@Diabeł, post #30
@bombermax, post #31
noszenie sandałów bez skarpety to też często sama wylęgarnia smrodu i bakterii, skarpeta to złapie a sandał? pod stopą macie na pewno błoto!
@bombermax, post #33
@cpt. Misumaru Tenchi, post #29
@Daclaw, post #35
Moje uczucia estetyczne podpowiadają: jak się chce odkrywać, to najpierw trzeba mieć co a po drugie powinno to być jakoś zadbane.
Tym czasem to się od jakiegoś czasu dzieje - i co? Przeszkadza to komuś?
@cpt. Misumaru Tenchi, post #39
Taa, zimą gdy nosisz na głowie ciężką czapę, włosy na pewno nie wymagają codziennego umycia.
@Daclaw, post #40
@recedent, post #42
Istnieje niewątpliwie zasada, że do sandałów nie ubiera się skarpetek. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Podobnie jak nie wiem, dlaczego nie mlaska się i beka przy jedzeniu (podczas gdy w wielu kulturach wschodnich uznawane jest to za element dobrego wychowania), czy faceci nie paradują w lecie po mieście w minispódniczkach (chociaż byłoby to całkiem wygodne, a praktykowane było np. w antycznej Grecji usmiech ).
Po prostu pewne rzeczy uznaje się za obciach i już, a inne za objaw buractwa. Ot tak.
Dla mnie większym buractwem niż używanie sandałów jest np. publiczne palenie papierosów
@recedent, post #23
Pomimo, iż nie słuchasz disco polo, na weselu bawisz się przy nim jak nigdy. Koło siebie mam dom przyjęć, słyszę co tam grają podczas wesel i przyjęć.
Nie każdy ma łojotok i nie każdy musi słuchać reklam, które wmawiają mu, że włosy musi myć codziennie. Jeśli jest taka potrzeba - OK. Jeśli nie ma - po co?
Taa, zimą gdy nosisz na głowie ciężką czapę, włosy na pewno nie wymagają codziennego umycia. Pisząc to co piszesz właśnie sam dołożyłeś cegiełkę do budowania stereotypu o nas.
Po prostu noszenie skarpet do odkrytego obuwia to głupota i obciach - ono nie temu ma służyć, jest używane niezgodnie ze swoim przeznaczeniem. A głupoty i obciachy mam prawo obśmiewać do rozpuku, tak jak ktoś ma prawo sobie te skarpety nałożyć.
No spoko - ty się nie bawiłeś. A ile osób powie ci "disco polo to obciach totalny", a potem na weselu będzie przy nim pląsać? To jest właśnie żałosne: brak konsekwencji w tym co się mówi.
@cpt. Misumaru Tenchi, post #32
Zarówno stopy jak i obuwie się myje. Obuwie co jakiś czas, stopę (zwłaszcza latem) nawet dwa lub trzy razy dziennie.
@wali7, post #43