami), no i wiem kto mógłby zagrać morfeusza w tej reklamie.

http://www.youtube.com/watch?v=DyTBHdsEPjc

Oby ten ostatni pomysł i film nie okazał się proroczy. Boing (amiga) ze wzgledu na stosunek ceny do oferowanych możliwosci może okazać się zbyt trudny do przełknięcia przez userów. Zawsze mogą wybrać niebieską wersję.

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2010 17:48:30
[#29] Re: Amigowe koszulki

@BagoZonde, post #26

Obywatelu ! Przemawia przez Ciebie zazdrość czy chora psychika ? :D

[#30] Re: Amigowe koszulki

@bigbadcompany, post #29

Jedno i drugie towarzyszu sekretarzu i dlatego poddaje się publicznej samokrytyce. A tak serio chyba smutno mi z powodu zdecydowanego i trwałego podziału środowiska postamigowego. Muszę upolować jakiegoś klasyka dla poprawy swojego depresyjnego nastroju. ;)

Ostatnia modyfikacja: 01.04.2010 18:21:07
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem