[#1] Amiga = Android tab???
[#2] Re: Amiga = Android tab???

@sebar27, post #1

W cuda wierzysz ?
Tradycyjnie ktoś zapłacił kilka centów (od sztuki produktu) za prawo do boingballa i nazwy Amiga na obudowie.
I te kilka centów to jedyny związek z Amigą.

Pozdrawiam
[#3] Re: Amiga = Android tab???

@sebar27, post #1

Ciekawe ile sztuk uda się im tego sprzedać ? :D

[#4] Re: Amiga = Android tab???

@sebar27, post #1

To wszystko wyjaśnia: http://www.ppa.pl/linia.produktow.amiga.od.icontain,8275;aktualnosci.html

Proszę o zamknięcie wątku nim będzie za późno :( .

[#5] Re: Amiga = Android tab???

@sebar27, post #1

Bezczelne wykorzystanie boingballa
[#6] Re: Amiga = Android tab???

@vegeta, post #5

Akurat maja do tego pełne prawo ;)

[#7] Re: Amiga = Android tab???

@Drako^lM, post #6

Dokładnie!

Panowie , gdyby takie coś wypuścił A-EON, Acube, Genesii to wszyscy piali by z zachwytu.
Skoro na tym biega Android - co z tego, można na tym odpalić WinUAE i się cieszyć nostalgią.

Albo zamiast biadolić jaka to potwarz dla ami zrobić pod to system "amigowy" -Aos4, MorphOS - skoro dało się na Maca, to czemu nei na to ?
Zamiast biadolić lepiej wykorzystywać nowe możliwości i się otwierać na świat.

Kto raz zakosztował zabawy z tabletem, ciężko będzie miał się od tej zabawki odwrócić...........

Milion razy lepszy byłby Morph na takiej zabawce niż na kompie w
Pecetowej obudowie, ważącym kilkanaście kilo....................

Ja tam jestem za takimi sprzetami! Amidze przyda sie profesjonalna reaktywacja marki -taka dla ogółu ludzi, nie dla fanó-informatyków, którzy jako jedyni mają fun z obecnych systemów.....

Pozdrawiam

[#8] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #7

Popieram, najpierw lamerzy muszą się oswoić z logiem AMIGA. Kupią jakiś gadżet, później komputer. Tak się zaczyna akcja-reaktywacja. Coś na wzór Apple. To żaden wstyd że logo jest na takim sprzęcie, przyjdzie czas i na A-EON, ACube itd.... OK

[#9] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #7

Albo zamiast biadolić jaka to potwarz dla ami zrobić pod to system "amigowy" -Aos4, MorphOS - skoro dało się na Maca, to czemu nei na to

Bo Maki PPC mają procesor...PowerPC na który jest pisane oprogramowanie od jakiś 14 lat (w amigowym świecie).Po przejściu na na ARM (a taki cep mają te tablety) trza by zaczynać od nowa. Kto będzie pisał/portował to oprogramowanie, może ty ?

Kurcze, muszę dociążyć swojego eMaca w obudowie tower ciężarkami co by dobić do tych kilkunastu kilo

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 22:06:28
[#10] Re: Amiga = Android tab???

@waldiamiga, post #9

No wiesz w oryginalnej budowie tyle waży (niestety).
[#11] Re: Amiga = Android tab???

@Ender, post #10

sorry stary kilkanascie kilo? masz nauczyciela dyplomowanego czy jeszcze nie? jakie tam sa wogole stopnie i za co je daja?

[#12] Re: Amiga = Android tab???

@fazior, post #11

Power Maca G4 to pocztą nikt nie wyśle, bo pecet to pchełka do tego złomu....ale z extra flakami...

[#13] Re: Amiga = Android tab???

@fazior, post #11

Mam eMaca i mógłbyś się zdziwić, podobnie jak przy PM, uwierz mi.

http://tnij.org/la3c Patrz niewierny Tomaszu - pisze, że średnia waga to 22,5 kg.

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 23:20:41
[#14] Re: Amiga = Android tab???

@Ender, post #13

kilka nascie= 11, 12, 13, 14 15, 16, 17, 18, 19 - Panie. w ktorej z tych cyferek umiescisz makpudlo z 4 dyskami i 2 dvd romami a niech tam.

[#15] Re: Amiga = Android tab???

@fazior, post #14

Wiesz jak podnoszę, to czuję, że to nie jest waga monitora CRT do peceta. Myślę, że sam eMac będzie ważył z 15-18 kg, reszta z tych 22 kg to opakowanie .
[#16] Re: Amiga = Android tab???

@Ender, post #13

- to chyba od tego zaczela sie rozmowa, emac ni chu chu nie pasuje do kompa w pecetowej obudowie, kineskop troche wazy. Panie Polonista, skup Pan sie.

[#17] Re: Amiga = Android tab???

@fazior, post #16

No fakt skupiłem się na tym, czy eMac waży te kilkanaście kg. Masz mnie. Z drugiej strony PM przypomina kompa w obudowie PC a swoje też waży. Mniejsza masz browar u mnie za moje gapiostwo.

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 23:25:16

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 23:29:15
[#18] Re: Amiga = Android tab???

@Ender, post #17

To nie jest zabawne stary, uczysz dzieciaki. Kilka, kilkanascie kilo, dwadziescia cztery i pol kilo, obudowa pecetowa, kto jak nie Ty powinien rozumiec nasza jezyka a nie walic bryki z interpretacji przerwy temajera czy innego wafla rok po roku? Edit: nie znosze polonistow, na maturze nie odpowiedzialem na pytanie gdzie odprezal sie wolulski i miare dostale/ jebane powisle - jak ja warszawy nie lubie/ bo raz Pani napisalem wypracowanko w ktorym udowodnilem ze jest tepa szmata. Nie bierz tego do siebie, ale tam wlasnie chodzilo o precyzje a nie o uniesienia.

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 23:35:19
[#19] Re: Amiga = Android tab???

@Arkadyy, post #3

> Ciekawe ile sztuk uda się im tego sprzedać?

Z 50 tysiecy na pewno... i prawdopodobnie dla 90% klientow slowo AMIGA na obudowie bedzie mialo to samo brzmienie i znaczylo tyle samo, co ePad, aPad czy inny boingPad... tylko logo takie ciekawsze, bo pileczka fajna.

> Amidze przyda sie profesjonalna reaktywacja

Przy pomocy jednego kontenera chinskich tabletow, ktore rownie dobrze ja moglbym obrandowac w pileczki i puscic na Allegro? Poza tym, po co?

> najpierw lamerzy muszą się oswoić z logiem AMIGA

Lamerzy dalej wierza w Feniksa z popiolow ;)

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 23:43:54
[#20] Re: Amiga = Android tab???

@_arti, post #19

Z uwagi na brak związku z Amigą (poza nazwą), wątek zostaje przeniesiony do Hyde Parku.

[#21] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #7

Skoro na tym biega Android - co z tego, można na tym odpalić WinUAE i się cieszyć nostalgią.

Po pierwsze, nie wiedziałem, że WinUAE działa na Androidzie. Po drugie nie każdy używa amigowego systemu po to, żeby cieszyć się nostalgią.

[#22] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #7

nowa Amiga za 800 zl zrobilaby furore

np: w stylu TOSHIBA AC100 Tegra 250

swietnie to wyglada i dziala :)

[#23] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #22

No i jest pewnie szybsze niz Samantha ;)

[#24] Re: Amiga = Android tab???

@_arti, post #23

OK

lepiej nie mowmy prawdy ;)

[#25] Re: Amiga = Android tab???

@_arti, post #23

a propos jeszcze tej Toshiby, tak wyglada w srodku, duuzo miejsca wolnego http://wiki.gudinna.com/ac100 , plytka wielkosci fpgaarcade ;). nie ma co sie dziwic, bo arm jest takze w tym http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/48/sandisk-sansa-clip-test.jpg - 50-250Mhz :) i rowniez w innych playerkach...

wiec chyba nikogo nie dziwia laptopy ARM za 150 zl z 533Mhz prockiem. Cena natomiast takiego Iphona czy Ipada jest naprawde wrecz niepojeta.

Oto srodek, http://www.digitalhunch.com/111/look-inside-apple-ipad-teardown/

jak mozna tyle pieniedzy dac za taka lichawa plyteczke z ARM, czyste frajerstwo

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 15:06:42
[#26] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #25

Nie placisz za hardware -tylko za iOS, iTunes, i perfekcyjna ergonomie.
Dla mnie to frajerstwem nie jest - place za design, filozofie uzytkowania, i za jakosc - w przypadku Iphone, Ipad'a, Mac'ów jakosc jest fantastyczna.

Pozdrawiam

[#27] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #26

za hardware powiedzmy niech bedzie 400 zl, a ponad 2000 zl za iOS, iTunes itd. I Ty mi piszesz, ze to nie jest frajerstwo ? :)

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 15:27:07
[#28] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #26

Dla mnie to frajerstwem nie jest - place za design, filozofie uzytkowania, i za jakosc

no to placisz za miraz :). Zostales nabity w przyslowiowa butelke i wmawiasz Nam jakie to cudowne uczucie

Co do filozofii, to ja wole klasykow poczytac

[#29] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #28

A czy nie większym frajerstwem będzie kupowanie np, systemu ,który może być użytkowany tylko na kompach z demobilu, bez profesjonalnego supportu o którym nawet moderator pewnego /fajnego/ portalu przynaje , iż obecnie jest tak kiepski, iż nie nadaje sie do sprzedazy normalnym ludziom - jedynie fanatykom :) ?

Nikomu niczego nie wmawiam. Koszt jest jaki jest, albo ktos sie godzi albo i nie. Nikt mi nie kaze na cokolwiek wydawac pieniedzy :)

[#30] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #29

A czy nie większym frajerstwem będzie kupowanie np, systemu ,który może być użytkowany tylko na kompach z demobilu

moze byc, ale nie musi, uzytkowany na kompach z demobilu tzn. bez gwarancji, bo komputery sa jednak sprawne, system to jedno, a sprzet to drugie :). Diabel oczywiscie tkwi w szczegolach np: MOS kosztuje 450zl, a sprzet min. tez cos ok. tego. Teraz popatrz jak to wszystko zmienia sie w Apple, co niby ma byc nowa Amiga:). Zanim uztkownik MOS kupi kolejna licencje, czyli wyda 450zl, uzytkownik Iwpadki da sie naciagnac na Ipad2, moze nawet Ipad3, czyli drugi, trzeci raz zaplaci za ten sam soft ponad 2000 zl, na praktycznie podobnym czy wrecz takim samym sprzecie - taniej chinszczyznie, razem jest juz 6000 zl za soft i 1200 zl za hardware (zwroc uwage na ogromna dysproporcje miedzy soft vs hard).. 7200 zl kiedy uzytkownik MOS wydal tylko 900zl (zawsze ma za friko najnowsza wersje). To juz nawet nie chodzi o frajerstwo nabitych w butelke, bo to przypomina praktyki pewnych szarlatanow...

Nie wiem do czego zmierzasz, ale takie praktyki w swiatku amigowym zwyczajnie nie przejda. Przejdzie za to cos ala nowa Toshiba AC100, czy inne nowe ARMowe masowki, ponizej 100 euro :)

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 18:32:16
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem