[#32]
Re: Hiszpania - Obrońcy Praw Zwierząt Wygrali (Igualdad Animal)
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [,
post #29
No to teraz napisz wszystkim w jaki sposób ty chcesz dążyć do tego (wyrazić sprzeciw) jak w tym wątku i w innym potwierdzasz, że Ciebie to nie interesuje.
Wtrącę swoje 3 grosze. Ja nie chcę dążyć, bo - jak już pisałem - temat mnie nie interesuje. Ale mogę podpowiedzieć. Ludka z ulicy, opowiadającego dziwne rzeczy, nikt poważnie nie potraktuje. Więc po pierwsze należy założyć stowarzyszenie, żeby mieć formę organizacyjną i statut, z którego wynika kto, co i o co kaman. Potem należy konsekwentnie nękać odpowiednich urzędników, od których zależy to o co kaman. I to nie w trybie pieniacza czy innej Jaworowicz, tylko z pełną znajomością i wykorzystaniem przepisów i procedur. Należy nawiedzać radnych, posłów i innych takich ludków, żeby ewentualnie to czy tamto podnieśli na jakiś obradach. Można też pozbierać podpisy i wyjść z obywatelską inicjatywą ustawodawczą.
Czyli, jak to zwykle w życiu bywa, ciężka harówka. Coś jak dodatkowy etat, tyle, że marnie dochodowy. Czasem wręcz dokładać trzeba do interesu.
Zapytaj przeto Twojego wewnętrznego czegośtam - czy nadal chciałoby Ci się tym zajmować, gdyby wymagało to podjęcia faktycznego trudu? Nie pieprzenia w klawiaturę w przerwach między Superfrogiem a pieszczeniem grzyba. Jeśli tak, to weź się za robotę porządnie, bo to co dotychczas prezentujesz warte jest dokładnie tyle, co wirtualne świeczki.