[#27]
Re: Ceny złomu Amigowego na EBAY , ALLEGRO czesc.1
@miro_78,
post #26
@rafgc:
W takim przypadku idę do sądu i zgadnij, kto jest na przegranej pozycji i musi zapłacić koszty sądowe.
Daję fifty-fifty.
@posylus:
Widzisz, cwaniaków to ja na allegro nie lubię i to bardzo. Nie lubię też ludzi co nie czytają treści aukcji, nie dostosowują się do wymaganego rodzaju kontaktu (np. kontakt tylko telefoniczny) itd.
Nie lubię też jak ktoś cytuje tylko urywek mojego zdania tylko po to aby mnie oczernić.
Napisałem wcześniej:
"Regulamin możesz łamać, ja to zgłoszę i allegro i tak nic nie zrobi."
a nie:
"Regulamin możesz łamać"
Jeśli nie rozumiesz co mam na myśli, to wiedz że dużo razy pisałem do allegro wskazując konkretne aukcje gdzie sprzedający leciał w kulki doprowadzając mnie do szewskiej pasji.
I wiesz co zrobiło allegro? NIC.
Więc doszedłem do wniosku że jeśli mają mnie w dupie, to ja ich też mam.
Jeśli chcą na mnie zarabiać przez PayU, i to w taki świński sposób, to proszę bardzo. Szacunek działa we dwie strony.
I teraz drogi forumowiczu jako kontrę przeciw mnie dajesz argumenty o ukrytych kosztach wysyłki.
Ostatnio 2x wysyłałem coś pocztą z allegro. Raz dopłaciłem do wysyłki 25zł a drugim razem tylko 10gr, ale jak widać na wysyłce nie zarabiam.
A propo, gdzie w regulaminie pisze że koszt wysyłki nie może być zawarty w treści aukcji?
@miro_78:
założmy że kombinator ma jedno konto na debecie ustawione na allegro i wpłacam mu pieniądze a on twierdzi że pieniędzy nie ma na koncie bo miał debet a na drugim koncie w innym banku ma 500.000PLN
Jeśli pierwsze konto miał ustawione w PayU i w treści aukcji napisane "NIE WPŁACAJ PRZEZ PAYU!", do tego konto z 500.000PLN nie jest jego (no bo w moim przypadku nie było drugiego konta), to wg mnie przed sądem są szanse 50/50.
Słyszałem o kobiecie co ma setki tysięcy do oddania u różnych ludzi, ma puste konto, mieszka w willi z dzieckiem (wypas, basen itd.), ma wypasioną furę i nie idzie do więzienia, bo.... jest w ciąży.
Nie wiem dlaczego jej nie zabrali majątku, widac prawo jest po jej stronie.
A cała ta dyskusja poszła o pytanie czy płacić przez PayU czy nie, jeśli sprzedający tego zabroni.
Moim zdaniem decyduje o tym sprzedający.
Ostatnia aktualizacja: 28.02.2012 22:48:55 przez kjb666