[#31] Re: AMIGA ONE X1000

@lord_spider, post #19

Nie ja wyskoczyłem z tym przykładem (amigacdtv) ale ok.
Linia Amigi klasycznej się kończyła, razem z powolną śmiercią 68k. Ostatnie modele to nie były Amiga 5000 i t.p. Po CDTV w 91' (która nie miała słowa Amiga na obudowie w nazwie tak jak wspomniałeś), były jeszcze Amigi 600/4000/1200, ale później Amiga CD32. Dalej - niedoszłe Amiga Walker i Amiga MCC. Numeracja została zarzucona.
Powstała nowa linia komputerów PowerPC o nazwie AmigaOne i ma ona swoją kontynuację w modelu AmigaOne X1000.
Mnie przedziwne konstrukcje logiczne (zresztą zmieniające się) kolegów nie interesują. Marka AmigaOne pochodzi od firmy Amiga, system też, i to jest poza dyskusją.
Może i fajnie by było, gdyby twórcy NatAmi dogadali się z A-Eon/Hyperion i powstała np. nowa amigowa marka/linia komputerów AmigaClassic (czy coś w tym stylu). Oraz "kiedyśtam" cała gama urządzeń o różnorodnych nazwach tak jak w Apple (czyli nie Macintosh xxx, tylko eMac,iMac, MacBook, MAc mini, iPad - analogicznie amigowe nazwy).
Na dziś mamy rozwój AmigaOS na PPC, i próbę reaktywacji Amigi w oparciu o linię AmigaOne.
[#32] Re: AMIGA ONE X1000

@adam_mierzwa, post #31

...Marka AmigaOne pochodzi od firmy Amiga - gdzie jest napisane ze pochodzi od firmy Amiga inc?

...AmigaOne i ma ona swoją kontynuację w modelu AmigaOne X1000. - własnie dobrze napisałeś jest to kontynuacja AmigaONE a nie Amigi.
[#33] Re: AMIGA ONE X1000

@(V)(I)mothe(P), post #32

To czego dotyczyła ugoda sądowa? Kto był wcześniej właścicielem tego znaku towarowego?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem