[#31] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #30

Hmn....Czy MorphOS'a po zainstalowaniu na powiedzmy MAcuMini, po zmianie na inna maszyne, mozna przeinstalować ? Czy aby ponownie nie trzeba bulic za licencje ? :)

[#32] Re: Amiga = Android tab???

@michalmarek77, post #31

przeciez to napisalem, od slowa "Zanim...", nie dt. sytuacji kiedy sztrucel z demobilu padnie na amen.

[#33] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #27

Tyle, ze taki np. iPad (iPhone tez) ma 1Ghz, dwurdzeniowy procesor, przy czym jest obecnie najtanszym tabletem o takich parametrach na rynku (pomijajac roznice iOS/Android oczywiscie). Sprawdz ;)

Wszystkie Androdiowe telefony czy tablety do 2000,00 PLN pod wzgledem ergonomii obslugi sa na poziomie iPhone 1G z 2007 a i nie zawsze. Niestety. Troche nadrabia najnowsza Motorola Xoom za 3k, ale to jeszcze nie to. Tu Apple jest liderem - zarowno cenowo jaki technologicznie, wiec nie ma co wrzucac na "nabitych w butelke". Mimo, ze po 100-kroc wole Androida, pewnie bede sie meczyl na przycinajacych i wieszajacych sie urzadzeniach jeszcze przez rok-dwa :(

[#34] Re: Amiga = Android tab???

@_arti, post #33

Sprawdzalem. Tegra 250 1Ghz w Toshibie AC100 jest dual core. Ty myslisz, ze ile kosztuje taki sprzecik ?. To cos+- ok. 100 usd, tyle samo wart jest hardware Iwpadki2 (sprzet przeciez niczym nie szokuje). W tym przedziale cenowym znajduja sie juz dosc dobre i wydajne atomy 1.66Ghz dualcore, tez ok. 800 zl :). Natomiast w przedziale cenowym Iwpadki2 jest Core-i3/5. O czym tu w ogole gadac ?. Placic 2000 zl za mozliwosc korzystania z iOS i to do czasu wydania kolejnej iWpadki ?

[#35] Re: Amiga = Android tab???

@1989, post #34

Jak ktos ma caly ekosystem w domu oparty na komputerach Apple (jak ja), to sie mu wcale nie dziwie. To po prostu wygodne wtedy. Wszystko ze soba gada jednym jezykiem.

PS: zeby nie bylo - nie jestem jakims tam fanem Apple. Pierwszego maka kupilem w 2003 gdy popsulem swoja A4000, tak z ciekawosci; drugiego dostalem a pozniej... nie wiem kiedy, zrobilo sie z tego 4 ;) Ale telefon to tylko z zielonym robocikiem.

[#36] Re: Amiga = Android tab???

@_arti, post #35

Jak ktos ma caly ekosystem w domu oparty na komputerach Apple (jak ja), to sie mu wcale nie dziwie.

bo to ekosystem wyjatkowo hermetyczny. za chwile beda potrzebne iGacie, iTrampki itd. inaczej sie nie da z tym zintegrowac ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem