@michalmarek77,
post #18
Hmn, Windows IMHO obecnie jest świetny. Wygodny. Bezproblemowy.
Nie wiem w czym jest swietny. To nie jest system dla zaawansowanego uzytkownika, a rzeczywistosc pokazuje, ze nawet dla zwyklego uzytkownika stanowi nie lada problem... To system ktory dominuje nad uzytkownikiem, a nie uzytkownik nad systemem. Uzytkujac Windows czlowiek czuje sie jak w BigBrotherze dla narkomanow lub psycholi. Windows Vista/7 to juz jest dla mnie totalna katastrofa, moze kilku ludzi na swiecie pojmuje ten systemie, bo ja do nich nie naleze. Czasami wydaje mi sie, ze XP juz prawie lapie, ale tylko wydaje mi sie, bo XP to zenada, a kolejne wersje NICZEGO! w zasadzie nie wnosza, poza zmianami wizualnymi itp. i bardzo bardzo kiepskiej jakosci strasznie powolnymi bajerami np: Aero (porownac wystarczy do Compiza, a kazdy system bez X'ow bedzie robil to lepiej).
Do wielu rzeczy uzytkuje Linux'a - stabilnosc, wygoda, pewnosc, doskonale systemy repozytoriow, dobrowolnosc, WOLNOSC!, nie jestem skazany na jedynie poSLUSZNE! wizje projektantow Windows.. itd... XP wetknieto mi do laptopa w standardzie, nigdy nie kupie swiadomie Windows, uzytkuje na nim kilka programow z przyzwyczajenia od lat... AOS3 (i chyba juz nawet MOS) mi sie podoba, byl to pierwszy OS jaki poznalem, uwielbiam amigowa filozofie w kazdym wydaniu, klasycznym i neoklasycznym :)... piekno i prostota geniuszu.