[#1] Strona antiamigaworld.net
Taką oto stronę zarejestrował Konrad Bielski (jak można sprawdzić tutaj). Nie wiadomo co ma jeszcze na niej publikować, ale powstała ona po konflikcie z moderatorami AmigaWorld.net. Bielski posunął się do obelg wobec moderatorów, a nawet zawoalowanych pogróżek. Przez taką działalność ten człowiek rozumie wspieranie Amigi. Ciekawe kiedy ujrzymy stronę antyppa.pl?

[#2] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #1

To jest dobry pomysl osoby chore psychicznie powinny sie same izolowac z normalnego spoleczenstwa.

[#3] Re: Strona antiamigaworld.net

@AmiChris, post #2

Ja stawiam pytanie, jak w kontekście tego wydarzenia panowie z redakcji PPA chcą mieć jako pierwszy odnośnik w ramce "linki" link do szmatławego portaliku exec.pl?
[#4] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #3

Jan B: jesteś nowym userem, nie ma nawet śladu skąd piszesz. Może to Ty stoisz za tą stroną?

[#5] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #3

Ja bym się wstrzymał z obelgami dopóki na wspomnianej stronie nie ma żadnej treści. A nawet jak agresywna treść się pojawi, też byłbym ostrożny z obrażaniem innych. Co poniektórzy ludzie z naszego środowiska do dziś dzień pamiętają co ktoś do kogoś kiedys napisał na IRCu (ba, nawet mają logi z tych rozmów pozapisywane). Warto znowu dolewać oliwy do ognia?

[#6] Re: Strona antiamigaworld.net

@pampers, post #4

Że niby ja jestem Bielskim? A to dobre. Chociaż rozumiem Twój tok rozumowania z drugiej strony, Bielski mółgby w ten sposób chcieć zareklamować swój syf. Tak czy inaczej - [kb] to nie ja.
[#7] Re: Strona antiamigaworld.net

@AmiChris, post #2

Ja za tekst o matce to bym Cię ręcznie odizolował - dziwi mnie, że ten tekst dalej stoi na ppa i moderator nawet nie ruszy tyłka, żeby twoje buractwo usunąć ale to ppa... i takie buce jak Ty sobie mogą tu poużywać w imię "dwudniowej" przerwy - ale przez internet to żadna dyskusja, być może się spotkamy się osobiście kozaku i wtedy twoim dwóm metrom i 20 kilogramowej nadwadze złamię noge a z głowy zrobię wycieraczkę a Twojej matce powiem, że nie spisała się ucząc Cie kultury.

moderator: z chęcią przyjmę bana za to co napisałem, ale teksty o matkach z ust kilku tutejszych cwaniaków już się po prostu przejadły a reakcja na to moderatorów, to po prostu śmiech na sali. Z uszanowaniem.

[#8] Re: Strona antiamigaworld.net

@pampers, post #4

Oczywistym jest ze "Jan B." to ktos z obecnych userow, ktory nie chce sie przyznac do swojej prawdziwej tozsamosci.

[#9] Re: Strona antiamigaworld.net

@recedent, post #5

Recedent: racja. olać ciepłym moczem. Im więcej o tym mówimy tym więcej radości to sprawia "tfurcy" tej strony.

[#10] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #6

. (cholercia post wpadl nie tu gdzie trzeba... do usuniecia!)

Ostatnia modyfikacja: 04.05.2010 19:42:32
[#11] Re: Strona antiamigaworld.net

@reactor, post #8

Oczywistym jest więc, że to na przykład ja. Albo Ty.

[#12] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #1

Jan B. : a kim Ty jesteś, by pisać kto i w jaki sposób promuje Amigę? - rozumiem, że sam promujesz Apple, ale w takim razie pomyliłeś strony, lepsza dla Ciebie będzie myapple.pl :D
[#13] Re: Strona antiamigaworld.net

@reactor, post #8

Oczywistym jest ze "Jan B." to ktos z obecnych userow, ktory nie chce sie przyznac do swojej prawdziwej tozsamosci.

Myślę, że tożsamość "Jan B." jest równie prawdziwa jak tożsamość "reactor", czy większość innych tak zwanych tożsamości wypowiadających się w tym wątku.

Aha, a co do tego, że zrobiłem Bielskiemu reklamę. Z jednej strony fakt, jest to przykry skutek uboczny. Z drugiej jednak, czy wobec takich zachowań należy przymykać oczy i udawać, że nic się nie stało? Przecież ten człowiek się uważa za jedynego prawdziwego amigowca. To może warto żeby się ten i ów dowiedział jaką moralność mają prawdziwi amigowcy?

Ostatnia modyfikacja: 04.05.2010 19:46:14
[#14] Re: Strona antiamigaworld.net

@Bully Boys, post #12

1. Proszę, napisz mi czemu, żeby pisać kto i w jaki sposób promuje Amigę trzeba być Kimś? Jeśli napiszę "Andrzej Drozd promuje Amigę klasyczną" to nie mam prawa, bo nie jestem Kimś? A może właśnie jestem, tylko nie wiem? Kto decyduje?
2. Gdybyś mógł jeszcze wytumaczyć w jaki sposób Jan B. promuje Apple, bo nie doczytałem? Prosze o cytat.

Czemu prowokujesz agresję innych? Za mało jej mamy ostatnio?

[#15] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #13

Tak, tylko z ta roznica ze nie zmieniam pseudonimu w zaleznoci od tresci posta. Co wiecej, kazdy kto chce wie kim jestem.

[#16] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #13

Nie należy przymykać oczu na zło, ale na razie nic złego się nie stało. Sama nazwa domeny o niczym nie świadczy, co najwyżej o ostro konkurencyjnym względem AW.net portalu.

Ten człowiek może się uważać za jedynego prawdziwego Amigowca i nikt mu tego nie zabroni, co najwyżej może sie oburzać, bo przecież "to ja jestem prawdziwym Amigowcem, a nie on".

[#17] Re: Strona antiamigaworld.net

@Bully Boys, post #12

a kim Ty jesteś, by pisać kto i w jaki sposób promuje Amigę?

Użytkownikiem PPA, tak samo jak Ty, mistrzu. Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że promuję Amigę. Zauważyłem tylko jak pojęcie "promocja Amigi" jest rozumiane przez towarzysza Bielskiego. Wycieranie sobie gęby jednym z najbardziej zasłużonych portali amigowych. A co do tego, że promuję Apple, to niby jak gdzie i kiedy? Czy tylko "tak ci się napisało"?
[#18] Re: Strona antiamigaworld.net

@Bully Boys, post #7

Chelloł, nie ma co tworzyć chaosu, prawda? ;) Męczynnika z Ciebie robić nie zamierzam (nie wiem jak inni), trzymaj się tematu.

[#19] Re: Strona antiamigaworld.net

@reactor, post #15

Tak, tylko z ta roznica ze nie zmieniam pseudonimu w zaleznoci od tresci posta. Co wiecej, kazdy kto chce wie kim jestem.

Ten post jest szósty w wątku. Wszystkie pod tym samym pseudonimem. Ja nie wiem kim jesteś, ale prawdę powiedziawszy wiedzieć nie muszę.
[#20] Re: Strona antiamigaworld.net

@reactor, post #8

No raczej, przeciez nie wskoczyl sobie tutaj Filip z konopi Taki prawdziwy Amiuser z windowsem tylko

[#21] Re: Strona antiamigaworld.net

@Bully Boys, post #7

Idz juz i nie wracaj. Mieszkam w sosnowcu chociaz aktualnie jestem poza granicami Polski. Napisz do mnie na GG to ci powiem kiedy przylece do pl. Mozesz na mnie czekac w s-c, nie ma problemu :D.

Z toba inaczej pisac nie mozna, poszedl ty mnie stad, juz cool

[#22] Re: Strona antiamigaworld.net

@AmiChris, post #21

Ale się fajnie kłócicie he he he.
[#23] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #1

A od kogo lub skąd wiesz o tej domenie?

[#24] Re: Strona antiamigaworld.net

@parallax, post #23

stąd? Posted on 4-May-2010 14:30:18

Komentarz Jana B (post 35) 04.05.2010 18:16:22

[#25] Re: Strona antiamigaworld.net

@parallax, post #23

Z amigaworld.net wiem, poza tym tożsamość "kcnrad" nie jest tam od wczoraj. Linka masz wyżej, recendent mnie wyprzedził.

[#26] Re: Strona antiamigaworld.net

@Bully Boys, post #7

Panowie Bully Boys i AmiChris,

Załatwiajcie swoje prywatne sprawy poza forum portalu. Za ostatnie wybryki obaj zostaliście ukarani tak samo i nie zawaham się, aby zrobić to ponownie.

Do Bully Boys: jeżeli jest coś, o czym nie wiemy, poproszę NA PRIV wskazać dokładnie o co chodzi. To samo dotyczy innych użytkowników, którzy zauważą coś, co w ewidentny sposób łamie regulamin, a przez moderatorów zostało przeoczone.

[#27] Re: Strona antiamigaworld.net

@Jan B., post #1

Możesz nakreślić o co poszło na amigaworld.net (jeżeli to nie problem)? Nie odwiedzam tego portalu, ograniczam się do naszych polskich. Wydawało mi się, że tam popierają AOS 4.x i X1000, więc? Jeżeli Konrad "narobił dymu" na tym portalu, to tylko płakać, co sobie o nas ludziska pomyślą za granicą? Znajdą się tacy, co nas Polaków wszystkich do jednego wora krzykaczy i pieniaczy wrzucą. Jeszcze nie daj Boże tu jakaś wojenka się wywiąże i będzie żal.

[#28] Re: Strona antiamigaworld.net

@Ender, post #27

Po tym jak ban z jego konta stracił ważność jego kolejne posty zostawały edytowane jako bezużyteczne, obrażające innych i wszczynające niepotrzebne flejmy. Jednym słowem najgorszy rodzaj trola.

[#29] Re: Strona antiamigaworld.net

@Ender, post #27

Ano narobił. Niestety nie podam wszystkich źrudeł bo po znajomości niektóre czytałem, były to peemy na przykład wysyłane do różnych osób, które zostały mi pokazane na zasadzie anonimowości. Niemniej. Kto czytał tam regularnie, wie, że Bielski vel "kcnrad" dostał tam co najmniej raz bana i kilka ostrzerzeń od modów też zaliczył. Ostatecznie dzisiaj mu pocięli ostro posta w którym prezentował (jakżeby inaczej) swój fanatyzm. No to postraszył i teraz będzie odkłamywać białe plamy historii amigowej i demaskował wrogów Amigi na swoim nowym suppa portalu. Za każdym rogiem Warszawy stoi mosista z giwerą, a na ulicy Polaka to [kb] biedaczek musi w ogóle okopami chodzić!
[#30] Re: Strona antiamigaworld.net

@Ender, post #27

>> Możesz nakreślić o co poszło na amigaworld.net?

Przykład:
@AmiDelf2 :
I really have nothing against AmigaOS4. Infact, I like that it is here very much. But I choose MorphOS because long wait for OS4 and it doesn't dissapoint me. I feel that MorphOS got as much Amiga spirit as AmigaOS4, AmigaOS 3.x etc...
@kcnrad :
Yet another attempt destroy Amiga platform and split Amiga community. Well job Mr TraitorDelf. I hope they pay you well for that.
BTW. fix typo in your footer. You are not Amiga user. You are Apple user.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem